En guide til bruk av Adobe Bridge CC 2017

Adobe Bridge CC er et av de minst forståte programmene i Adobes Creative Cloud. Når du åpner den, vises et forvirrende utvalg av paneler, verktøy og miniatyrbilder, og en vanlig reaksjon på det første blikket er "Hva ser jeg på?"

LIfewire / CHelsea Damraksa

I sin kjerne er Adobe Bridge en medienettleser som lar deg laste ned bilder fra kameraet og navigere gjennom mappene på harddisken eller andre stasjoner som er koblet til datamaskinen for å finne bildene eller mediet du leter etter. Hvis du stopper der, er du ikke engang i nærheten av å utnytte full kraften til Adobe Bridge fordi det ikke bare er en nettleser, det er et filhåndteringssystem.

For å nevne noen få funksjoner kan Adobe Bridge:

  • Vis fullstendig tilpassbare miniatyrbilder og endre sorteringsrekkefølgen.
  • Plasser en rekke forhåndsvisningsalternativer.
  • Bruk et stjernevurderingssystem for innholdet.
  • Legg til tilpassbare metadataalternativer, inkludert informasjon om opphavsrett og nøkkelord.
  • Lag samlinger.
  • Gi rask tilgang til CC-applikasjonene.

Denne "Hvordan" vil ikke komme inn på alt dette. Tenk i stedet på dette som en hurtigstartguide. 


En titt på Adobe Bridge CC 2017-grensesnittet

Når du først åpner Adobe Bridge, blir hele grensesnittet avslørt. Langs toppen er det flere knapper. Fra venstre til høyre er de:

  • Gå tilbake / gå fremover: Når du klikker på disse, flyttes du gjennom mappene og enhetene som er koblet til Bridge.
  • Avslør nylig fil: Klikk på dette, og du kan flytte rundt på filene og mappene du nylig har besøkt.
  • Boomerang: Denne knappen gir deg Photoshop.
  • Kamera: Klikk på denne knappen og last ned filene fra kameraet eller videoopptaksenheten.
  • Raffinere: Denne rullegardinmenyen lar deg se på en serie bilder, gi nytt navn til en haug med valgt innhold eller redigere metadata for en valgt fil.
  • Åpne i Camera Raw: Velg dette for å starte Camera Raw-funksjonen i Photoshop.
  • Rotere: Roter et bilde med eller mot klokken.

På høyre side av grensesnittet er visningsalternativene:

  • Essentials: Velg dette for å endre til standardoppsettet.
  • Filmstrip: Velg dette for at innholdet skal vises som en filmrulle som kan rulles.
  • Metadata: Velg dette for å gå gjennom hvert bildes metadata.
  • nøkkelord: Velg dette for å se nøkkelordene som er tilknyttet hvert innhold i den gjeldende mappen.

Over panelene er Path Bar som lar deg navigere gjennom mappestrukturen til den nåværende samlingen.

Panelene er der arbeidet er utført. De er:

  • Favoritter: Rask tilgang til de mest viste mappene dine.
  • mapper: Bruk dette panelet til å detaljere innholdet i mappene på stasjonene.
  • Filtre: Dette er en søkefunksjon på steroider. Du kan finne innhold basert på rangering, nøkkelord, bildeorientering, blenderåpning, lukkerhastighet, ISO og mye mer.
  • Innhold: Dette panelet viser deg alle bildene som finnes i en bestemt mappe. Bruk glidebryteren nederst for å gjøre miniatyrbildene større eller mindre.
  • Preview: Velg et bilde for å vise det i dette panelet.
  • Publisere: Bruk dette hvis du vil selge bildene dine i Adobe Stock.
  • Metadata: Dette viser deg alt du trenger å vite om et bilde.
  • nøkkelord: Opprett eller søk basert på nøkkelord.

Slik forhåndsviser du bilder i Adobe Bridge CC 2017

Det er et par måter å forhåndsvise et valgt bilde i Bridge. Den første er å velge Utsikt > Forhåndsvisning av fullskjerm. Dette viser bildet uten distraksjon av alle menyene og panelene. For å gå tilbake til Bridge, trykker du på Esc nøkkel eller mellomrom. Hvis du velger et bilde i Innhold-panelet og trykker på mellomromstasten, starter du forhåndsvisning av fullskjerm.

Hvis du vil se bildet ditt i full størrelse, klikker du på det mens du er i fullskjermmodus. For å zoome ut kan du bruke rullehjulet til musen. Klikk på bildet for å gå tilbake til fullskjermvisning.

En annen metode er å bruke splitterstengene i Preview-panelet for å øke størrelsen på panelet. Når du gjør dette, krymper de andre panelene.


Slik bruker du gjennomgangsmodus i Adobe Bridge CC 2017

Fullskjermvisningen er ideell for individuelle bilder, men innholdsvisningen kan være litt overveldende hvis det er noen titalls bilder i mappen. Hvis du velger Utsikt > Gjennomgangsmodus, innholdet i mappen vises i en roterende bildekarusell. For å bevege deg rundt i karusellen, klikk enten høyre og venstre pil nederst i grensesnittet eller bruk piltastene på tastaturet. Hvis du vil fjerne et bilde fra karusellen, klikker du på nedpilen nederst på grensesnittet eller trykker på nedpilen på tastaturet.

En fin funksjon i modusene Review og Preview er lupe. Klikk på et bilde, og lupen vises. Visningen i lupen er en 100 prosent visning som lar deg se på skarpheten eller fokuset på et bilde. Dette verktøyet er drabart, slik at du enkelt kan oppdage problemområder i et bilde. Det spisse hjørnet øverst til venstre på lupen peker mot området som undersøkes. Hvis du vil lukke lupen, klikker du på Lukke -knappen nederst til høyre på lupen.

Trykk på for å gå tilbake til Adobe Bridge-grensesnittet Esc nøkkel.


Hvordan rangere innhold i Adobe Bridge CC 2017

Ikke hvert bilde eller innhold du lager, faller inn i klassen “Unicorns and Rainbows”. Adobe Bridge har et klassifiseringssystem som lar deg skille "Great" fra "Simply Awful." Systemet bruker et rangersystem på en til fem stjerner som er enkelt å bruke.

Velg et par bilder i Innhold-området for å få dem til å vises i forhåndsvisningspanelet. Du kan forhåndsvise opptil ni bilder samtidig.

Hvis du vil bruke en vurdering av innholdet i forhåndsvisningsvinduet, åpner du Etiketten meny og velg antall stjerner som skal brukes på utvalget (e).

Hvis du bare vil vise bilder med en femstjerners rangering, klikker du på filtre -knappen, som er en stjerne som ligger rett over forhåndsvisningspanelet og velger en rangeringskategori. Når du gjør det, er det bare bildene med valgt rangering som vises i Innhold-panelet.


Hvordan redigere innhold i Adobe Bridge CC 2017

Et åpenbart spørsmål er hvordan du får innholdet ditt fra Adobe Bridge til applikasjoner som Photoshop, Illustrator, Premiere, After Effects og Audition. Det er noen måter å gjøre dette på.

Den første er å dra innholdet fra innholdspanelet videre til skrivebordet ditt og deretter åpne det i det aktuelle programmet.

En annen metode er å høyreklikke på innhold i Innhold-panelet og velg et program fra den resulterende hurtigmenyen.

Hvis du dobbeltklikker filen i Innhold-panelet, er oddsen ganske god for at den åpnes i riktig applikasjon. Hvis dette ikke fungerer, kan du fikse det. For å gjøre dette, åpne broen Preferanser og velg Filtypeassosiasjoner kategori for å åpne en omfattende liste over filtyper og deres applikasjoner. Klikk på for å endre standardprogrammet pil ned for å åpne listen over valg. Velg applikasjonen du vil bli standard.


Legg igjen en kommentar