Feilsøking av Safari – treg sideinnlasting

Safari, sammen med omtrent alle andre nettlesere, inkluderer nå DNS-forhånds henting, en funksjon designet for å gjøre surfing på nettet til en raskere opplevelse ved å se på alle koblingene som er innebygd på en webside og spørre DNS-serveren din for å løse hver lenke til den faktiske IP adresse.

Når DNS-forhånds henting fungerer bra, når du velger en lenke på et nettsted, vet nettleseren din allerede IP-adressen og er klar til å laste den forespurte siden. Dette betyr veldig raske svartider når du flytter fra side til side.

Så hvordan kan dette være en dårlig ting? Vel, det viser seg at DNS-forhånds henting kan ha noen interessante ulemper, men bare under spesifikke forhold. Mens de fleste nettlesere nå har DNS-forhånds henting, skal vi konsentrere oss om Safari, siden det er den ledende nettleseren for Mac.

Når Safari laster inn et nettsted, blir siden noen ganger gjengitt og ser ut til å være klar for deg å lese innholdet. Men når du prøver å bla opp eller ned på siden eller flytte musepekeren, får du en spinnende markør. Du kan merke at nettleseroppdateringsikonet fortsatt spinner også. Alt dette indikerer at mens siden har blitt gjengitt, hindrer noe nettleseren i å svare på dine behov.

Det er en rekke mulige synder. Siden kan ha feil, nettstedsserveren kan være treg, eller en del av siden utenfor siden, for eksempel en tredjepartsannonsetjeneste, kan være nede. Denne typen problemer er vanligvis midlertidige, og vil sannsynligvis forsvinne på kort tid, fra noen få minutter til noen få dager.

Problemer med DNS-forhånds henting fungerer litt annerledes. De påvirker vanligvis det samme nettstedet når du besøker det for første gang i en Safari-leserøkt. Du kan besøke nettstedet tidlig om morgenen og oppdage at det er ekstremt tregt å svare. Kom tilbake en time senere, og alt er bra. Dagen etter gjentar det samme mønsteret seg. Ditt første besøk går tregt, veldig tregt; eventuelle etterfølgende besøk den dagen er helt fine.


Hva skjer med DNS-forhåndshenting?

I vårt eksempel ovenfor, når du går til nettstedet første om morgenen, benytter Safari anledningen til å sende ut DNS-spørsmål for hver lenke den ser på siden. Avhengig av siden du laster inn, kan det være noen få spørsmål, eller det kan være tusenvis, spesielt hvis det er et nettsted som har mange brukerkommentarer, eller hvis du besøker et forum av en eller annen type.

Problemet er ikke så mye at Safari sender ut mange DNS-spørsmål, men at noen eldre hjemmenettverk-rutere ikke kan håndtere forespørselslasten, eller at Internett-leverandørens DNS-system er underdimensjonert for forespørsler eller en kombinasjon av begge.

Det er to enkle metoder for feilsøking og løsning av DNS-forhåndsinnhentingsproblemer. Vi skal ta deg gjennom begge metodene.


Endre DNS-tjenesteleverandøren

Den første metoden er å bytte DNS-tjenesteleverandør. Mange bruker de DNS-innstillingene deres ISP forteller dem om å bruke, men generelt kan du bruke hvilken som helst DNS-tjenesteleverandør du vil ha. Vår erfaring er at den lokale Internett-leverandørens DNS-tjeneste er ganske dårlig. Å bytte tjenesteleverandører var et godt grep fra vår side; det kan være et godt trekk for deg også.

Du kan teste din nåværende DNS-leverandør ved hjelp av instruksjonene i en online guide.

Hvis du etter å ha sjekket DNS-tjenesten din bestemmer deg for å bytte til en annen, er det åpenbare spørsmålet hvilken? Du kan prøve OpenDNS eller Google Public DNS, to populære og gratis DNS-tjenesteleverandører, men hvis du ikke har noe imot å gjøre litt finjustering, kan du bruke en guide til å teste forskjellige DNS-tjenesteleverandører for å se hvilken som er best for deg.

Når du har valgt en DNS-leverandør som skal brukes, kan du endre Mac-innstillinger for DNS.

Når du har byttet til en annen DNS-leverandør, avslutter du Safari. Start Safari på nytt, og prøv deretter nettstedet som forårsaket gjentatte problemer.

Hvis nettstedet lastes inn OK nå, og Safari er lydhør, er du klar. problemet var med DNS-leverandøren. For å være dobbelt sikker, prøv å laste inn det samme nettstedet igjen etter at du har slått av og startet Macen på nytt. Hvis alt fremdeles fungerer, er du ferdig.

Hvis ikke, er problemet sannsynligvis andre steder. Du kan gå tilbake til dine tidligere DNS-innstillinger, eller bare la de nye være på plass, spesielt hvis du byttet til en av DNS-leverandørene vi foreslo ovenfor; begge fungerer veldig bra.


Deaktiver Safaris DNS-forhånds henting

Hvis du fortsatt har problemer, kan du løse dem ved aldri å besøke nettstedet igjen, eller ved å deaktivere DNS-forhånds henting.

Det ville være fint om DNS-forhånds henting var en innstillingsinnstilling i Safari. Det ville vært enda hyggeligere hvis du kunne deaktivere forhåndshenting på en side for side-basis. Men siden ingen av disse alternativene er tilgjengelige for øyeblikket, må vi bruke en annen tilnærming for å deaktivere funksjonen.

  1. Start terminalen, som ligger på / Programmer / Verktøy.

  2. I terminalvinduet som åpnes, skriv inn eller kopier / lim inn følgende kommando:

    standardinnstillinger skriver com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabl

  3. Press Enter or Tilbake.

  4. Du kan da slutte terminal.

Avslutt og start på nytt Safari, og besøk deretter nettstedet som forårsaket problemer. Det skal fungere bra nå. Problemet var sannsynligvis en eldre ruter i nettverket til hjemmet ditt. Hvis du bytter ruteren en dag, eller hvis ruteprodusenten tilbyr en firmwareoppgradering som løser problemet, vil du slå på DNS-forhånds henting igjen. Dette er hvordan.

  1. Start terminal.

  2. Skriv inn følgende kommando i terminalvinduet:

    standardinnstillinger skriver com.apple.safari WebKitDNSP

  3. Press Enter or Tilbake.

  4. Du kan da slutte terminal.

Det er det; du burde være klar. I det lange løp er det vanligvis bedre med DNS-forhånds henting aktivert. Men hvis du ofte besøker et nettsted som har problemer, kan det å gjøre det daglige besøket morsommere å slå av DNS-forhåndshenting.


Legg igjen en kommentar