CDR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .CDR-filtypen er mest sannsynlig en CorelDRAW Image-fil, som er et vektorbilde laget av CorelDRAW for å inneholde tekst, bilder, effekter, former, etc., vanligvis med det formål å lage bokstaver, konvolutter, websider, bannere og andre dokumenter.

Andre CDR-filer kan være Macintosh DVD / CD Master-filer som inneholder mapper og filer i ett arkiv med det formål å brenne data til en plate, omtrent som ISO-formatet du kanskje kjenner til i Windows.

Raw Audio CD Data-formatet bruker også .CDR-filtypen. Disse er dratt / kopiert musikkfiler hentet fra en CD.

Nok en bruk for CDR-filer er som Crash Data Retrieval Data files. Disse genereres fra sensorer installert i biler som bruker en Crash Data Retrieval (CDR) -enhet.


Hvordan åpne en CDR-fil

Siden det er flere filformater som bruker .CDR-filtypen, må du først forstå hvilket format filen din er i før du kan vite hvilket program som kan åpne den.

Hvis du vet at CDR-filen din er et bilde av noe slag, er sjansen stor for at det er en CorelDRAW-bildefil. Det samme gjelder de tre andre; hvis du bruker Mac, kan du vurdere filen din som en DVD / CD-masterfil eller en Raw Audio CD-datafil hvis du mistenker at det er musikk. Filer hentet fra en Crash Data Retrieval-enhet er i det formatet.

Åpne CorelDRAW Image CDR Files

CDR er hovedfilformatet som brukes med CorelDRAW-programvare. De kan lagres som maler hvis det samme dokumentoppsettet må brukes igjen, det er der CDT-formatet kommer fra. De kan også komprimeres og lagres som CDX-filer.

Noen gratis programmer som åpner disse CDR-bildefilene inkluderer Inkscape og CDR Viewer.

Her er noen ikke-gratis CDR-åpnere:

  • CorelDRAW Graphics Suite
  • CorelDRAW PaintShop
  • CorelDRAW WordPerfect
  • Adobe Illustrator
  • ACD Systems Canvas

Åpne Macintosh DVD / CD Master CDR-filer:

CDR-filer i dette formatet er laget med det innebygde Disk Utility-verktøyet i macOS.

  • Apples Disk Utility eller DiskImageMounter-verktøy på en Mac er de beste innsatsene dine.
  • Et annet alternativ er HFSExplorer, som åpner CDR-filer i Windows, Mac og Linux. Dette programmet støtter også lignende filformater som DMG, ISO, IMG, SPARSEIMAGE og SPARSEBUNDLE.

Åpne Raw Audio CD-datafiler

Disse CDR-filene ligner på WAV- og AIF-filer. Noen programmer lagrer rippede musikkfiler i dette formatet.

  • Du kan spille CDR-filer med iTunes eller åpne dem for brenning med ImgBurn eller et DVD-ripperprogram som DVD Decrypter.
  • macOS-brukere kan også bruke iTunes til å åpne CDR-filer, eller Roxio Toast for å brenne dem til en plate.

Åpne datafiler for innhenting av krasjdata

Disse filene brukes med Bosch Crash Data Retrieval System-programvaren.

Gitt alle de forskjellige bruksområdene for CDR-filer, er det en sjanse for at din åpner i et annet program som du ikke vil bruke CDR-filen med. Hvis du bruker Windows, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype for å endre programmet som åpner CDR-filen.


Hvordan konvertere en CDR-fil

CorelDRAW-bildefiler i CDR-format kan konverteres til AI, PDF, JPG, EPS, TIFF og andre lignende formater med Zamzar, en gratis online filkonverterer. Bare last opp filen din til det nettstedet og velg deretter et av de støttede formatene du vil lagre CDR-filen til.

Selv om formateringen kanskje ikke stemmer overens, kan du bruke en CDR-fil i Photoshop ved å konvertere den til PSD med Convertio. Det nettstedet lar deg også lagre CDR-filen i en rekke andre filformater.

Konverter CDR til ISO i macOS ved hjelp av denne kommandolinjekommandoen, og erstatt banen og filnavnene med dine egne:

hdiutil konvertere /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

ISO-filen kan deretter konverteres til DMG hvis du til slutt vil ha CDR-filen til en DMG-bildefil.

Lagring av en CDR-fil på en plate kan oppnås ved hjelp av ImgBurn-programmet nevnt ovenfor. Velg Skriv bildefilen til en plate og velg deretter CDR-filen som "Source" -fil.

Hvis en Crash Data Retrieval Data-fil kan lagres i andre formater, er det mest sannsynlig gjort med programvaren ovenfra som kan åpne den. Se etter en filet > Lagre som or Konverter / eksporter menyen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne filen din med programmene som er nevnt her, må du kontrollere at du leser filtypen riktig. Du har kanskje å gjøre med en CBR-, CDA- (CD Audio Track Shortcut) eller CDDA-fil.

Legg igjen en kommentar