Bruk flere, ordnede eller delte Windows i Microsoft Office

Hvis du bruker Microsoft Office mye, er sjansen stor for at du har kommet over situasjoner der du vil jobbe med mer enn ett dokument om gangen.

Å bare åpne et nytt dokumentvindu er en god ting å vite i disse situasjonene, men finjustering av denne ferdigheten kan åpne for en helt ny og oppgradert arbeidserfaring.

Slik kan du gå et skritt videre, ved å tilpasse hvordan flere vinduer justerer, blar og til og med koordinerer. Vær oppmerksom på at ikke alle Office-programmer har samme utvalg av funksjoner, men disse vil gi deg en god oversikt over hva du skal se etter. Generelt finner du de fleste vindustilpasningene i Microsoft Word og Excel.


Dette er hvordan

  1. For å opprette et nytt vindu, velg bare Utsikt - Nytt vindu. Dette skaper en ny ramme for programmet. For eksempel, hvis du jobber i Microsoft Word, vil du se hele brukergrensesnittet i to separate forekomster på skjermen.

  2. Juster hvert vindu for å se hva du trenger. Du kan bruke enten Gjenopprett / utvid funksjonen øverst til høyre i hvert vindu, eller bruk musen til å klikke på kantene, og dra deretter hvert vindu til ønsket bredde eller høyde.

  3. Igjen oppfører det nye vinduet seg akkurat som det originale vinduet, noe som betyr at du kan lagre dokumentet, bruke formatering og bruke andre verktøy i hvert vindu.


Tips

  • Hvis du har to dokumenter, velger du Vis - Vis side om side. Dette er også en rask måte å snappe hvert vindu tilbake til lik skjermplass etter at du har tilpasset vinduets bredde eller høyde.
  • Hvis du har mange Word, Excel, PowerPoint eller andre dokumenter åpne, kan du også ordne alle filene i det samme programmet ved å velge Vis - Ordne Windows. Det vil knipse vinduene til en mindre størrelse, slik at du kan se dem alle, avhengig av hvor mange du jobber med.
  • Husk at du bør bruke flere vinduer når du sammenligner to forskjellige dokumenter. Hvis du prøver å åpne det samme dokumentet i to forskjellige vinduer, kan du opprette problemer når du lagrer endringene, eller du kan støte på stabilitetsproblemer. I stedet kan du sjekke ut en alternativ tilnærming i neste tips
  • Du kan også dele et skjermbilde i det samme dokumentet, slik at du kan sammenligne ikke-tilgrensende deler av et dokument på samme skjerm. Plukke ut Vis - delt skjerm. Det lar deg sammenligne den første siden med en side senere i dokumentet, for eksempel mens du unngår versjonsproblemer, fordi du fortsatt jobber med bare en forekomst av dokumentet. Den er tilgjengelig i Microsoft Word og kan hjelpe til med større dokumenter.

Du kan også være interessert i Views, som gir deg en måte å tilpasse din opplevelse i Microsoft Office-programmer på. Visninger er alternative måter å se på ett dokumentvindu. Sånn sett er de mer som å få et nytt perspektiv eller å få høyere eller lavere detaljer enn standardvisningen.

Eller du kan være interessert i å justere hvor stor tekst som er innenfor et enkelt vindu. Det kan gjøres på noen forskjellige måter, så vi foreslår at du sjekker ut denne ressursen: Tilpass zoom eller standard zoomnivå i Microsoft Office-programmer.


Legg igjen en kommentar