Hva hver port og knapp på 5. generasjon iPod touch gjør

Du kan med en gang fortelle at 5. generasjons iPod touch er forskjellig fra forgjengerne. Eldre iPod touch-modeller kom bare i svart og hvitt, mens 5. generasjons berøring kommer i en regnbue med farger. Men det er mer enn farger som gjør denne modellen annerledes. Det er også maskinvaren: porter, knapper og andre funksjoner.

5. generasjons iPod touch deler mange funksjoner med iPhone 5, inkludert den 4-tommers Retina-skjermen og den ultratynne, ultralette formen. Bruk diagrammet ovenfor og denne artikkelen for å finne ut hva hver av portene, knappene og maskinvarefunksjonene til 5. generasjons iPod touch er og hvordan du bruker dem.

Vil du gå fra iPod touch nybegynner til ekspert i løpet av bare noen få klikk? Vi har akkurat det rette for deg: Alt du trenger å vite om iPod touch.


5. generasjon iPod touch-maskinvare

  1. Tilbakekamera: Det ene av de to kameraene er på baksiden av iPod touch. Dette kameraet, som har høyere oppløsning enn det brukervendte kameraet, brukes oftest til å ta stillbilder eller videoer. Den tar 5 megapiksler og tar opp video på 1080p HD, noe som gjør den til en stor oppgradering over frontkameraet. Takket være iOS 6 støtter den også panoramabilder.
  2. Ryggmikrofon: Ved siden av kameraet er det et lite pinhull. Det er mikrofonen som fanger lyd under videoopptak.
  3. Kamerablits: LED-kameraets blits fullfører trioen med foto- / videoelementer på baksiden av 5. generasjon iPod touch, noe som forbedrer kvaliteten på bildene som tas i situasjoner med lite lys.
  4. Sløyfekontakt: Det er en liten knubb i nederste hjørne av 5. generasjons iPod touch. Det er her du fester håndleddsstroppen som kommer med berøringen, kalt The Loop. Å feste løkken til berøringen og håndleddet er designet for å sikre at du ikke slipper iPod touch mens den er ute og går med deg.
  5. Volumknapper: Hvis du noen gang har eid en iPhone eller en iPod touch, kjenner du igjen disse knappene som styrer lydvolumet når du spiller av via hodetelefonene eller høyttalerne. Hvis dette er din første iPod touch, vil du finne disse knappene ganske selvforklarende. Klikk opp for mer volum, ned for mindre.
  6. Frontkamera:: Kameraet plassert rett over midten av skjermen brukes oftest til FaceTime-videochatter. Det er ikke alt det er bra for. Det kan også ta stillbilder på 1.2 megapiksler (hallo selfies!) Og ta opp video på 720p HD.
  7. Hold-knapp: Denne knappen øverst til høyre på berøringen har mange bruksområder. Klikk på den for å låse berøringsskjermen eller for å vekke den. Hold den nede i noen sekunder for å slå berøringen på og av. Du vil også bruke den og Hjem-knappen sammen for å starte berøringen på nytt. Selv om det ofte kan bli referert til som en Hold-knapp, kan du også tenke på den som av / på- eller sove- / våkne-knappen.
  8. Hjem-knapp: Denne knappen nederst i midten av 5. generasjon iPod touch har mange funksjoner. Det er involvert i å starte berøringen på nytt, men det gjør mye mer enn det også. Du kan også bruke den til å aktivere Siri, ta skjermbilder, få opp musikkontroller, få tilgang til iOSs multitasking-funksjoner og mer.
  9. Hodetelefonkontakt: Denne porten på bunnen av iPod touch er der du kobler til hodetelefonen for å lytte til lyd.
  10. Lynport: Den lille porten midt på bunnen av 5. generasjons iPod touch erstattet den gamle, brede Dock-kontakten som ble brukt på tidligere iPhones, iPod touch og iPod. Denne porten, kalt Lightning, er mindre, noe som hjelper berøringen å være så tynn og reversibel, så det spiller ingen rolle hvilken side som vender opp når du kobler den til.
  11. Høyttaler: Ved siden av lynporten er det en liten høyttaler som lar iPod touch spille musikk, spilllyd og lydspor fra videoer høyt uten hodetelefoner. Skitne høyttalere kan redusere volumet og lydkvaliteten. Hvis høyttaleren din høres litt av, kan du prøve å rengjøre den.

Vil du ha mer grundig informasjon om iPod touch? Last ned manualen med instruksjonene i denne artikkelen.


Legg igjen en kommentar