BBS-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

BBS står for Bulletin Board System, så en fil med BBS-filtypen er en Bulletin Board System Text-fil. De brukes av en BBS til å lagre ting som meldinger, beskrivelser og metadatainformasjon.

DIZ-filer kan brukes sammen med BBS-filer i et oppslagstavlesystem, men de brukes til å beskrive hvilke typer filer brukerne laster opp til serveren.

BBS er også en forkortelse for batterisikkerhetssystem, kom snart tilbake, BIOS-oppstartspesifikasjon, bredbåndsbryter og basebåndsbryter, men disse begrepene har ingenting å gjøre med BBS-filer som beskrevet på denne siden.


Hvordan Åpne BBS filer

Siden en Bulletin Board System-tekstfil bare er en ren tekstfil (se nedenfor) som bruker .BBS-filtypen, kan du åpne en med hvilket som helst program som leser og redigerer tekstdokumenter. Vi har en liste over favorittene våre i denne listen over beste gratis tekstredigerere.

BBS-fileksempel.

Fordi BBS-filer ikke er en vanlig filtype, er det en god sjanse for at teksteditoren ikke åpner den når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på den. I stedet vil du først åpne BBS-åpneren og deretter bruke programmets meny (sannsynligvis Fil> Åpne alternativ) for å bla etter og åpne BBS-filen.

Eller hvis du heller vil, kan du endre filtypen til BBS-filen slik at den ser ut for redaktøren din som om det er en gjenkjennelig fil (se hvordan nedenfor). For eksempel, siden de fleste tekstredigerere er bygget med støtte for å åpne .TXT-filer, kan du gi nytt navn til BBS-filen din for å bruke TXT-filtypen. Det skulle la det åpne normalt når du dobbeltklikker (eller dobbeltklikker) på filen.

BBS-filer kan også åpnes med BBS-programvare som Mystic BBS eller Maximus BBS, men de spesifikke trinnene for å gjøre det er forskjellige for hvert program. For eksempel må du følge disse trinnene for å åpne en BBS-fil med Mystic BBS.


Hvordan konvertere en BBS fil

Det kan være mer fornuftig for deg å konvertere BBS-filen i stedet for å beholde den med .BBS-filtypen. Heldigvis, fordi en BBS-fil er en tekstfil, er det veldig enkelt å konvertere en.

I likhet med å åpne en, kan du konvertere en BBS-fil med et tekstredigeringsprogram som Notepad i Windows eller TextEdit i macOS, eller med et av de gratis programmene som er nevnt i tekstredigeringslenken ovenfor.

Når du konverterer en BBS-fil med et tekstredigeringsprogram, kan du velge mellom en rekke tekstbaserte formater som TXT, HTML og mange andre.

Som nevnt ovenfor, kan du til og med gi nytt navn til filtypen for å "konvertere" filen til TXT. Det er ikke en sann konvertering siden du bare omdøper filen, men en reell konvertering fra BBS til TXT er ikke engang nødvendig, siden BBS-filen allerede er i ren tekstfilformat som .TXT-filer.

For å gi nytt navn til BBS-filen til TXT i Windows, må du vise skjulte filtyper.

Vis skjulte filtyper (Windows 10).

Slik gjør du det:

  1. Utfør kontrollmapper kommandoen i dialogboksen Kjør (WIN + R).
  2. Når vinduet åpnes, går du inn i Utsikt fanen.
  3. Finn Skjul filetternavn for kjente filtyper alternativet og fjern krysset slik at filtypene vises, ikke skjules.
  4. Høyreklikk eller trykk og hold BBS-filen og velg Gi nytt navn.
  5. Når filnavnet er uthevet og klart til å bli omdøpt, endrer du .bbs del å være .txt.
  6. Press Enter og deretter bekrefte navneendringen med Ja.

Å endre en filtype er ikke en reell filkonvertering. Konvertering av en fil kan normalt gjøres med et filkonverteringsverktøy, men de fleste støtter ikke BBS-filer.


Likevel kan ikke åpne fil?

Alle tekstfiler i oppslagstavlesystemet er ren tekst og kan brukes som beskrevet ovenfor. Hvis du ikke kan gjøre det med filen din - enten åpne den med en tekstredigerer eller konvertere den til et tekstfilformat - har du sannsynligvis ikke en BBS-fil. Dette kan skje hvis du har lest feil filtypen feil.

Filen du har, kan bruke en utvidelse som ser veldig ut som den sier “BBS”, selv om den bare er lik. Filen må ende med .BBS for at den skal betraktes som en tekstfil for oppslagstavlesystemet.

For eksempel ser BBB-filer mye ut som BBS, selv om de er BlackBerry Mobile Phone Backup-filer, som ikke har noe å gjøre med BBS-filer som brukes med et oppslagstavlesystem. Hvis du har en BBB-fil, kan det hende du har hell med å åpne den med BlackBerry desktop-programvaren eller BlackBerry Backup Extractor.

Et annet suffiks som kan forveksles med en BBS-fil, er PPS. Denne filtypen tilhører Microsoft PowerPoint, og som sådan kan ikke PPS-filer brukes med de samme programmene som åpner BBS-filer. De to formatene brukes av to forskjellige grunner, og krever forskjellige filåpnere.


Legg igjen en kommentar