Åpne, rediger og konverter BIB- og BIBTEX-filer

En fil med BIB-filtypen er en BibTeX Bibliographical Database-fil. Det er en spesielt formatert tekstfil som viser referanser knyttet til en bestemt informasjonskilde. De sees normalt bare med .BIB-filtypen, men de kan i stedet bruke .BIBTEX.

BibTeX-filer kan inneholde referanser for ting som forskningsartikler, artikler, bøker, etc. Inkludert i filen er ofte forfatternavn, tittel, antall sidetall, notater og annet relatert innhold.

BibTeX-filer brukes ofte med LaTeX, og kan derfor sees med filer av den typen, som TEX- og LTX-filer.


Hvordan åpne BIB-filer

BIB-filer kan åpnes med JabRef, MiKTeX, TeXnicCenter og Citavi.

Selv om formateringen ikke vil være så strukturert og lett å lese som med et av de ovennevnte programmene, og å legge til nye oppføringer ikke er like flytende, kan BibTeX-filer også vises i hvilken som helst teksteditor, som Notepad-programmet i Windows.

Bibtex4Word kan være det du leter etter hvis du trenger å bruke en BIB-fil i Microsoft Word. Se imidlertid en annen metode nedenfor som innebærer å konvertere BIB-filen til et akseptabelt Word-filformat og importere den til Word som en siteringsfil.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne BIB- eller BIBTEX-filen, men det er feil program, kan du prøve å la et annet installert program åpne filen i Windows.


Hvordan konvertere en BIB-fil

Bib2x er i stand til å konvertere BIB-filer til formater som XML, RTF og XHTML, på operativsystemene Windows, Mac og Linux. Et annet alternativ, men bare for Mac, er BibDesk, som kan konvertere BIB-filer til PDF og RIS.

En annen måte å konvertere BIB til RIS for bruk med EndNote, er med bibutils.

Men hvis du allerede bruker programmene nevnt ovenfor, som for eksempel JabRef, kan du eksportere BIB-filen til TXT, HTML, XML, RTF, RDF, CSV, SXC, SQL og andre formater ved å bruke filet > Eksport menyen.

Hvis du lagrer BIB-filen din i "MS Office 2007" XML-filformatet med JabRef, kan du importere den direkte i Microsoft Word gjennom Word Administrer kilder -knappen i Citations & Bibliography-delen av Referanser-fanen.

Notepad ++ -programmet nevnt ovenfor kan lagre en BIB-fil som en TEX-fil.

Cite This For Me er et online nettsted som lar deg lage sitater for en bibliografi. Det kan også brukes til å eksportere sitatene dine til BIB-format.


Hvordan BIB-filer er strukturert

Følgende er riktig syntaks for BibTeX-filformatet:

@ inngangstype {sitatnøkkel,
AUTHOR = "Forfatternavn",
TITLE = "Tittel på boken",
PUBLISHER = {Navn på utgiver},
ADDRESS = {Plassering publisert}
}

I området "oppføringstype" er der kildetypen skal angis. Følgende støttes: artikkel, bok, hefte, konferanse, inbook, incollection, inproceedings, manual, masterthesis, diverse, phdthesis, procedures, techrapport, og upublisert.

Innenfor oppføringen er felt som beskriver sitatet, for eksempel nummer, kapittel, utgave, redaktør, adresse, forfatter, nøkkel, måned, år, volum, organisasjon og andre.

Slik ser det ut å ha flere sitater i en BIB-fil:

@misc {lifewire_2008,
url = {https://www.lifewire.com/bibtex-file-2619874},
journal = {Web},
år = {2008}
},
@book {brady_2016,
sted = {[Publiseringssted ikke identifisert]},
title = {Emosjonell innsikt},
utgiver = {Oxford Univ Press},
forfatter = {Brady, Michael S},
år = {2016}
},
@article {turnbull_dombrow_sirmans_2006,
title = {Big House, Little House: Relative Size and Value},
volum = {34},
DOI = {10.1111 / j.1540-6229.2006.00173.x},
nummer = {3},
journal = {Eiendomsøkonomi},
forfatter = {Turnbull, Geoffrey K. og Dombrow, Jonathan og Sirmans, CF},
år = {2006},
sider = {439-456}
}


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan få programmene ovenfra til å åpne filen, kan du sjekke filtypen for å sikre at den leser .BIB eller .BIBTEX. Hvis filtypen er noe annet, er sjansen stor for at du ikke kan bruke programmene på denne siden til å åpne filen.

Det kan være enkelt å forveksle begge filtypene med et annet filformat. For eksempel, selv om BIB ser veldig ut som BIN, er de to ikke i slekt engang, og kan derfor ikke åpne med de samme programvarene.

Det samme gjelder BIK-, BIG-, BIP- og BIF-filer. Ideen er å sørge for at filtypen virkelig sier at det er en BibTeX-fil, ellers må du undersøke den faktiske filtypen filen din har, for å vite hvordan du åpner eller konverterer filen.

Legg igjen en kommentar