Slik løser du Dsetup.dll ikke funnet eller mangler feil

I motsetning til mange andre DLL-feil som kan ha kompliserte årsaker og reparasjoner, skyldes dsetup.dll-problemer på en eller annen måte av et enkelt problem - en slags problem med Microsoft DirectX.

Dsetup.dll-filen er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises dsetup.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Det er flere forskjellige måter som dsetup.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se dsetup.dll-feil på.

Dsetup.dll ikke funnet
Dette programmet kunne ikke starte fordi dsetup.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
Kan ikke finne [PATH] dsetup.dll
Filen dsetup.dll mangler
Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: dsetup.dll. Installer [APPLICATION] igjen
Kan ikke finne dsetup.dll

Feilmeldingen dsetup.dll kan gjelde ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det er oftest sett i videospill. Du kan se denne feilen når spillet startes, men det kan også vises etter at et spill er lastet, men rett før spillet begynner.

Tree of Savior er et eksempel på et spill som er kjent for å generere dsetup.dll-feil, men det er sannsynligvis også andre.

Feilmeldingen dsetup.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Dsetup.dll feil

Ikke last ned dsetup.dll fra et DLL-nedlastingsnettsted. Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av dsetup.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av dsetup.dll-feilen.

 1. Gjenopprett dsetup.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" dsetup.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet dsetup.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette dsetup.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av dsetup.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv og at den fungerte ordentlig før du gjorde det.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen dsetup.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista og XP. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser dsetup.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Installer programmet som bruker dsetup.dll-filen på nytt. Hvis dsetup.dll DLL-feilen oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

 5. Hvis du ser dsetup.dll-feilen i et Steam-spill, går du inn i spillets installasjonskatalog og sletter alle XML-filene i "release" -mappen. Etter det, bekreft integriteten til spillfilene.

  Også der inne, se etter to DLL-filer og kopier dem til "release / patch / DirectX / mappe, og åpne deretter spillet fra / release / patch / folder.

 6. Gjenopprett dsetup.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis de ovennevnte standard feilsøkingstrinnene ikke har fungert for å løse dsetup.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut dsetup.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

 7. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen dsetup.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at dsetup.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 8. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at dsetup.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 9. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til dsetup.dll. Hvis du for eksempel mottar en feilmelding "Filen dsetup.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.


Legg igjen en kommentar