PSB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen PSB (Photoshop Big) er en Adobe Photoshop Large Document-fil. Formatet er nesten identisk med Photoshops mer vanlige PSD-format bortsett fra at PSB støtter betydelig større filer, både i bildedimensjon og total størrelse.

Mer spesifikt kan PSB-filer være så store som 4 EB (over 4.2 milliarder GB) med bilder som har en høyde og bredde på opptil 300,000 2 piksler. PSD-er, derimot, er begrenset til 30,000 GB og bildedimensjoner på XNUMX XNUMX piksler.

PSB-filer.

PowerDivX Subtitles-filer bruker også .PSB-filtypen. De er tekstfiler som brukes av PowerDivX multimediaspiller som et format for lagring av undertekster.

PSB er også en forkortelse for ting som ikke er relatert til et filformat, som PlayStation Blogg, strømsignalboks, allmennkringkasting, programspesifikasjonsblokk og polysulfidbromidbatteri.


Hvordan åpne en PSB-fil

PSB-filer kan åpnes med Adobe Photoshop.

Enhver teksteditor kan åpne PSB-undertekstfiler siden de bare er vanlige tekstfiler, men et program som VLC er det du trenger for å faktisk kjøre undertekstene sammen med en video. VLC støtter ikke bare PSB-undertekster, men også SRT, CDG, MPL2, SUB, UTF, VTT og TXT. Bruke Undertittel > Legg til undertittelfil menyen for å åpne en.

Hvis du finner ut at et program på datamaskinen prøver å åpne PSB-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne PSB-filer, kan du se hvordan vi endrer standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å lage det endring i Windows.


Hvordan konvertere en PSB-fil

Photoshop er den beste måten å konvertere en PSB-fil til et annet format. Den støtter lagring av PSB til PSD, JPG, PNG, EPS, GIF og flere andre formater.

Du kan også konvertere en PSB-fil uten å bruke Photoshop med en gratis filkonverterer som Go2Convert. Dette nettstedet kan konvertere PSB-filer til mange formater, inkludert ikke bare de i forrige avsnitt, men også PDF-, TGA-, TIFF- og lignende filformater. Den skal også kunne endre størrelsen på PSB-filen før den konverteres.

Den eneste ulempen med å bruke en online PSB-omformer som Go2Convert er at opplastningsfilstørrelsen normalt er begrenset. Du må også laste opp PSB-filen til nettstedet for å konvertere den og deretter laste den ned til datamaskinen når den er ferdig, som begge kan ta en stund å fullføre.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen ikke åpnes med Photoshop eller en tekstredigerer, er det sannsynligvis en helt annen fil. Dette kan skje hvis du har lest feilendelsen feil, noe som er lett å gjøre og vil resultere i et ikke-relatert filformat som prøver å åpne i Photoshop.

PBS er et eksempel. Denne filtypen brukes av PaintShop Pro Brush Strokes-filer, men du trenger Corel PaintShop Pro på datamaskinen din for å kunne bruke den. Du kan ikke åpne en med Photoshop selv om filtypen ligner på PSB.

SPB er en annen som kan være en Flight Simulator Mission-fil eller en Samsung Kies telefonbokfil, men ingen av dem er relatert til et Adobe Photoshop-format.

Legg igjen en kommentar