000 File (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med 000-filtypen er mest sannsynlig en Indexing Service Data-fil som brukes til å lagre filsteder slik at Windows-operativsystemet kan utføre filsøk.

En annen type fil som bruker 000-filtypen er Virtual CD ISO-format. Du vil nesten alltid se disse sammen med en VC4-fil.

Trend Micro-antivirusprogrammet bruker også denne utvidelsen for et format som lagrer mønstre som hjelper det å gjenkjenne nye malware-trusler.

En 000 fil kan i stedet være en komprimert DoubleSpace-fil. Microsoft DoubleSpace (senere omdøpt til DriveSpace) var et komprimeringsverktøy som ble brukt i det gamle MS-DOS-operativsystemet. 000-filtypen brukes også av et dataformat som en del av Windows CE-installasjonen.

Likevel kan andre applikasjoner legge til .000-utvidelsen til en fil for ting som sikkerhetskopiering av data eller arkivere "del" -filer.

Alex Belomlinsky / Getty Images


Hvordan åpne en 000-fil

En 000-fil som er en indekseringsdatafil eller en komprimert fil, kan ikke åpnes direkte, men brukes i stedet av Windows når det er nødvendig.

Hvis 000-filen er av Virtual CD ISO-format, kan filen åpnes med Virtual CD-programmet av H + H Software, eller med et hvilket som helst annet program som gjenkjenner det proprietære plateformatet som EZB Systems 'UltraISO eller Smart Projects' IsoBuster.

Windows CE-installasjon Datafiler brukes av et programinstallatør for å forklare hvilke CAB-filer i en installasjonspakke som skal installeres. Det er ingen gyldig grunn til å åpne denne typen 000 filer.

Selv om Trend Micro-programvaren også bruker 000 filer, kan du ikke åpne dem manuelt med programmet. De brukes automatisk av programvaren når de plasseres i en bestemt mappe i programmets installasjonskatalog.

Eventuelle 000 filer du finner som en del av et sikkerhetskopisett eller arkiv, spesielt når de er lagret med andre nummererte utvidelser som 001, 002, ..., er ment å brukes sammen og kombinert, og mulig ukomprimert, med hvilken som helst sikkerhetskopiprogramvare eller arkiveringsverktøy opprettet dem.

Hvis ingen av programmene ovenfor ser ut til å fungere med en 000-fil du har, kan du prøve å åpne filen i Notepad ++ eller en annen teksteditor for å se om det er noen lesbar tekst som kan styre deg i retning av programmet som opprettet den. Dette kan være et spesielt nyttig triks hvis 000-filen bare er en del av et delt arkiv eller sikkerhetskopi, for eksempel et RAR-arkiv med flere deler.


Hvordan konvertere en 000 fil

Til tross for alle mulige bruksområder for en 000-fil, er det ikke mange overbevisende brukstilfeller for å konvertere en til et annet format. Men hvis du er i stand til det, blir det sannsynligvis gjort gjennom det samme programmet som brukes til å åpne 000-filen. Dette oppnås vanligvis gjennom en slags menyalternativ Lagre som eller Eksporter.

Hvis du vet at 000 (eller 001, 002 osv.) -Filen du har, kan være en del av en video eller en annen stor fil, er det sannsynligvis bare en liten del av den større filen. Du må samle alle de nummererte utvidelsene, kombinere / pakke dem ut med det som ble splittet / komprimert, og så har du tilgang til hva filen egentlig er.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Med de fleste filutvidelser, spesielt de med bokstaver, kan det være enkelt å blande dem sammen. Men filutvidelser som er stavet på samme måte, er ikke alltid relatert, noe som betyr at de ikke alltid kan åpne med de samme programmene.

00 er et eksempel som gir mening i sammenheng med 000 filer. Det mangler et enkelt nullpunkt og ved første øyekast kan det virke relatert til 000 filer. Men i virkeligheten er 00 filer lagrede spillfiler som brukes av Ur-Quan Master, så de vil ikke åpne med programmene nevnt ovenfor, og det spillet vil heller ikke kunne se 000 filer.

Legg igjen en kommentar