Hjem > H > Hva Er Den Mest Brukte Sosiale Medier I Norge?

Hva er den mest brukte sosiale medier i Norge?

Facebook har størst andel av daglige brukere (69%). Deretter følger Snapchat (46%) og Instagram (38%). 9 av 10 i aldersgruppen 30-39 år har profil på Facebook, og det er flest kvinner (52%). Snapchat er mest brukt av unge, men nå øker andelen av registrerte profiler blant de over 60 år.

Les mer

Hva er de mest populære sosiale medier?

Facebook er verdens desidert største sosiale medium med over 2,7 milliarder aktive brukere ifølge Omnicore , og nordmenn er intet unntak. Ferske tall fra Ipsos viser at hele 3.506.000 nordmenn over 18 år har en profil og hele 67 prosent av disse bruker tjenesten daglig. Derav, hvilke sosiale medier bruker ungdommer mest? Ungdom velger Snapchat, mens de yngste velger Supernytt

Mens sosiale medier og Snapchat er mest populært blant ungdom for å oppdatere seg på nyheter, er Supernytt mest brukt blant 9-12-åringene.

Hvilke aldersgrupper bruker Facebook?

I Norge er det brukere i 40-årene som har høyest representasjon, der over 9/10 har en profil på Facebook. Lavest antall brukere har menn i alderen 18-29 år der kun 57 % har en profil. Hva er de mest brukte sosiale mediene? Sosiale medier i Norge – brukertall Q2 2021

  • Facebook er den største kanalen med 3 500 000 brukere og 69% av befolkningen bruker kanalen daglig.
  • Snapchat øker stadig med nye brukere.
  • Instagram er nok den plattformen som øker mest i Norge.
  • Denne kanalen er rangert av Ipsos som “noen av de andre vi følger med på”.

Folk spør også hvilken aldersgruppe bruker sosiale medier mest?

Den største andel er de yngre fra 18-29 år (78%), men veksten kommer først og fremst fra kvinner (de er de mest ivrige brukere også og har alltid vært dominerende på Instagram) og generelt de over 30 år. Hvem bruker Instagram mest? Instagram er størst blant kvinner i aldersgruppen 18-29 år, 91 prosent av dm har en Instagramkonto. 63 prosent av kvinner og 50 prosent av menn i aldersgruppen 40 til 59 år bruker Instagram, i aldersgruppen 60+ er tallene 40 prosent for vinner og 27 prosent for menn. Mange bruker nå Instagram som en blogg i miniformat.

Hvilke medier bruker unge?

Halvparten av norske niåringer bruker sosiale medier, og 65 prosent av tiåringene. De vanligste sosiale mediene blant 9–18-åringer er Snapchat (80 prosent), TikTok og Instagram (begge 65 prosent) og Facebook (51 prosent). Og et annet spørsmål, er sosiale medier bra for barn? Barna lærer mye av å snakke sammen, å tenke høyt sammen og få råd fra voksne. De lærer antakeligvis like mye ved å observere det foreldrene gjør. Det er kanskje ikke så rart at mange foreldre blir mer bevisste på sin egen bruk av sosiale medier når barna begynner å bruke det.

Så, hvor mange unge bruker sosiale medier i norge?

51 prosent av niåringene i Norge bruker sosiale medier, viser Medietilsynets nye undersøkelse Barn og Medier 2020. Blant 9-18-åringene totalt er ni av ti på sosiale medier. Snapchat er mest populært, etterfulgt av TikTok og Instagram.

By Marteena Ruzycki

Hvordan betale på Nintendo Switch? :: Hvilken aldersgruppe bruker Snapchat mest?
Nyttige lenker