Hjem > H > Hva Har Arbeidstaker Rett På I Norge?

Hva har arbeidstaker rett på i Norge?

Som arbeidstaker i Norge har du alltid krav på å få vite når og hvor mye du skal jobbe. Alminnelig arbeidstid er også regulert, og sikrer både at du ikke jobber for mye og når du har krav på overtidskompensasjon. Som hovedregel er alminnelig arbeidstid i Norge: 9 timer i løpet av 24 timer (normalarbeidsdag)

Les mer

Hvem har rett til introduksjonsprogram?

Rett og plikt til deltakelse i introduksjonsprogram gjelder bare for personer som er bosatt i kommunen i henhold til særskilt avtale mellom utlendingsmyndighetene og kommunen. Kravet om særskilt avtale gjelder likevel ikke for personer som nevnt i § 2 første ledd bokstav d eller e. Hvem har rett til gratis norskprøve? De som har rett til gratis prøve er de som har rett og plikt til norskopplæring og ikke tidligere har benyttet seg av retten til gratis prøve. Lurer du på om du har rett til gratis prøve, kan du ringe Rosenhof på 22 38 77 00.

Hvem kan søke om permanent oppholdstillatelse?

Krav for å få permanent oppholdstillatelse

Du må ha hatt sammenhengende opphold i Norge de siste tre årene. For noen grupper er det et krav at du har oppholdt deg sammenhengende i Norge de siste fem årene. Du må ha hatt oppholdstillatelser som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse.
Hvordan få oppholdstillatelse? For å kunne søke om permanent oppholdstillatelse, må du ha hatt oppholdstillatelse i Norge i minst tre år og fylle noen andre krav. Du som har permanent oppholdstillatelse får et oppholdskort som er gyldig i to år av gangen. Dette er ditt bevis på at du har permanent oppholdstillatelse.

Hvem som kan delta i introduksjonsprogrammet?

Målgruppe for introduksjonsprogrammet. «Innvandrere mellom 18 og 55 år som har fått innvilget en oppholdstillatelse som nevnt i § 9, og som er bosatt i kommunen etter avtale med integreringsmyndighetene, har rett og plikt til å delta i introduksjonsprogram. Du kan også spørre er introduksjonsprogrammet obligatorisk? Obligatorisk innhold

Opplæring i norsk og samfunnskunnskap er obligatorisk for alle deltakere i introduksjonsprogrammet. Etter integreringsloven er livsmestring i et nytt land obligatorisk for alle, og foreldreveiledning obligatorisk for deltakere som har eller får barn.

Tilsvarende, hva går introduksjonsprogrammet ut på?

Introduksjonsprogrammet er Norges opplæringstilbud til nyankomne flyktninger, samt personer som får opphold på humanitært grunnlag og deres familiegjenforente. Programmet skal gi deltakerne grunnleggende ferdigheter i norsk, innsikt i norsk samfunnsliv og mulighet til å kunne delta i arbeid eller utdanning. Tilsvarende, hva er fritak fra kommunen? Du kan søke om fritak fra plikt til opplæring i norsk og samfunnskunnskap hvis du: kan dokumentere tilstrekkelige kunnskaper i norsk eller samisk. kan dokumentere tilstrekkelige kunnskaper om det norske samfunnet. har særlig helsemessige eller andre tungtveiende årsaker som gir grunnlag for fritak.

Hvordan få dobbelt statsborgerskap?

Hvis du er borger av flere land, og ett av dem er et EU/EØS-land, velger du dette. Det er ikke et eget søknadsskjema for dobbelt statsborgerskap. Når du søker om norsk statsborgerskap, trenger du ikke å gi beskjed til UDI om at du ønsker å beholde det tidligere statsborgerskapet ditt.

By Reinald Molek

Hva er tospråklig opplæring? :: Hva betyr dei?
Nyttige lenker