Hjem > H > Hva Er Tospråklig Opplæring?

Hva er tospråklig opplæring?

Tospråklig fagopplæring er undervisning i ett eller flere fag (for eksempel matematikk, naturfag, samfunnsfag) på norsk og elevens morsmål eller et annet språk eleven kan. Undervisningen blir gitt av tospråklige lærere, og det er læreplanen i det enkelte fag som skal brukes.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er grunnleggende norskopplæring?

Faget grunnleggende norsk for språklige minoriteter skal gi elevene et solid språklig, kommunikativt og faglig grunnlag som gjør dem i stand til å delta i sosiale fellesskap og i vanlig opplæring i alle fag. Slik legger faget grunnlaget for livsmestring, samfunnsdeltakelse og videre kvalifisering for yrkesliv. Hva er norsk kort botid? Du kan følge læreplan i norsk for elever i videregående opplæring med kort botid i Norge. Med kort botid menes mindre enn seks år. Denne læreplanen kan brukes på alle tre trinn.

Hvem kan ta norsk med kort botid?

Hvem kan søke? Hvis du oppfyller begge disse vilkårene, kan du søke om å ta eksamen etter læreplanen i norsk for språklige minoriteter: Du har et annet morsmål enn norsk, samisk, svensk eller dansk. Du har kortere enn 6 års botid i Norge på eksamenstidspunktet. Også, hvem har rett på morsmålsopplæring? Elever som har et annet morsmål enn norsk eller samisk, kan ha rett til særskilt språkopplæring. Særskilt språkopplæring kan bestå av særskilt norskopplæring og morsmålsopplæring, tospråklig opplæring eller begge deler.

Hvem har rett til morsmålsopplæring?

Morsmålsopplæring er et krav for elever som etter kartlegging viser at de har for svake norskferdigheter til å følge ordinær læreplan i norsk. Elevene har rett til opplæring etter Opplæringsloven § 2-8. Dette innebærer særskilt norskopplæring, og om nødvendig morsmålsopplæring og tospråklig fagopplæring. Hva er språklige minoriteter? Språk som læres etter at det første språket er etablert. Brukes primært om språk som læres i et miljø der det er i allmenn bruk som dagligspråk, men kan også betegne ethvert språk som ikke er førstespråk, dvs. både andrespråk og fremmedspråk.

Dessuten, hva er nytt i grunnleggende norsk for språklige minoriteter?

Elevene skal få solide kommunikative ferdigheter, både muntlig og skriftlig, gjennom språklæring som en kreativ, utforskende prosess. Den nye læreplanen i grunnleggende norsk for språklige minoriteter kan brukes både i grunnskolen og i videregående opplæring. Derav, hva heter fagfornyelsen? Fagfornyelsen er navnet på prosessen med å utvikle og innføre nye læreplaner i Kunnskapsløftet. Nye læreplaner ble tatt i bruk fra 2020.

Hva betyr særskilt opplæring?

Særskilt norskopplæring innebærer forsterket opplæring i norsk. Morsmålsopplæring er opplæring i morsmålet, mens tospråklig fagopplæring betyr at eleven får opplæring i ett eller flere fag på to språk.

By Ozzie

Hva er SNO undervisning? :: Hva har arbeidstaker rett på i Norge?
Nyttige lenker