Hjem > H > Hva Er Andrespråket I Norge?

Hva er andrespråket i Norge?

Andrespråk. Språk som en person ikke har som førstespråk, men som vedkommende lærer eller har lært i et miljø der det er i allmenn bruk som dagligspråk. Andrespråk kan også betegne ethvert språk som ikke er en persons førstespråk, dvs. både andrespråk og fremmedspråk.

Les mer

Så, hva betyr førstespråk?

Det første språket et barn lærer kalles førstespråk. Tidligere har man også brukt betegnelsen morsmål om det første språket en person lærer. Hva er Andrespråksdidaktikk? Andrespråksdidaktikk dreier seg altså om refleksjoner og kunnskaper om andrespråkslæring og om undervisning i andrespråk. Fordi elever som lærer seg et andrespråk, er flerspråklige eller gryende flerspråklige, er også flerspråklighet et sentralt tema innenfor andrespråksdidaktikk.

Kan man ha to morsmål?

Man kan ha ett, to eller flere morsmål, ettersom man f. eks. kan ha flere enn ett språk som førstespråk, eller kan identifisere seg selv med mer enn ett språk. Morsmål i noen land kan anses som språket til folks etniske grupper. I forhold til dette, hva er en multietnolekt? Multietnolekt er den språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk- og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk, i motsetning til etnolekt, som betegner den varianten av et språk som oppstår når én bestemt etnisk gruppe tilegner seg språket.

Hva er et fremmedspråk?

Fremmedspråk er en fellesbetegnelse for de språkfagene i norsk skole som omfatter andre språk enn norsk og samisk. Betegnelse nyttes også tilsvarende utenfor skolesystemet, og en person med et morsmål utenom norsk, og vanligvis også utenom de nordiske språk. Og et annet spørsmål, hva er et majoritetsspråk? Majoritetsspråket er det språket som brukes av flertallet i et samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i et land. Med offisielt mener vi at myndighetene bruker språket som administrasjonsspråk.

Folk spør også hva morsmål?

Morsmål er det språket man lærer som barn. Nå brukes førstespråk som en mer presis betegnelse på det samme, ettersom barn ikke nødvendigvis tilegner seg foreldrenes språk som sitt første mål. Man kan også spørre hvor mange språk er det i norge? Norge har to offisielle språk med nasjonal status, norsk og samisk. Samisk er som eneste språk nevnt i Norges grunnlov. Det er to offisielle målformer av norsk, nynorsk og bokmål. Samisk har tre målformer, nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk.

Hvorfor er det viktig å lære morsmålet sitt?

Morsmål er viktig for å ivareta kultur og tradisjon, og holde kontakt med venner og familie. Det anbefales at dere som foreldre snakker morsmål med barnet deres, også dersom dere har ulike morsmål. Barn kan lære flere språk samtidig. To ulike språk konkurrerer ikke, men fungerer som støtte for hverandre.

By Gerstein Tynon

Hvor mange morsmål kan man ha? :: Hva kan man skrive istedenfor jeg?
Nyttige lenker