Hjem > H > Hvor Mange Morsmål Kan Man Ha?

Hvor mange morsmål kan man ha?

Førstespråk kalles ofte «morsmål». Det er fullt mulig å ha to (eller flere) morsmål (=førstespråk), da er man tospråklig (eller flerspråklig). Andrespråk er talespråk vi tilegner oss på et senere tidspunkt i livet.

Les mer

Hvordan kan flerspråklighet være en ressurs?

Flerspråklighet som ressurs vil ifølge Dewilde typisk være å la elevene bruke sine ulike språk i en tidlig fase i et prosjekt. Kanskje de kan diskutere på et språk de er bekvemme i, for deretter å arbeide med å oversette til norsk. De kan lage ordlister eller intervjue hverandre. Er kebabnorsk multietnolekt? Kebabnorsk er et begrep som viser til en norsk multietnolekt med mange innslag av lånord fra språk som opprinnelig tales av ikke-vestlige innvandrergrupper i Norge. Kebabnorsk som fenomen ble først identifisert i 1990-årene i miljøene rundt innvandrerungdom i østre deler av Oslo.

Hva kjennetegner Multietnolektisk norsk?

Kan også kalles for eksempel ny norsk eller en urban, multietnolektisk talestil. Kjennetegn er blant annet stakkato uttale, å bytte om på rekkefølgen av ord i setninger og å låne ord fra store innvandrerspråk. Dessuten, hva er multietnolekt quizlet? hva er en multietnolekt? språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk.

Hvorfor velge arbeidslivsfag?

Arbeidslivsfag er gjerne for deg som liker å holde på med praktiske oppgaver, og i dette faget kan du f. eks. jobbe med å bygge modeller av hus, utføre sykkelreparasjoner, bake eller hjelpe til med vaktmestertjenester. Du kan også få bli nærmere kjent med yrkesfagene på videregående skole. Hva er kodeveksling? Kodeveksling er å skifte mellom ulike språk, dialekter eller sosiolekter i en samtale.

Angående dette, er språk et programfag?

Fellesfaget fremmedspråk «tar plassen» til ett av programfagene i Vg3. Dersom du har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen, får du altså større valgmuligheter for hvor lenge du må ha språkfag på videregående. Og du får flere muligheter til valg av andre fag. Derav, hva er minoritetsspråk og majoritetsspråk? Majoritetsspråket er det språket som vert brukt av fleirtalet i eit samfunn. Majoritetsspråket er som regel også det offisielle språket i eit land. Med offisielt meiner vi at styresmaktene bruker språket som administrasjonsspråk.

Derav, hva er egentlig en dialekt?

Dialekt er ein geografisk avgrensa variant av eit språk. Dialekten utgjer eit komplett språksystem og kunne såleis ha fungert som eit språk i seg sjølv. Det er gjerne historiske og politiske grunnar til at eitt språksystem blir rekna som språk, medan eit anna blir rekna som dialekt.

By Bergmann

Hvordan fungerer antivirus program? :: Hva er andrespråket i Norge?
Nyttige lenker