Hjem > N > Når Fikk Norge Kabel-Tv?

Når fikk Norge kabel-tv?

Utbygging av kabelnett for fjernsyn begynte i 19 lå om lag 65 % av husholdningene i Norge i områder hvor kabelfjernsyn var tilgjengelig, og om lag 40 % av befolkningen var abonnenter. Les mer om kabelfjernsyn – rettslige forhold og kringkastingsloven.

Les mer

Hvordan virker kabel-tv?

Bredbånd over kabel-tv oppnås ved å bruke modemer som omdanner datastrømmer fra Internett til et digitalt signal som kan overføres på kabelnettet. Etter hvert som behovet for overføringskapasitet øker, blir fiberkablene i et HFC-nett strukket stadig nærmere abonnentene. I forhold til dette, hva er kabel internett? Kabelnett er kablet infrastruktur som kan overføre kringkastingssendinger med lyd- og billedopptak (kabel-TV) eller informasjon til de tilknyttede mottakerne. Kabelnettet kan også benyttes til å gi tilgang til internett.

Hva er et HFC nett?

HFC. “Hybrid Fiber-Coaxial” – et nettverk som består av fibertilkobling fra leverandørens hovedsentral til lokale noder. Derfra går signalene videre via koaksialkabler til husstandene i området. Get bruker for eksempel et slikt nett. Hvordan virker en fiberkabel? De elektriske signalene kommer fra for eksempel en datamaskin. Lyssignalene blir sendt fra senderen inn i en optisk fiberkabel. Denne kabelen kan overføre lyssignaler med minimal dempning over lange avstander. 0,2 desibel per kilometer er typisk dempning for en singelmodus fiber ved bølgelengden 1550 nanometer (nm).

Er fiber kabel TV?

Et moderne kabel-tv-nett kalles et HFC-nett (Hybrid Fiber Coaxial nett), der det benyttes både fiberkabler og koaksialkabler til overføringen. I et HFC-nett overføres sendingene på andre frekvenser på kablene enn de som benyttes ved trådløs kringkasting. Hvordan koble opp fiberkabel? Den vanligste måten å koble fiberkabler på er å skjøte sammen hovedkabelen med noen korte kabellengder med ferdig kontakt på. Til dette arbeidet benyttes en spesiell sveisemaskin som varmer opp endene på fibrene som skal skjøtes slik at de smelter sammen.

Man kan også spørre hva er fiber tv?

TV via fiber (eller IPTV) betyr at TV-signalene leveres via fibernettet ditt. Det er flere fordeler ved å få TV levert slik; Du slipper å ha antenne, du har tilgang til alt innholdet og alle kanalene i abonnementet ditt, og kanalene kommer i full HD. Hvem tilbyr fibernett? Hvilke leverandører tilbyr fibernett?

  • Telenor.
  • Altibox.
  • Get.
  • NextGenTel.
  • VikenFiber.
  • HomeNet.
  • Bergen Fiber.
  • Signal Norge.

Hvordan angis kvaliteten på kabler og plugger?

Kvaliteten på kabelen angis i forhold til tap av signalstyrke i dB, desibel, per meter lengde av kabelen. Ved korte koaksialkabler blir tapene små, så det er av mindre betydning hvilken kvalitet en velger, men når kabelen er lang kan tapet bli stort om kvaliteten er dårlig.

By Rahmann Shakin

Hvordan skjøter man fiber? :: Hva er jordkabel?
Nyttige lenker