Hjem > E > Er Polsk Førerkort Gyldig I Norge?

Er polsk førerkort gyldig i Norge?

Du kan bruke et førerkort fra et annet EU/EØS-land i Norge så lenge det er gyldig. Du er likevel underlagt norske helsekrav. Nasjonale førerkortklasser fra andre land gjelder ikke i Norge.

Les mer

Hvilke utenlandske førerkort er gyldige i Norge?

Å bruke utenlandsk førerkort i Norge

Dersom du har et førerkort som er utstedt i annet EU/EØS-land, så kan det benyttes for kjøring i Norge så lenge førerkortet fortsatt er gyldig. Dersom du bosetter deg fast i Norge, kan du benytte førerkortet ditt for kjøring i Norge eller bytte det inn i et norsk førerkort.
Du kan også spørre er digitalt førerkort gyldig i utlandet? Få førerkortet på mobilen og la det fysiske førerkortet ligge hjemme når du kjører bil i Norge. Skal du til utlandet må du ha med ditt fysiske førerkort. Digitalt førerkort er gyldig som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll.

Og et annet spørsmål, hvor lenge kan man kjøre med utenlandsk førerkort i norge?

Du kan bruke førerkort fra alle land i Norge i inntil tre måneder. Førerkortet må være gyldig, og du må oppfylle de norske alderskravene. Dette gjelder uansett om du oppholder deg i Norge midlertidig eller har fast bopel. Du kan se alderskravene under informasjonen om hver enkelt førerkortklasse. Kan jeg ta førerkort i Polen? Hovedregelen er at du må ta førerkort i det EU/EØS-landet du er registrert bosatt i, eller har hatt et minst 6 måneder langt studieopphold i. Det er utstederlandet som vurderer hvorvidt du fyller vilkårene for å få utstedt førerkort.

Tilsvarende, er norsk førerkort gyldig i australia?

Skal du kjøre bil i utlandet, anbefaler Statens vegvesen at du kontakter myndighetene i det aktuelle landet, eventuelt det landets ambassade i Norge, for å forhøre deg om hvilke regler som gjelder. Ambassaden anbefaler at alle som ønsker å kjøre bil i Australia anskaffer internasjonalt førerkort i Norge før avreise. Ta dette i betraktning, når går de gamle førerkortene ut? Førerkort utstedt i perioden 1. april 1979 til og med 31. desember 1997, må byttes til nytt førerkort før 1. januar 2023.

Og et annet spørsmål, hva betyr 4a på førerkortet?

Det er viktig å merke seg at lette kjøretøyklasser aldri har lenger gyldighetsdato enn 15 år fra dato angitt i felt 4a. For tunge kjøretøyklasser er maksimal gyldighet 5 år. Ta dette i betraktning, er rumensk førerkort gyldig i norge? Førerkort utstedt i et annet EU/EØS-land er gyldig for bruk i Norge.

Er førerkort gyldig legitimasjon i utlandet?

EØS-modellen (bankkortformat) av førerkort er gyldig i alle EU- og EØS-land. I tillegg finnes det eldre førerkortmodeller som er gyldige (to versjoner av stort rosa førerkort). Vi anbefaler deg å bytte til EØS-modellen (bankkortformat) dersom du skal reise til utlandet.

By Myrna Piirto

Er førerkort på mobil gyldig legitimasjon på polet? :: Når ble Moa bygd?
Nyttige lenker