Hjem > N > Når Var Den Første Radiosendinga I Norge?

Når var den første Radiosendinga i Norge?

Tidlige radiosendinger i Norge

Høsten 1923 gikk de første norske radiosendingene på lufta. I 1925 startet faste radiosendinger i regi av Telegrafverket og det private selskapet Kringkastingsselskapet. Radiosendingene inneholdt mye musikk.

Les mer

Hvilke LTE bånd i Norge?

FrekvensområdeBrukes tilTidligere brukt til
1800 MHz-båndet4G/LTE kapasitetsbåndGSM (2G)
2100 MHz-båndetUMTS (3G) kapasitetsbånd
2600 MHz-båndet4G/LTE kapasitetsbånd
3500 MHz-båndet5G-testing i utvalgte byer (2019)
Når forsvant FM radio? Siste FM-sender slås av onsdag 13. desember 2017.

Tilsvarende, hvilke norske radiokanaler finnes?

KanalStørste eiereOppstart
NRK P2Den norske stat1984
NRK P3Den norske stat1993
NRK KlassiskDen norske stat1995
NRK Alltid NyheterDen norske stat1997
Hvordan starte sin egen radiokanal? For å starte internettradio trenger du bare å registrere deg som kringkaster hos Medietilsynet.

Derav, når ble nrk monopolet opphevet?

NRKs monopol på kringkasting ble avviklet i 1981. NRK fikk en friere stilling og ble egen stiftelse i 1987. Reklamefinansierte lokalradioer kom på lufta, og som et mottrekk opprettet NRK en ny radiokanal, P2. Norsk fjernsyn fikk også konkurranse fra internasjonale TV-kanaler. Dessuten, når kom radio til verden? I 1896 tok Guglielmo Marconi ut det som av og til er ansett å være verdens første patent for radio med det britiske patent nr. 12039, Forbedringer i sending av elektriske impulser og signaler og i disses apparater.

Hvem fant opp radioen?

Radio/Oppfinnere Hva er 4G LTE? LTE (Long-Term Evolution, markedsført som 4G LTE eller bare 4G) er en standard for høyhastighets-telekommunikasjon utviklet av 3GPP og endelig godkjent i desember 2008. Den er basert på GSM/EDGE og UMTS/HSPA tekonologiene, men LTEs underliggende Evolved Packet System (EPS) bruker kun pakkesvitsjing og er IP-basert.

Hva er LTE mobildata?

I praksis markedsføres LTE som 4G. LTE er altså en standard for overføring av data trådløst via mobilnett. Det er en forenkling av dagens 3G-nett, ved at det utelukkende er et datanettverk, eller et IP-nettverk. Dette betyr enkelt sagt at LTE i utgangspunktet bare gir deg tilgang til internett.

By Clauddetta Serabia

Hvem styrer NRK? :: Er 64 GB nok på iPhone?
Nyttige lenker