Hjem > H > Hvem Styrer Nrk?

Hvem styrer NRK?

NRKs styre er styret i Norsk rikskringkasting AS. Selskapet eies av staten, og styret utnevnes av Kulturdepartementet. Styret tar for seg rammene for NRKs hovedvirksomhet, inkludert datterselskaper, og ser på NRKs økonomiske utvikling, store investeringer, byggeprosjekt og andre vesentlige endringer i NRKs virksomhet.

Les mer

Derav, hvem utnevner kringkastingssjef?

Kulturdepartementet er NRKs generalforsamling, vedtar vedtektene og utnevner NRKs styre. Det er NRKs styre som ansetter kringkastingssjefen. Thor Gjermund Eriksen har dermed det øverste redaksjonelle ansvaret i Norges største mediebedrift, NRK. Han har vært kringkastingssjef siden 2013. Hvorfor var det forbudt for nordmenn å ha radio under andre verdenskrig? Dette likte okkupasjonsmakten svært dårlig, for England oppfordret til kamp og motstand mot det tyske regimet. Særlig viktig for norsk motstand var kong Haakon 7s taler fra London. I 1941 ble det derfor bestemt at alle måtte levere inn radioene sine. Det ble fra nå av ulovlig å ha radio hjemme.

Tilsvarende, hva står p for på radio?

NRK P1, i dagligtale bare kalt P1, er den eldste og største av NRKs radiokanaler. P1 ble offisielt etablert i 1933, men har røtter tilbake til 1925 som del av det private Kringkastingsselskapet A/S. Hva er p? P er symbolet for SI-prefikset peta, og p er symbolet for pico. p er symbolet for pond. I statistikk står P for sannsynlighet.

Hvordan finne kanaler på DAB radio?

En DAB-radio har en automatisert søkefunksjon for å finne, og liste opp alle kanaler i ditt område. Første gang radioen slås på, gjør den dette søket automatisk, og lager en kanalliste som viser alle kanaler innen rekkevidde. Dette søket gjøres bare første gang radioen slås på, eller når man aktiverer det selv. Så, hva er dab frekvens? Mens FM-nettet er plassert fra 87,5 til 108,0 MHz er DAB/DAB+ frekvensene rundt det dobbelte, fra 174–240 MHz, selv om bare litt av båndet benyttes. Digitale bordradioer krever ikke mye av antennen.

Hvordan få DAB radioen til å virke?

få DABradioenradio

Slik fikser du dårlig DAB-mottak

  1. Sjekk antennen.
  2. Bruk automatisk frekvenssøk.
  3. Oppdater kanallisten.
  4. Husk at det er to DAB-nett.
  5. Ikke alle tuneller har dekning ennå
Når stenger FM-nettet? Da Norge slukket FM-nettet i 2017, tydet mye på at det var en del av en større bølge fra FM til Dab. Siden den gang har det imidlertid kommet den ene nedslående nyheten etter den andre for verdens Dab-tilhengere. Danmark, som i 2017 så ut til å følge Norge og ville slukke sitt FM-nett, ombestemte seg i fjor.

Når ble FM-nettet stengt?

4. februar 2011 ble Stortingsmelding nr. 8 (2010–2011): Digitalisering av radiomediet lagt frem. Der ble 2017 satt som et mål for avvikling av riksdekkende og kommersielle FM-sendinger.

By Jaylene Sabater

Når kom radio til verden? :: Når var den første Radiosendinga i Norge?
Nyttige lenker