Hjem > H > Hvilke Gnagere Har Vi I Norge?

Hvilke gnagere har vi i Norge?

Disse og andre større arter benevnes gjerne som rotter. I Norge finnes kun artene storskogmus, småskogmus, husmus, dvergmus og brunrotte. Tidligere regnet man også med svartrotte, men denne arten ble trolig utryddet i Norge for omkring 100 år siden eller så.

Les mer

Hvor lever flodsvin?

Flodsvinet

Flodsvin
Habitat:sumper, innsjøer, elver, grasmark
Utbredelse:se kartet
Hvilke dyr er gnagere? Det fins 18 eller 19 arter av gnagere i Norge; ekorn, bever, bjørkemus, dvergmus, storskogmus, småskogmus, husmus, brunrotte, svartrotte (trolig utdødd), skoglemen, lemen, rødmus, klatremus, gråsidemus, vånd, bisam, markmus, østmarkmus, og fjellmarkmus.

Ville gnagere i Norge?

Gnagere (Rodentia)

  • ekorn.
  • bever.
  • skoglemen.
  • lemen.
  • rødmus.
  • klatremus.
  • gråsidemus.
  • vånd.
Tilsvarende, hvor mange musearter finnes det i norge? Det finnes mange forskjellige musearter i Norge, men det er kun et lite antall arter som er ansett som skadedyr og som dermed kan utgjøre en trussel mot boliger og arbeidsplasser. De fem vanligste museartene du kan støte på i Norge og som anses som skadedyr er; liten skogmus, stor skogmus, husmus, klatremus og markmus.

Også, hvilken av våre gnagere er størst?

Bever er den største gnagerarten i Norge. Hva er flodsvin blanding av? Flodsvin, også kalt kapybara, er verdens største gnager og kommer fra Sør-Amerika Flodsvinet er en slektning av marsvinet, men er mye større.

Hvor lever Capybara?

Flodsvinet har en svært stor utbredelse i Sør-Amerika øst for Andesfjellene, fra Venezuela til det nordlige Argentina. I mange områder har bestandene stor tetthet. Også, hva spiser flodsvin? Flodsvinet er verdens største gnager og er nært beslektet marsvin. Et flodsvin kan veie over 50 ganger så mye som et marsvin. Navnet kommer av at de tilbringer mye tid i og nær vann. De spiser for eksempel mye vannplanter og flykter dertil ved fare.

Hvor lever spissmus i Norge?

Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen.

By Salvador Nittler

Hvilken gnager skal jeg velge? :: Hvorfor får man ekstra hjerteslag?
Nyttige lenker