Hjem > H > Hvilken Gnager Skal Jeg Velge?

Hvilken gnager skal jeg velge?

Vil du ha noe som ikke krever så mye kan du vurdere mus, hamster, degus eller ørkenrotte. Om du vil legge mer innsats i holdet, men få mer igjen i form av tette bånd med dyret, mye kos og mye glede, så kan du vurdere mer krevende gnagere som marsvin, chinchilla eller rotte.

Les mer

Folk spør også hvilket dyr passer til barn?

Hamster, ørkenrotte, kanin og marsvin passer for de som er fra sju-åtte år. Barn under denne alderen er for små til å ha egne kjæledyr, sier Per Arild Evjeberg. Men legger til at de gjerne må være deleiere i et kjæledyr dersom de har større søsken. Uansett så er det foreldrenes ansvar. Hvor i Norge lever beveren? Leveområder: Beveren lever i ferskvannsområder i de store løvskogene. I Norge er beveren mest utbredt i Sør-Norge, Trøndelag og Nordland. Beveren forandrer landskapet ved å bygge demninger, hytter og ved å drive hogst.

Hvor mange pattedyr arter finnes det?

Det finnes over 5400 arter pattedyr i verden, én av disse er mennesket. Det er en svært variert dyregruppe som består av: Dyr som går eller hopper på landjorden (for eksempel klauvdyr, kenguru og mennesket) Dyr som svømmer i vann (for eksempel hvaler og seler) Hvor mange arter finnes det i verden? Hvor mange arter som finnes på kloden vår er det ingen som kan si med sikkerhet. Hittil har omtrent 1,8 millioner arter blitt dokumentert og beskrevet, men når det gjelder hvor mange arter som faktisk finnes varierer anslagene fra 4 millioner til 100 millioner.

Hva er forskjell på mus og rotte?

Den typiske husmusen (Mus musculus) er alt fra 6 til 10 cm lang, i motsetning til den mye større, rotta som er 18 til 25 cm lang, pluss halen. Selvfølgelig kan det være lett å skille mellom de to hvis begge er i voksen størrelse, men en ung rotte som ikke har nådd full størrelse kan se ut som en voksen husmus. Hvordan se forskjell på mus og rotte? Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge.

Du kan også spørre er mus kjæledyr?

De bruker mye tid på å skaffe mat, pare seg og passe unger. Mus er et yndet byttedyr for mange rovdyr, fugler og krypdyr, så de må stadig være på vakt. Husmus er fra naturens side nesten altetende. Musa har vært tamdyr og kjæledyr i lang tid og er derfor roligere enn sine ville slektninger. Hvordan ser lemen ut? Lemenet veier inntil 110 gram, enkelte ganger opptil 130 gram. De små ørene er nesten skjult i pelsen og snuten er butt. Pelsen er tett og lang. Pelsfargen er veldig karakteristisk; ingen andre norske smågnagere er så fargerike.

Har mus tenner?

Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager. Et sikkert skille mellom husmus og skogmus er at husmus har et hakk på innsiden av gnagertennene.

By Grimbal

Hva skal varmekablene på badet stå på? :: Hvilke gnagere har vi i Norge?
Nyttige lenker