Velg hvilke filer som er festet i Microsoft Office-programmer

Du har sannsynligvis lagt merke til at Microsoft Office-programmer har en liste som nylig ble brukt for å gjøre det lettere å komme i gang med arbeidet med dokumentene dine.

Men visste du at du kan tilpasse listen over nylig brukte filer? Dette er en liste i backstage-området av noen Microsoft Office-programmer. I nyere versjoner av Office kan du angi noen preferanser, noe som gjør det enklere å få arbeidet gjort i en fil. Spesielt kan du tømme listen, endre hvor mange elementer som vises i listen, feste et bestemt dokument til listen og mer. Dette er hvordan.

Avanserte visningsalternativer i Microsoft Office. Cindy Grigg

  1. Åpne et Office-program som Microsoft Word, Excel eller PowerPoint.

  2. Plukke ut filet > Åpen som om du starter et nytt dokument. Du bør se en liste over nylig brukte filer. Igjen, dette er noe du sannsynligvis allerede visste, men her er noen flere måter å gjøre denne funksjonen enda mer nyttig for deg.

  3. For å tilpasse hvor mange filer som vises i listen over nylige dokumenter, velger dufilet > alternativer > Avansert > Vise > Vis dette antallet nylige dokumenter. I det feltet kan du velge hvor mange du vil, og deretter skrive inn nummeret.

  4. For å tømme listen over nylige dokumenter, sett bare dette tallet til null. I noen versjoner av Office kan du også gå til filet > Åpen høyreklikk deretter ett av dokumentene i listen. Plukke ut Fjern ikke-festede dokumenter.


  5. Ved å feste filer kan du beholde dem selv når andre filer går gjennom. Hvis du åpner en haug med filer, men fortsatt har ofte brukte filer du vil ha rask tilgang til, kan dette være en reell hjelp. For å feste en fil du velger, til listen over nylig brukte filer, velger du filet > Åpen > Hold markøren over filen i listen over nylige dokumenter > Klikk på trykknålikonet (dette skal vises til høyre for filnavnet). 

  6. For å løsne et dokument fra listen, klikker du på pinneikonet igjen slik at det roterer tilbake til posisjonen som ikke er festet (sidelengs). Alternativt kan du høyreklikke på listeoppføringen og velge Løsne fra listen. Det kan være lurt å løsne dokumenter hvis et nylig brukt dokument ikke lenger er nyttig eller relevant fordi du ikke lenger trenger å jobbe i det. 

Tips

  • Pinning er ikke tilgjengelig i alle versjoner av Office eller i alle programmer i suiten.
  • Husk at festede dokumenter vil bli utpekt med et vertikalt trykknålikon. Uknyttede dokumenter har et horisontalt trykknålikon.
  • Hvis du høyreklikker på et dokument, bør du også se Kopier banen til utklippstavlen trekk. Dette refererer til hvor dokumentet er lagret på datamaskinen din. Det er en annen måte å finne filer raskt. Med denne tilnærmingen kan du for eksempel finne dokumentet uten å åpne det.
  • Hvis du ikke kan se listen over nylige filer i det hele tatt, kan du prøve denne tilnærmingen: finn mappen for automatiske destinasjoner i datamaskinens system, og slett deretter filer som er større enn 1 MB.

Legg igjen en kommentar