Aktivere Diskverktøyets feilsøkingsmeny

Diskverktøy i OS X Yosemite og tidligere har en skjult feilsøkingsmeny som, når den er aktivert, gir deg tilgang til flere Diskverktøy-funksjoner enn du vanligvis ser. Mens Disk Utility har hatt en feilsøkingsmeny en stund, ble det enda mer nyttig med adventen av OS X Lion.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite (10.10) gjennom OS X Lion (10.7).

Diskverktøyets feilsøkingsmeny lar deg se skjulte partisjoner på stasjonene dine. Skjermbilde med tillatelse fra Coyote Moon Inc.

Med OS X Lion la Apple til en Recovery HD-partisjon på oppstartsstasjonen. Du kan bruke den til å starte opp og kjøre verktøy som Diskverktøy, installere OS X på nytt og få tilgang til internett for å finne løsninger på problemer du kan ha. Recovery HD-partisjonen er imidlertid skjult og er ikke synlig fra Diskverktøy.

Dette kan føre til problemer, inkludert muligheten for å ha flere Recovery HD-partisjoner på forskjellige stasjoner når du dupliserer stasjoner, erstatter stasjoner eller installerer OS X på nytt. Det kan også forhindre at du flytter Recovery HD-partisjonen til en ny stasjon, hvis du noen gang trenger å bytte ut en stasjon eller vil flytte ting på stasjonene dine.


Feilsøk menyelementer

Disk Utilities Debug-menyen har et utvalg av funksjoner, hvorav de fleste er designet for utviklere å bruke i testing av apper som fungerer med Macens lagringssystem. De fleste elementene er godartede, for eksempel Liste opp alle disker eller Liste alle disker med egenskaper. Du kan også slå på en tusen minutters nedtelling for å endre konsolloggene for Diskverktøy til å vise 60,000 XNUMX sekunder eller tusen minutter. Hensikten er å ha en mer nøyaktig visning av når logghendelser inntreffer.

Mer interessant for den gjennomsnittlige Mac-brukeren er to kommandoer i Debug-menyen:

 • Tving oppdatering av disklisten: Som navnet antyder, fører dette til at Diskverktøy oppdaterer diskene som er oppført i sidefeltet. Dette kan være nyttig når du har koblet til eller fjernet en disk mens Diskverktøy er åpent.
 • Vis hver partisjon: Dette viser alle partisjoner på Mac-stasjonen, selv om de er ment å være skjult.

Hvis du vil ha tilgang til OS X Lion og senere Recovery HD-partisjonen for å opprette kloner eller sikkerhetskopier, er det den enkleste måten å se og jobbe med disse usynlige partisjonene på, for å aktivere Debug-menyen i Diskverktøy.


Aktiver feilsøking for OS X Yosemite og tidligere

Med utgivelsen av OS X El Capitan fjernet Apple støtte for skjult feilsøkingsmeny for Diskverktøy. Disse terminalkommandoene fungerer bare for versjoner av OS X Yosemite og tidligere. Slik aktiverer du feilsøkingsmenyen i Diskverktøy:

 1. Avslutt disk~~POS=TRUNC hvis den er åpen.

 2. Start terminalen, som ligger på applikasjoner > verktøy.

 3. Skriv inn følgende kommando ved Terminal-ledeteksten:

  Standardinnstillinger skriver com.apple.DiskUtility DUDe

 4. Press Enter or Tilbake.

 5. Lukke terminal.

Neste gang du starter Diskverktøy, er feilsøkingsmenyen tilgjengelig.


Deaktiver feilsøkingsmenyen i Diskverktøy

Hvis du vil slå av feilsøkingsmenyen igjen, utfører du følgende trinn:

 1. Avslutt disk~~POS=TRUNC hvis den er åpen.

 2. Start terminal, ligger ved applikasjoner > verktøy.

 3. Skriv inn følgende kommando ved Terminal-ledeteksten:

  standardinnstillinger skriver com.apple.DiskUtility DUDe

 4. Press Enter or Tilbake.

 5. Lukke terminal.

Deaktivering av feilsøking-menyen for Diskverktøy tilbakestiller ikke kommandoene i menyen til standardtilstand. Hvis du endret noen av innstillingene, vil du kanskje sette dem tilbake til sin opprinnelige tilstand før du deaktiverer feilsøkingsmenyen.

Det er alt det er å aktivere eller deaktivere Disk Utility Debug-menyen. Gå videre og se hvilke funksjoner som er tilgjengelige under Debug-menyen. Du vil sannsynligvis finne Vis hver partisjon og Force oppdatering av disklisten gjenstander som er mest nyttige.


Bruk Terminal for OS X El Capitan og senere

I tilfelle du lurer på, kan du se skjulte diskpartisjoner i OS X El Capitan eller nyere; du trenger bare å bruke Terminal-appen i stedet for Diskverktøy-appen. Gjør følgende for å se en komplett liste over stasjonspartisjoner:

 1. Start terminal, ligger ved applikasjoner > verktøy.

 2. I terminalvinduet skriver du inn følgende ved ledeteksten:

 3. Trykk deretter på Enter or Tilbake.

 4. Terminal viser alle partisjonene som er koblet til Mac-en din. 

Legg igjen en kommentar