Hvordan administrere nettleserloggen din i Safari

Apples Safari-nettleser fører en logg over søkeloggen din og nettstedene du har besøkt. Lær hvordan du blar privat og administrerer nettleserloggen din i Safari.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Safari for Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite (10.10) eller nyere og Apple-mobile enheter som kjører iOS 8 og nyere.


Slik administrerer du Safari History på macOS

Safari har lenge vært standard nettleser for macOS. Slik administrerer du Safaris historie på en Mac:

  1. Plukke ut Historie i menylinjen øverst på skjermen.

  2. Du ser en rullegardinmeny med titler på websider du nylig har besøkt. Velg et av nettstedene for å laste den respektive siden, eller velg en av de foregående dagene nederst på menyen for å se flere alternativer.

  3. For å tømme Safari-nettloggen, informasjonskapsler og annen stedsspesifikk data som er lagret lokalt, velger du Slett logg på bunnen av Historie nedtrekksmenyen.

    Hvis du vil beholde nettsteddata (som lagrede passord og annen autofyllinformasjon), gå til Historie > Vis historikk, trykk Cmd + A. for å velge alt, og trykk deretter på Delete for å fjerne nettleserloggen din mens du beholder nettsteddataene.

  4. Velg perioden du vil slette fra rullegardinmenyen. Alternativene inkluderer Den siste timen, I dag, I dag og i gårog Hele historien.

    Denne prosessen vil i hovedsak gjenopprette standard Safari-innstillingene.

  5. Plukke ut Slett logg for å slette listen over nettsteder.

    Hvis du synkroniserer Safari-dataene dine med noen Apple-mobilenheter via iCloud, blir historikken på disse enhetene også ryddet.


Hvordan bruke privat surfing i Safari

For å forhindre at nettsteder noen gang vises i nettleserloggen, bruk privat surfing. For å åpne et privat vindu, gå til filet > Nytt privat vindu, eller bruk hurtigtasten Skift + Kommando + N.

Når du lukker det private vinduet, husker Safari ikke søkeloggen din, websidene du besøkte eller informasjon om autofyll. Det eneste som kjennetegner det nye vinduet er at adresselinjen er mørk grå. Nettlesingsloggen for alle faner i dette vinduet forblir privat.

Velg Safari i Windows innstillingsutstyr Og velg privat Browsing fra rullegardinmenyen.


Hvordan administrere historie i Safari på iOS-enheter

Safari-appen er en del av iOS-operativsystemet som brukes i Apples iPhone, iPad og iPod Touch. Slik administrerer du Safari-nettlesingsloggen på en iOS-enhet:

  1. Trykk på Safari app for å åpne den.

  2. Trykk på bokmerker ikonet nederst på skjermen. Det ligner på en åpen bok.

  3. Trykk på Historie ikonet øverst på skjermen som åpnes. Det ligner et urskive.

  4. Bla gjennom skjermen for å åpne et nettsted. Trykk på en oppføring for å åpne siden i Safari.

  5. Trykk på for å tømme nettloggen Klar nederst på historikkskjermen. Velg mellom fire alternativer: Den siste timen, I dag, I dag og i går, og All time.

    Hvis du tømmer Safari-historikken, fjernes også informasjonskapsler og annen nettlesingsdata. Hvis iOS-enheten din er logget på iCloud-kontoen din, blir nettlesingsloggen fjernet fra andre enheter som er logget på.

  6. Pek Ferdig for å gå ut av skjermen og gå tilbake til nettlesersiden.

    Hvis du bare vil fjerne individuelle nettsteder fra Safari-historikken, sveiper du til venstre på oppføringen med fingeren og klikker på Delete.


Slik bruker du privat surfing i Safari på iOS-enheter

Du kan også bruke privat surfing på iOS for å forhindre at Safari-søkeloggen og nettdataene dine blir lagret:

  1. Åpne Safari, og trykk og hold nede faner ikonet (de to overlappende boksene) nederst på skjermen.

  2. Pek Ny privat fane.

  3. Hvis du vil gå tilbake til vanlig surfing, trykker du på faner ikon, og trykk deretter på Privat for å slå av privat surfing.

Legg igjen en kommentar