Slik administrerer du toppsidefunksjonen i Safari

Toppsidefunksjonen i Safari viser miniatyrbilder av nettstedene du besøker oftest. I stedet for å skrive inn en URL eller velge et bokmerke fra Bokmerker-menyen eller Bokmerke feltet, kan du velge en av miniatyrbildene for raskt å navigere til et nettsted.

Siden Top Sites ble introdusert, har det gjennomgått noen endringer og oppdateringer, noe som har resultert i noen funksjoner som krever litt forskjellige metoder for å få tilgang til dem.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Safari 7 til Safari 14, unntatt der det er angitt.


Få tilgang til og rediger topp steder

Toppsidefunksjonen holder automatisk oversikt over hvor ofte du besøker nettsteder og viser de du besøker mest, men du sitter ikke fast med resultatene. Det er enkelt å legge til, slette og administrere dine topp nettsteder.

  1. For å få tilgang til topp nettsteder, velg bokmerker > Vis topp nettsteder fra menylinjen. (I Safari 7 til og med Safari 12 må du kanskje velge rutenett ikonet til venstre for bokmerke raden.)

    Hvis du ikke ser det Vis topp nettsteder, plukke ut Safari > Preferanser > general. Ved siden av Nye vinduer åpnes med, plukke ut Top Sites.

  2. For å redigere Top Sites, hold markøren over Top Sites-miniatyrbildene for å avsløre ikoner som lar deg slette en side eller feste den til den gjeldende plasseringen, noe som forhindrer å flytte miniatyrbildet rundt på siden.

  3. Omorganiser miniatyrbilder ved å klikke og dra dem til et nytt sted på siden Top Sites. Velg X ikonet for å slette siden fra topp sidene.


Endre miniatyr størrelsen

Det er tre alternativer for størrelsen på miniatyrbildene på Top Sites, og to måter å gjøre endringene på. Fra og med Safari 7 flyttet Apple miniatyr størrelsen og antall nettsteder per side til Safari-preferanser.

  1. Plukke ut Preferanser fra Safari menyen.

  2. Velg general fanen.

  3. Bruk rullegardinmenyen ved siden av elementet merket Topp nettsteder viser og velg 6, 12eller 24 nettsteder.

Legg til en side på de viktigste nettstedene

Hvis du vil legge til en side på Top Sites, åpner du websiden og drar URL-en til den åpne Top Sites-skjermen eller til Top Sites-ikonet øverst til venstre på gjeldende skjerm.

Du kan også legge til en side til topp nettsteder ved å dra en lenke fra en webside, en e-postmelding eller et annet dokument til Topp sider-ikonet.


Slett en side fra de beste nettstedene

Hvis du vil slette en side permanent fra topp sider, holder du markøren over siden du vil slette og velger X som vises øverst til venstre på sidens miniatyrbilde.

Fest en side på de mest populære nettstedene

For å feste en side på topp nettsteder, slik at en annen side ikke kan erstatte den, svever du over miniatyrbildet og klikker på trykkmål ikonet som vises øverst til venstre. Ikonet endrer farge fra svart-hvitt til blått-hvitt for å indikere at det er festet. For å løsne en side, velg trykknappen igjen. Ikonet endres fra blå-og-hvit til svart-hvitt når det er løsnet.

Last inn de beste nettstedene dine på nytt

Hvis du mister internettforbindelsen din kort, kan det føre til en mindre feil i Top Sites-funksjonen, men det er lett å fikse ved å laste inn Top Sites-siden på nytt. Åpne Top Sites-siden i Safari og bruk hurtigtasten Kommando + R for å laste siden på nytt.

Andre topp alternativer

Du kan også stille den slik at nye faner åpner siden Top Sites.

  1. Hvis du vil åpne alle nye Safari-vinduer på Top Sites, velger du Safari menyen, og velg deretter Preferanser.

  2. I vinduet Safari-innstillinger velger du general fanen.

  3. Fra Nye vinduer åpnes med rullegardinmenyen, velg Top Sites.

    Hvis du vil at nye faner skal åpnes i Top Sites, i Nye faner åpnes med rullegardinmenyen, velg Top Sites.


Legg igjen en kommentar