Hvordan avbryte en utskriftsjobb

Uansett hvilken skriver du bruker, vil du sannsynligvis komme over situasjoner der du må avbryte en utskriftsjobb. Kanskje du sendte feil dokument, ellers tar en utskriftsjobb for lang tid og blokkerer andre dokumenter i utskriftskøen. Uansett årsaken til den feilaktige utskriftssituasjonen din, er det noen enkle måter å avbryte en utskriftsjobb og tømme skriverkøen og skriverens spooler.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for skrivere som brukes med Windows 10-datamaskiner.


Hvordan avbryte en utskriftsjobb

Det er noen forskjellige tilnærminger for å avbryte en utskriftsjobb: via knapper eller innstillinger på selve skriveren, fra en applikasjonsdialogboks, fra Windows-innstillinger, gjennom oppgavelinjen i Windows eller fra Windows-kontrollpanelet. Hvis alt annet mislykkes, kan tilbakestilling av utskriftskøen løse problemet.

CC0 BY 2.0 / Pxher

Avbryt en utskriftsjobb direkte gjennom skriveren

Selv om mobile til alt-i-ett-skrivere er forskjellige fra produsent til modell, har de alle lignende funksjoner som kan bidra til å stoppe en utskriftsjobb:

  • Avbryt, Tilbakestill eller Stopp-knappene: De fleste skrivere har Avbryt, Tilbakestill eller Stopp -knappen fysisk på selve skriveren. Det kan ta en kombinasjon av disse knappene for å stoppe en utskriftsjobb eller tømme utskriftskøen. Se skriverprodusentens nettsted eller manual for å lære mer.
  • Fjern papirmagasinet: Forsink utskriftsjobben ved å fjerne papirmagasinet. Dette vil gi deg mer tid til å avbryte eller fjerne utskriftsjobben uten å kaste bort papir.
  • Slå av skriveren: Noen ganger slår du ut skriveren og slår den på igjen igjen. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle.

Det er verdt å prøve å slå av skriveren, trekke ut strømmen i noen sekunder for å la skriveren tilbakestilles helt, og deretter koble den til igjen og slå den på igjen.

Avbryt en utskriftsjobb gjennom en applikasjonsdialogboks

Under utskrift vil de fleste applikasjoner kort vise en dialogboks som tilbyr et kanselleringsalternativ. Dette er den raskeste måten å avbryte en utskriftsjobb, men du må være rask til å fange den og velge Kansellere.

Tøm utskriftskøen gjennom Windows-innstillinger

Det er raskt og effektivt å gå inn i Windows-innstillinger og avbryte en utskriftsjobb og tømme utskriftskøen, om nødvendig.

Du kan også få tilgang til skriverkøen gjennom skriverikonet i oppgavelinjen.

  1. Velg Windows ikonet, og velg deretter utstyr ikonet for å åpne Windows-innstillinger.

  2. Plukke ut Enheter.

  3. Velg på venstre side Skrivere og skannere.

  4. Velg skriveren du vil avbryte utskriftsjobben på.

  5. Plukke ut Åpen kø.

  6. Utskriftskøen skal åpne med alle utskriftsjobber for skriveren du valgte. Velg dokumentet, og velg deretter Document > Kansellere

    Du kan også høyreklikke på utskriftsjobben og velge Kansellere. Velg for å avbryte alle utskriftsjobber Skriver > Avbryt alle dokumenter.

  7. Plukke ut Ja. Utskriftsjobben din er nå avbrutt.

Fjern utskriftskøen gjennom kontrollpanelet

Selv om det ikke er veldig synlig i Windows 10, er kontrollpanelet fortsatt tilgjengelig for feilsøking og andre oppgaver, inkludert å fjerne utskriftsjobben.

  1. Velg Windows-oppgavelinjen Søk or Cortana nederst til venstre på skjermen. Skriv inn i søkefeltet kontroll Panel og velg det.

  2. Plukke ut Enheter og skrivere.

  3. Du bør se alle dine eksterne enheter og skrivere. Velg skriveren du vil fjerne utskriftsjobben for.

  4. Velg fra menyen under banen Se hva som skrives ut.

    Du kan også høyreklikke på skriveren og deretter velge Se hva som skrives ut. En tredje måte å få tilgang til dette alternativet er å dobbeltklikke på skriveren eller høyreklikke og velge Åpne i nytt vindu, velg deretter Se hva som skrives ut.

  5. Kansellere utskriftsjobben.


Hvordan fikse en fast utskriftsjobb

Kanskje du ikke trenger å stoppe en utskriftsjobb, men heller fjerne en som ikke fungerer som den skal. Det er flere trinn for å gjenvinne kontrollen over skriveren.

  1. Gå til oppgavelinjen og høyreklikk på skriver ikonet.

  2. Plukke ut Åpne alle aktive skrivere.

  3. Fremhev dokumentet / dokumentene.

  4. Plukke ut Document for å finne noen feilsøkingsutskriftsalternativer: Pause, Fortsett og Start på nytt. Hvis du vil stoppe utskriften midlertidig på en fast jobb slik at andre utskriftsjobber kan skrive ut, velger du pause. Velg deretter når de andre utskriftsjobbene er fullført Fortsett. Alternativt kan du velge Skriver > Pause utskrift.

  5. Plukke ut Restart for å starte utskriftsjobben på nytt og forhåpentligvis fjerne eventuelle feil slik at utskriftsjobben kan fullføres.


Hvordan tilbakestille utskriftskøen

Hvis alt annet mislykkes i å få en fast utskriftsjobb til å skrive ut, kan du prøve å fjerne utskriftskøen. Print Spooler kommuniserer utskriftskommandoen din til skriveren, og den kan noen ganger sette seg fast.

  1. Plukke ut Søk or Cortana nederst til venstre på skrivebordet. Angi services.msc og velg Tjenester .

  2. Rull ned og velg Utskriftskøtjenesten.

  3. Velg til venstre Stopp. Alternativt kan du høyreklikke Utskriftskøtjenesten og velg Stopp.

  4. Du bør se en dialogboks som bekrefter stoppet av tjenesten.

  5. Nå, velg Start tjenesten på nytt. Alternativt kan du høyreklikke Utskriftskøtjenesten, velg deretter Restart.

    Du kan også høyreklikke på Print Spooler og deretter velge Eiendommer for å finne flere stopp- og omstartkontroller.

  6. Du bør se en dialogboks om å starte Print Spooler-tjenesten på nytt.

  7. Du har nå tilbakestilt skriverspolen.


Legg igjen en kommentar