Hvordan skanne et dokument på Mac

Den mest pålitelige måten å skanne et dokument på en Mac er med Image Capture-programmet som er en del av operativsystemet. Image Capture har fordelen av å være enkel å bruke, noe som gjør den ideell for sporadisk skanning og de som er mindre sikre på teknisk kunnskap.

Enten du bruker skanneren på alt-i-ett-skriveren eller en frittstående skanner, Image Capture håndterer prosessen sømløst.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner som kjører macOS Catalina (10.15) gjennom OS X Lion (10.7).


Hvordan skanne et dokument på Mac ved hjelp av Image Capture

Når alt-i-ett-skriveren eller den frittstående skanneren er slått på og koblet til Mac-en, plasserer du et dokument, en publikasjon eller et bilde du vil skanne, i skanneren. Deretter:

  1. Åpen image Capture på Mac. Du finner appen i applikasjonene mappen eller skriv inn navnet i søkelysfeltet.

  2. Velg skanneren din fra ruten til venstre i hovedvinduet. Hvis du ikke ser skanneren, klikker du på delt for å avsløre delte enheter og deretter gjøre ditt valg. Image Capture åpnes i standard skannevindu, som kan brukes til grunnleggende skannebehov, selv om avanserte alternativer er tilgjengelige.

  3. Velg et mål for skanningen fra rullegardinmenyen under Bilder.

  4. Velg en størrelse for avgrensningsboksen. US Letter er standard, og du kan velge å tegne flere avgrensningsbokser for å skanne flere deler av dokumentet.

  5. Klikk på for å få mer kontroll over skanningen Vis detaljer for å åpne alternativene i et panel til høyre for hovedvinduet og se en oversiktsskanning — en forhåndsvisning — av bildet du skanner.

    Du kan endre avgrensningsboksen rundt dokumentet ved å dra. I Vis detaljer panelet, kan du velge mellom farge- eller svart-hvitt-skanninger, angi en oppløsning og størrelse, gi skanningen navn og se flere alternativer.

  6. Når du har gjort alle valgene dine i Vis detalj-panelet, klikker du Skanne for å starte skanningen. Den lagres på stedet du valgte.


Mer om skannealternativene i Image Capture

Alternativene i Show Detail-panelet gir deg mye kontroll over den ferdige skanningen.

  • Skannemodus: Her velger du mellom Flatbed og Document Mode.
  • Type: Velg enten FARGE, Svart hviteller tekst. Hvis du endrer dette, oppdateres oversiktsskanningen for å gjenspeile valget ditt. Hvis skanneren din er kalibrert, ligner fargene originaldokumentet.
  • oppløsning: Still inn DPI, eller prikker per tomme, for skanningen. Hver prikk i DPI representerer en enkelt piksel. Jo høyere DPI, jo flere piksler i hver kvadratmeter.

Et grunnleggende svart-hvitt-dokument ser bra ut med 150 dpi, mens fargebilder ser bedre ut med 240 eller 300 dpi. En høyere DPI-innstilling bør reserveres for skanninger som drar nytte av høyere oppløsning, for eksempel fotoutskrifter.

  • Størrelse: Angi størrelsen på valgboksen i tommer.
  • Rotasjonsvinkel: Roterer valgboksen med klokken med et bestemt antall grader.
  • Autovalg: Under oversiktsskanningen oppdager Image Capture automatisk dokumentkanten og plasserer valgboksen eller boksene rundt dem. Valg her inkluderer:
    • Oppdag separate gjenstander: Finner flere gjenstander på skannesengen. Hvert element får sin egen valgboks og sin egen fil.
    • Oppdag kapslingsboks: Plasser en rute rundt ett eller flere mindre dokumenter. Alle blir skannet samtidig i en enkelt fil.
  • Skann til: Viser hvor den skannede filen lagres. Som standard lagres skanninger på skrivebordet.
  • Navn: Gi skanningen et navn her.
  • dannet: Still inn filformatet for skanningen. PDF er best for dokumenter eller en blanding av tekst og bilder. JPG er best for bilder. Hvis du ikke er sikker på hva du skal velge, er PDF et godt valg. En PDF kan enkelt gjøres om til en JPG senere hvis nødvendig.

Hvis du velger PDF, ser du en avkrysningsrute merket Kombiner til ett dokument. Denne innstillingen kombinerer alle skanningene dine i en PDF-fil med flere sider. Hvis du glemmer å klikke i denne boksen, kan PDF-filer også kombineres i Forhåndsvisning etter at skanningen er fullført.

  • Bildekorrigering: Hvis skanneren støtter den, ser du alternativene for bildejustering her. Endre rullegardinmenyen fra Automatisk til Håndbok for å avsløre korreksjonsglidere for lysstyrke, fargetone, temperatur og metning. Histogrammet over glidebryterne endres når du bruker korrigeringer.
  • Unsharp Mask: Alternativer inkluderer Ingen (standard), Lav, Middels og Høy.
  • Avskjerming: Alternativer inkluderer Ingen, Generelt, Avis (85 lpi), Magasin (133 lpi) og Fine Print (175 lpi).
  • Korreksjon av bakgrunnsbelysning: Alternativer inkluderer Ingen, Lav, Middels og Høy.
  • Støvfjerning: Alternativer inkluderer Ingen, Lav, Middels og Høy.

Legg igjen en kommentar