Slik tilbakestiller du en frossen iPod touch (alle modeller)

Hvis du har problemer med iPod touch, er det første trinnet i å prøve å fikse det, det enkleste: Start iPod touch på nytt. En omstart, også kalt omstart eller tilbakestilling, kan løse mange problemer. Det fungerer akkurat som å starte en datamaskin på nytt. Den lukker appene som kjører, tømmer minnet og starter enheten på nytt.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder alle modeller av iPod touch fra 1. generasjon til 7. generasjon, utgitt i 2019.


Hvordan starte iPod touch på nytt

Apple Inc.

Hvis iPod touch har jevnlige appkrasj, fryser opp eller har noen andre problemer, følg disse trinnene for å starte den på nytt:

  1. Trykk på sove / våkne -knappen (plassert i øverste hjørne av iPod touch) til en glidebryter vises på skjermen. Det lyder Skyv til avstenging (de eksakte ordene kan endres i forskjellige versjoner av iOS).

  2. Frigjør sove / våkne og flytt glidebryteren fra venstre til høyre.

  3. IPod touch slås av og en spinner vises på skjermen. Så forsvinner den og skjermen blir svakere.

  4. Når iPod touch er av, holder du inne sove / våkne -knappen til Apple-logoen vises. Slipp knappen og enheten starter opp som normalt.


Hvordan vanskelig tilbakestille en iPod touch

Hvis iPod touch er låst og du ikke kan bruke instruksjonene i siste avsnitt, kan du prøve en hard tilbakestilling (Apple kaller denne teknikken for en kraftstart, men begge begrepene refererer til det samme). Dette er en mer omfattende tilbakestilling og bør bare brukes i tilfeller der den første versjonen ikke fungerer.

Følg disse trinnene for å tvinge omstart av iPod touch:

    • 1. til 6. generasjon iPod touch: Trykk og hold inne Hjem -knappen (plassert på forsiden av iPod touch) og sove / våkne -knappen (plassert på toppen) samtidig.
    • På 7. generasjon iPod touch: Trykk og hold inne volum ned og sove / våkne knappen samtidig.
  1. Fortsett å holde knappene nede etter at glidebryteren vises.

  2. Etter noen sekunder blinker skjermen og blir svart. På dette tidspunktet begynner den harde tilbakestillingen.

  3. I løpet av noen få sekunder lyser skjermen igjen og Apple-logoen vises.

  4. Slipp begge knappene. IPod touch starter opp og enheten er klar til bruk.

Trenger du å vite hvordan du starter en iPod-modell som ikke er omtalt i denne artikkelen, eller en iPhone eller iPad? Sjekk ut hva du trenger å gjøre for å fikse en frossen iPhone, iPad eller iPod.


Hvordan gjenopprette iPod touch til fabrikkinnstillinger 

Det er en annen tilbakestilling du kanskje trenger å bruke: en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene. Denne tilbakestillingen fikser ikke en frossen iPod touch. I stedet sletter den alle dataene på enheten og returnerer iPod touch til den tilstanden den var i da den først kom ut av esken.

Fabrikkinnstillinger brukes enten når du planlegger å selge enheten og vil fjerne dataene dine, eller når problemet med enheten er så alvorlig at du ikke har noe annet valg enn å starte på nytt.

Les hvordan du gjenoppretter en iPod touch til fabrikkinnstillingene. Mens artikkelen handler om iPhone, da begge enhetene kjører det samme operativsystemet, gjelder instruksjonene også iPod touch.

Legg igjen en kommentar