Slik løser du WhatsApp-varsler som ikke fungerer

WhatsApp-meldingsappen er en populær og gratis måte å kommunisere med venner, familie og kolleger på Android-smarttelefoner, iPhones og Windows-enheter. Noen ganger slutter appens varsler å fungere riktig, og tvinger deg til å åpne appen for å sjekke manuelt om du har mottatt DM, noe som er tidkrevende og frustrerende.

Problemene som hindrer at varsler opprettes, kan også føre til at det ikke blir WhatsApp-varsler på låseskjermer. Prøv disse løsningene for å løse problemer og komme tilbake til å kommunisere med venner, kolleger og familiemedlemmer.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder WhatsApp på smarttelefoner med Android 4.0.3 og nyere, iPhones med iOS 9 og nyere, Windows 10 og Windows 8.

anyaberkut / istock / Getty Images Plus


Årsak til WhatsApp-varslingsfeil

Når WhatsApp-varslene dine ikke fungerer, kan feil appinnstillinger eller innstillinger velges. Andre ganger kan noen av enhetens tillatelser ha blitt deaktivert. Noen ganger er det ingen merkbar årsak.

Slik løser du WhatsApp-varsler som ikke fungerer

Når WhatsApp-varslene dine ikke vises, kan du få varslene og varslene dine til å fungere igjen på iPhone, Android, Windows og Internett ved hjelp av følgende rettelser.

  1. Slå av flymodus. Alle plattformene har en flymodus av noe slag som slår av all internettforbindelse og forhindrer at nye WhatsApp-meldinger kommer inn og sender deg et varsel.

    • Administrer Wi-Fi på Android
    • Administrer flymodus på iPhones
    • Administrer flymodus på Windows-enheter
  2. Sjekk at du er online. Hvis du deaktiverte mobil- og Wi-Fi-tilkoblinger, mottar du ingen WhatsApp-varsler, samtaler eller chatmeldinger. Hvis du kobler iPhone eller Android-enheten til Wi-Fi-nettverket, kan du levere varsler.

  3. Be en venn om hjelp. Du får bare et WhatsApp-varsel når noen ringer eller melder deg i appen. Be en venn om å sende deg WhatsApp chat-meldinger, slik at du kan se om det er et problem.

    Be noen sende deg en WhatsApp-melding etter at du har prøvd hver av disse løsningene for å se om den fungerer.

  4. Aktiver varsler i WhatsApp-appen. Åpne WhatsApp og gå til innstillinger > Påminnelser og sørg for at varslingsinnstillingene er slått på.

    En innstilling er slått på hvis bryteren er grønn.

  5. Kontroller innstillingene Ikke forstyrr. Disse kan påvirke typen appvarsler du mottar, hvordan meldinger vises, og når du får en. Dobbeltsjekk for å sikre at denne funksjonen ikke gjør WhatsApp-varslene lydløse.

    • Administrer Ikke forstyrr på iPhone
    • Administrer Ikke forstyrr på Android
    • Administrer stille timer på Windows
  6. Slå av Wi-Fi. Mens du kan være koblet til en Wi-Fi-tilkobling, kan internettjenesten være nede. Slå av Wi-Fi på iPhone eller Android-smarttelefonen, og bytt til mobilnettverket for å se om det hjelper.

  7. Start enheten på nytt. Å starte en Windows-bærbar PC eller datamaskin, iPhone eller Android-enhet på nytt kan løse flere problemer.

  8. Installer de siste oppdateringene av operativsystemet. Som med å starte en enhet på nytt, kan installering av de nyeste oppdateringene til operativsystemet ofte løse eventuelle feil du opplever.

    • Oppgrader til iOS
    • Oppgrader Android
    • Oppgradere Windows 10
  9. Oppdater WhatsApp-appen. Noen ganger kan en ny versjon av et operativsystem føre til at visse appfunksjoner slutter å fungere. En appoppdatering kan fikse dette ved å forbedre kompatibiliteten. Uansett hvilket operativsystem du bruker, er det alltid viktig å holde det oppdatert for å få de nyeste funksjonene, løsningene og sikkerhetsoppdateringene.

    • Oppdater iOS-apper
    • Oppdater Android-apper
    • Oppdater Windows-apper
  10. Sjekk om lavstrømmodus er slått på. Mange enheter har en funksjon som automatisk deaktiverer aktivitet i appen og varsler når batteristrømmen blir lav. Kontroller at dette ikke ble aktivert ved et uhell.

    • Administrer lavstrømmodus på iPhone
    • Administrer strømsparingsmodus på Android
    • Administrer Battery Saver-funksjonen i Windows
  11. Kontroller iOS- og Android-varslingsinnstillingene for WhatsApp. Gå til innstillinger > WhatsApp > Påminnelser på iPhone eller Programbehandling > WhatsApp > Påminnelser på Android. Forsikre deg om at alle aktuelle varslingsinnstillinger er slått på.

  12. Aktiver bakgrunnsaktivitet. Gå til innstillinger > WhatsApp på iPhone og sjekk det Bakgrunn App-oppdatering og Mobildata er aktivert. Åpne på Android Programbehandling > WhatsApp > Databruk og sørg for at Begrens bakgrunnsdata er ikke valgt.

  13. Logg ut på andre enheter. Du kan få WhatsApp-varsler på en annen enhet hvis du er logget på WhatsApp flere steder. Logg av alle WhatsApp-appene dine på mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, og logg deretter på bare én enhet.

    Logg av nettversjonen av WhatsApp hvis du logget deg på i en nettleser for å få tilgang til kontoen din.

  14. Slå på skrivebordsvarsler. Hvis du bruker nettversjonen av WhatsApp, slår du på varsler ved å klikke på meldingen i nettleseren når du kobler til kontoen din. Hvis du ikke ser meldingen, støtter ikke nettleseren skrivebordsvarsler. Bruk en nettleser som gjør det, for eksempel Microsoft Edge eller Google Chrome.

    Du kan også sjekke skrivebordsvarslingsinnstillinger for ethvert nettsted i Edge ved å gå til innstillinger > Avansert > Administrer tillatelser og trykke på nettstedsnavnet. Prosessen er lik i andre nettlesere.


Legg igjen en kommentar