Slik løser du Microsoft.directx.directplay.dll feil

Det er flere måter som microsoft.directx.directplay.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er flere av de vanligste måtene du kan se microsoft.directx.directplay.dll-feil på:

  • "Microsoft.directx.directplay.dll ikke funnet. Å installere om kan hjelpe til med å fikse dette."
  • "Filen microsoft.directx.directplay.dll mangler"
  • "Microsoft.directx.directplay.DLL ikke funnet"
  • "Fil microsoft.directx.directplay.dll ikke funnet"

Microsoft.directx.directplay.dll feil vises når et spill eller annet program startes.


Årsak til Microsoft.directx.directplay.dll feil

Microsoft.directx.directplay.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

Microsoft.directx.directplay.dll-filen er en av mange filer som finnes i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises microsoft.directx.directplay.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Vil du ikke fikse dette selv?

Hvis du er interessert i å løse dette problemet selv, fortsett med feilsøking i neste avsnitt.

Ellers kan du se Hvordan fikser jeg datamaskinen min? for en fullstendig liste over supportalternativene dine, pluss hjelp med alt underveis som å finne ut reparasjonskostnader, få filene dine av, velge en reparasjonstjeneste og mye mer.


Slik løser du Microsoft.directx.directplay.dll feil

Ikke last ned DLL-filen microsoft.directx.directplay.dll individuelt fra noe "DLL nedlastingsside." Det er flere gode grunner til at det aldri er en god idé å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene.

Hvis du allerede har lastet ned microsoft.directx.directplay.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med disse trinnene.

  • Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.
    • Microsoft.directx.directplay.dll-feilen kan være en feil, og en enkel omstart kan fjerne den helt.
  • Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen microsoft.directx.directplay.dll.

Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen, selv om versjonen din er teknisk den samme.

Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 7, 8, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  • Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser microsoft.directx.directplay.dll-feilen, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-DVD eller CD. Noen ganger vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten hvis spillet eller programmet bruker DirectX.
    • Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den nyeste versjonen som er tilgjengelig fra Microsoft.
  • Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med microsoft.directx.directplay.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.
  • Gjenopprett microsoft.directx.directplay.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har virket for å løse microsoft.directx.directplay.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut microsoft.directx.directplay.dll individuelt fra pakken som kan lastes ned fra DirectX.
  • Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.

Feilmeldingen microsoft.directx.directplay.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, ofte videospill.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av microsoft.directx.directplay.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Legg igjen en kommentar