Slik løser du det når Google Play-butikken ikke fungerer

Google Play-butikken er din kilde for apper, spill og mer på Android-mobilenheten din. Noen ganger kan du prøve å åpne den, bare for å bli møtt med Google Play Store-feil i stedet, eller du kan ikke motta en feil i det hele tatt. Hvis dette skjer, er det på tide å feilsøke Google Play-butikken som ikke fungerer.

Feilsøkingstrinnene i denne artikkelen gjelder smarttelefoner og nettbrett som kjører Android 7.0 (Nougat) og nyere. Noen trinn kan variere avhengig av modellen til Android-enheten din.


Årsaker til at Google Play-butikken ikke fungerer

Har du problemer med å laste ned apper? Krasjer Google Play-butikken din? Appen fungerer kanskje ikke på grunn av en rekke årsaker. For eksempel kan det være internettforbindelsen din eller et enkelt feilbrann i appen. Årsakene varierer avhengig av det underliggende problemet.

Før du gjør noe annet, kan du potensielt løse ethvert problem med Android-enheten din, inkludert problemer med Google Play Store, ved å starte enheten på nytt. En omstart kan hjelpe enheten din med å tilbakestille seg selv og potensielt fikse feil eller feilfeil i Google Play Butikk-appen.


Slik løser du det når Google Play-butikken ikke fungerer

Hvis en omstart ikke løser problemet ditt, er det på tide å fortsette feilsøking.

  1. Sørg for at Google Play Store-problemet er på slutten. Du kan sjekke statusen til Google Play Butikk ved hjelp av tjenester som Downdetector. Hvis det har blitt rapportert om et nåværende problem med Google Play, må du vente på det.

  2. Tving Google Play Store til å stoppe. Noen ganger kan det hende at appen din bare trenger å bli bedt om å ta en pause. Du kan tvinge appen din til å stoppe som en måte å tilbakestille den på enheten din, og deretter prøve å åpne Google Play igjen.

  3. Sjekk internett- og mobildataforbindelsene dine. For at Google Play Store skal fungere riktig, må du ha en solid internett- eller mobildataforbindelse.

    Prøv å slå flymodus av og på for å tilbakestille forbindelsen.

  4. Deaktiver og aktiver tids- og datoinnstillinger. Android-enheten din bruker tid og dato mens du kjører Google Play. Hvis de ikke fungerer, kan det føre til underliggende problemer med appen. For å gjøre dette, gå til innstillinger > system > Dato og tid. Dersom Automatisk dato og tid er aktivert, deaktiver den og aktiver den igjen.

  5. Oppdater Google Play Services. Play-butikken fungerer kanskje ikke som den skal hvis Google Play-tjenester ikke er oppdatert. Selv om det er en bakgrunnsapp, er det viktig for nedlasting og oppdatering av appene og innholdet ditt.

  6. Fjern cache og data fra Google Play Butikk. Tømning av appens cache og data hjelper den med å starte på nytt, og noen ganger tømmes en usynlig feil. For å gjøre dette, gå til innstillinger > Apper og varsler > Se alle appene, og trykk deretter på Google Play-butikken. Derfra trykker du på Lagring > Tøm buffer > Tydelig dato.

    I stedet for "Apper og varsler" ser du kanskje "Apper" eller "Programbehandling".

  7. Avinstaller oppdateringer fra Google Play Store. Selv om du ikke kan slette og installere Google Play Store-appen på nytt, kan du avinstallere oppdateringene, som tar appen din tilbake til forrige versjon. Dette kan fjerne feil i den nåværende oppdateringen.

    Husk å starte enheten på nytt etter at du har avinstallert oppdateringene. Når enheten slås på igjen, oppdateres Google Play til den nyeste versjonen. Deretter kan du prøve å bruke Google Play igjen.

  8. Sjekk listen over deaktiverte apper. Hvis du har deaktivert en annen app som forstyrrer Google Play, kan dette føre til problemer med appen din. For å finne de deaktiverte appene dine, gå til innstillinger > Apps. Hvis noe er deaktivert, trykker du bare på appen, aktiverer den og prøver å bruke Google Play igjen.

    Mens du er her, må du sørge for at nedlastinger eller nedlastingsbehandling er aktivert. Hvis ikke, kan det hende du har problemer med å laste ned apper fra Google Play.

  9. Fjern Google-kontoen din fra enheten. Du kan fjerne Google-kontoen din og legge den til på nytt for å se om det er et underliggende problem med kontoinformasjonen din.

    Du får ikke tilgang til Google Play eller andre tjenester som YouTube Music før du legger til kontoen din på nytt. Forsikre deg om at du kjenner kontoinformasjonen din før du tar dette trinnet.

  10. Utfør en tilbakestilling av fabrikken. Hvis alt annet mislykkes, kan du tilbakestille Android-enheten til fabrikkinnstillingene.

    Bare tilbakestill fabrikken som en siste utvei. Du mister all data og alt nedlastet innhold, så sørg for å ta sikkerhetskopi før du går videre med en tilbakestilling.


Legg igjen en kommentar