Hvordan sette opp ‘Ok Google’ på en hvilken som helst enhet

Google Assistant inkluderer en Ok Google-funksjon der du kan si setningen for å få enheten til å lytte til stemmen din. Derfra kan du gjøre alle slags ting ved å snakke direkte med Googles AI-baserte virtuelle assistent.

Mange av Googles enheter leveres med innebygd Google Assistant og klar til å gå rett ut av esken. Dette gjelder for eksempel Google Home. Men hvis du vil ha muligheten til å bruke Ok Google på smarttelefonen eller nettbrettet, kan det være noen ekstra trinn involvert.

 Google, Inc.

Fortsett å lese for å lære om kravene enheten din må oppfylle før du kan aktivere Google Assistant og kommunisere med den håndfri.

Topp 100 Google Assistant- og Google Home-kommandoer


Sett opp "Ok Google" på Android

For å se om Android-enheten din allerede er forberedt på å bruke Google Assistant, si Hei Google eller Ok Google, eller trykk og hold nede hjemme-knappen. Plukke ut SLÅ PÅ når du ser ledeteksten.

Hvis det ikke fungerer, må du huske hva du trenger for å bruke Google Assistant på Android:

 • Android 5.0 eller høyere
 • Google app 6.13 eller nyere
 • Google Play-tjenester
 • 1.0 GB minne
 • Enhet satt til ett av språkene som er oppført her (engelsk, tysk, spansk og mange andre)

OK Google fungerer også når enheten din er låst, men bare hvis du kjører Android 8.0 eller nyere.

Slik sjekker du disse kravene, i rekkefølge:

 1. Se etter Android-enheten din for oppdatering, og oppdater den til den nyeste Android-versjonen hvis den er utdatert.

 2. Oppdater Google-appen til den nyeste versjonen. Du kan sjekke hvilken versjon den har akkurat nå ved å åpne Google-appen og gå til Flere > innstillinger > Om.

 3. Åpne Google Play-tjenester på Google Play, og velg Install hvis du ser det.

 4. Aktiver utviklermodus og gå deretter til innstillinger > system > Avansert > Utviklermuligheter > Minne for å sjekke at du har over 1 GB minne.

 5. Bekreft at telefonen eller nettbrettet er satt til et språk på listen nevnt ovenfor. Språkinnstillingene er her: innstillinger > system > Språk og input > språk.


Sett opp 'Ok Google' på iPhone eller iPad

iOS-enheter må kjøre iOS 10 eller nyere og må settes til et av språkene som er oppført på denne siden. I motsetning til Android-enheter er ikke Google Assistant inkludert på iPhone eller iPad, så du må laste ned mobilappen.

 1. Last ned Google Assistant.

 2. Logg på med Google-kontoen din når du blir spurt.

 3. Plukke ut FORTSETT på siden som snakker om Google Partners.

 4. Press Allow på meldingen om sending av varsler. Du kan avslå hvis du ikke vil motta varsler fra Google Assistant.

 5. Registrer deg eventuelt for å få oppdateringer fra Google om nye funksjoner, tilbud og andre ting for Google Assistant, og trykk deretter NESTE.

 6. Når du blir spurt om tilgang til mikrofon, velger du OK. Dette er nødvendig hvis du vil kunne snakke med Google Assistant.

Å bruke Ok Google eller Hey Google til å snakke med Google Assistant er ikke så strømlinjeformet som det er på Android. Google Assistant-appen for iOS må være åpen og aktiv (dvs. det er appen på skjermen du ser) for at den skal svare på stemmen din.

Du kan imidlertid bruke Siri til å åpne Google Assistant hvis du vil ha en litt håndfri opplevelse, hvor du kan si Hei Google. Lær hvordan du bruker Google Assistant på iPhone for å få hjelp.

Hvis Google Assistant ikke svarer på stemmen din, kan du lære hvordan du fikser det. Hvis du ikke bruker Ok Google-funksjonen, kan du slå den av.


Sett opp 'Ok Google' på Apple Watch

Apple Watch kan svare på Ok Google også, og oppsettet er ekstremt enkelt.

 1. Trykk på skjermen for å vekke klokken hvis skjermen er svak.

 2. Sveip ned fra toppen og velg innstillingsikonet (det ser ut som et tannhjul).

 3. Pek Tilpassing.

 4. Slå på "OK Google" deteksjon.

Legg igjen en kommentar