Slik installerer og kjører du Linux på en Chromebook

Kjør en fullverdig versjon av Linux-operativsystemet på Chromebook, og åpne en hel verden av muligheter på det som egentlig er en lavbudsjettmaskin.

Før du installerer Ubuntu på Chromebook, må du først aktivere utviklermodus.


Aktiver utviklermodus

Mens de fleste dataene dine i Chrome OS er lagret på serversiden i skyen, kan det hende du har viktige filer lagret lokalt, for eksempel de som finnes i nedlastingsmappen. I tillegg til å deaktivere visse sikkerhetsbegrensninger og tillate deg å installere en tilpasset versjon av Ubuntu, sletter aktivering av utviklermodus automatisk alle lokale data på en Chromebook. Ta sikkerhetskopi av viktige lokale data på en ekstern enhet eller flytt den til skyen før du tar trinnene nedenfor.

  1. Slå på Chromebook, og hold deretter nede Esc + Oppdater og trykk på strøm~~POS=TRUNC knapp. Når tvungen omstart begynner, slipper du tastene.

  2. Etter at omstarten er fullført, vises en skjerm med gult utropstegn og en melding om at Chrome OS mangler eller er skadet. trykk Ctrl + D for å starte utviklermodus.

  3. Følgende melding vises: For å slå OS-bekreftelse AV, trykk ENTER. Trykk på Enter nøkkel.

  4. Det vises et nytt skjermbilde som sier at OS-bekreftelse er av. Ikke rør noe på dette punktet. Etter noen få seksjoner får du beskjed om at Chromebook overgår til utviklermodus. Denne prosessen kan ta litt tid og kan innebære flere omstart. Du blir til slutt returnert til OS-bekreftelse er AV melding, ledsaget av et rødt utropstegn. Ignorer denne meldingen og vent til du ser velkomstskjermen for Chrome OS.

  5. Siden alle lokale data og innstillinger ble slettet da du gikk inn i utviklermodus, kan det hende du må oppgi nettverksdetaljer, språk og tastaturretning på OS-velkomstskjermen, samt godta vilkårene for operativsystemet. Når du er ferdig, logger du på Chromebooken din.


Installer Ubuntu ved hjelp av Crouton

Hovedårsakene til å velge Crouton er enkelheten, og den kan kjøre Chrome OS og Ubuntu side om side, noe som eliminerer behovet for hardstart i ett operativsystem om gangen.

For å komme i gang, åpne Chrome-nettleseren og følg disse trinnene:

  1. Gå til Croitons offisielle GitHub-depot.

    crouton

  2. Klikk på goo.gl lenke, plassert til høyre for Chromium OS Universal Chroot Environment Overskrift.

  3. En Crouton-fil lastes ned til din Nedlastinger mappe. Åpne Chrome OS-utviklerskallet i en ny nettleserfane ved å trykke på Ctrl + Alt + T..

  4. typen shell og trykker du på Enter nøkkel.

  5. Gå til ledeteksten sudo sh ~ / Nedlastinger / crouton -e -t xfce, og trykk deretter på Enter nøkkel. På en Chromebook-enhet med berøringsskjerm, bruk følgende syntaks i stedet: sudo sh ~ / Nedlastinger / crouton -e -t touch, xfce.

  6. Den siste versjonen av nedlastingsprogrammet for Crouton. Du blir bedt om å oppgi og verifisere både passord og passordfrase for kryptering fordi Ubuntu-installasjonen er kryptert gjennom -e parameteren i forrige trinn. Selv om dette flagget ikke er nødvendig, anbefales det. Velg et sikkert passord og passordfrase som du vil huske, og skriv inn disse legitimasjonene tilsvarende, hvis aktuelt.

  7. Etter at nøkkelgenerasjonen er fullført, begynner installasjonen av Crouton. Denne prosessen tar flere minutter og krever minimal inngripen. Du kan imidlertid se detaljer om hvert trinn i skallvinduet etter hvert som installasjonen skrider frem. Du blir til slutt bedt om å definere et brukernavn og passord for den primære Ubuntu-kontoen mot slutten av prosessen.

  8. Etter at installasjonen er fullført, vises ledeteksten. Tast inn sudo startxfce4, trykk deretter på Enter nøkkel. Hvis du valgte kryptering i de foregående trinnene, blir du bedt om å oppgi passord og passord.

  9. En Xfce-økt begynner, og Ubuntu-skrivebordsgrensesnittet vises.

  10. Crouton kjører Chrome OS og Ubuntu samtidig. For å veksle mellom de to operativsystemene uten å starte på nytt, bruk Ctrl + Alt + Skift + Tilbake og Ctrl + Alt + Skift + Fremover tastatursnarveier.

    Disse snarveiene fungerer ikke på en Chromebook med et Intel- eller AMD-brikkesett, i motsetning til ARM. I dette tilfellet bruker du Ctrl + Alt + Tilbake, Ctrl + Alt + Fremoverog Ctrl + Alt + Oppdater snarveier.


Begynn å bruke Linux

Når du har aktivert utviklermodus og installert Ubuntu, følger du disse trinnene for å starte Linux-skrivebordet hver gang du slår på Chromebooken. Du vil se advarselsskjermen som sier at OS-bekreftelse er av hver gang du starter på nytt eller slår på strømmen fordi utviklermodus forblir aktiv til du manuelt deaktiverer den, og er nødvendig for å kjøre Crouton.

  1. Gå tilbake til utviklerens skallgrensesnitt ved å bruke Ctrl + Alt + T. hurtigtast.

  2. typen shell crosh spør og trykk Enter.

  3. typen sudo startxfce4, trykk deretter på Enter.

  4. Skriv inn krypteringspassordet og passordfrasen hvis du blir bedt om det.

Versjonen av Ubuntu som du installerte, kommer ikke med mye forhåndsinstallert programvare. Den vanligste metoden for å finne og installere Linux-applikasjoner er gjennom apt-get. Dette kommandolinjeverktøyet søker etter og laster ned utallige applikasjoner i Ubuntu.

AMD og Intel-baserte Chromebook-er gir tilgang til flere fungerende applikasjoner enn de som kjører ARM-brikker. ARM-baserte Chromebooks kjører imidlertid noen av de mest populære Linux-applikasjonene.


Sikkerhetskopier dataene dine

Mens de fleste data og innstillinger i Chrome OS lagres automatisk i skyen, kan det samme ikke sies for filer som er opprettet eller lastet ned under Ubuntu-øktene dine. Bruk Crouton for å sikkerhetskopiere Ubuntu-dataene dine.

  1. Start utviklerens skallgrensesnitt ved å trykke på Ctrl + Alt + T..

  2. typen shell crosh spør og trykk på Enter nøkkel.

  3. typen sudo edit-chroot -a, trykk deretter på Enter.

  4. Navnet på din chroot vises i hvit tekst (for eksempel presis). Skriv inn følgende syntaks etterfulgt av et mellomrom og navnet på chroot: sudo edit-chroot -b. (for eksempel, sudo edit-chroot -b presis), og trykk deretter på Enter.

  5. Når sikkerhetskopieringsprosessen er avsluttet, viser chroot en melding om at den er sikkerhetskopiert sammen med en bane og filnavn. Generelt er sikkerhetskopien en tar-fil som ligger i Chrome OS Nedlastinger mappe, som er delt og tilgjengelig fra begge operativsystemene.


Fjern Linux fra Chromebook

Følg denne prosedyren for å fjerne Linux fra Chromebook:

  1. Start Chromebook på nytt.

  2. når OS-bekreftelse er AV meldingen vises, trykk på MELLOMROM.

  3. Bekreft at du aktiverer OS-bekreftelse på nytt. trykk de Enter nøkkel.

  4. Et varsel varsler deg om at OS-bekreftelse nå er på. Chromebooken din starter på nytt og gjenopprettes til sin opprinnelige tilstand. Etter at prosessen er fullført, vises velkomstskjermen for Chrome OS.

Legg igjen en kommentar