Hvordan bruke flere stasjonære datamaskiner i Windows 10

Med Windows 10 brakte Microsoft endelig en funksjon som er standard på andre stasjonære operativsystemer til Windows: flere stasjonære maskiner, som selskapet kaller virtuelle skrivebord. Dette er riktignok en strømbrukerfunksjon, men det kan være nyttig for alle som vil ha en ekstra organisasjon.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.


Den starter med oppgavevisning

Det viktigste utgangspunktet for flere stasjonære datamaskiner er Windows 10s oppgavevisning. Den enkleste måten å få tilgang til det er ikonet til høyre for Cortana på oppgavelinjen - det ser ut som et stort rektangel med et mindre rektangel på hver side av det. Alternativt kan du trykke på Windows-tasten+Tab.

Oppgavevisningen er en bedre versjon av andre+Tab. Den viser alle dine åpne programvinduer med et øyeblikk, og det lar deg velge mellom dem.

Den største forskjellen mellom Task View og andre+Tab er at Oppgavevisning forblir åpen til du avviser den - i motsetning til hurtigtasten.

Når du ser i oppgavevisning, hvis du ser i høyre hjørne, ser du en knapp som sier Nytt skrivebord. Velg det, og nederst i Oppgavevisning-området vises to rektangler merket Desktop 1 og Desktop 2.

Plukke ut desktop 2, og du lander på et rent skrivebord uten programmer som kjører. Dine åpne programmer er fortsatt tilgjengelige på det første skrivebordet, men nå har du et annet åpent for andre formål.


Hvorfor flere stasjonære maskiner?

Hvis du fortsatt klør deg i hodet på hvorfor du vil ha mer enn ett skrivebord, bør du vurdere hvordan du bruker PCen hver dag. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, kan det være vondt å bytte mellom Microsoft Word, en nettleser og en musikkapp. Å sette hvert program på et annet skrivebord gjør det enklere å flytte mellom dem og fjerner behovet for å maksimere og minimere hvert program etter hvert som du trenger det.

En annen måte å bruke flere stasjonære datamaskiner på er å ha alle produktivitetsprogrammene dine på ett skrivebord og underholdnings- eller spillelementene dine på et annet, eller du kan legge e-post og surfing på ett skrivebord og Microsoft Office på et annet. Mulighetene er uendelige og avhenger av hvordan du organiserer programmene dine.

Du kan flytte åpne vinduer mellom skrivebordene ved å åpne Oppgavevisning og deretter bruke musen til å dra og slippe fra ett skrivebord til et annet.

Når du har konfigurert alle stasjonære datamaskiner, kan du bytte mellom dem ved å bruke Oppgavevisning eller ved å bruke hurtigtasten Windows nøkkel+Ctrl+ikke sant or venstre pil nøkkel. Å bruke piltastene er vanskelig fordi du må være klar over hvilket skrivebord du er på. Flere stasjonære maskiner er organisert på en virtuell rett linje med to sluttpunkter. Når du når slutten av den linjen, må du gå tilbake slik du kom.

Rent praktisk går du fra skrivebord 1 til skrivebord 2, 3 og så videre ved å bruke høyre piltast. Når du kommer til det siste skrivebordet, går du tilbake med venstre pil. Hvis du oppdager at du hopper mellom flere stasjonære maskiner ute av drift, er det bedre å bruke Oppgavevisning der alle åpne skrivebord er konsolidert på ett sted.


Flere stasjonære alternativer

Flere stasjonære funksjoner har to viktige alternativer du kan justere etter eget ønske.

  1. Plukke ut Start.

  2. Velg innstillinger fra Start-menyen.

  3. Plukke ut system.

  4. Plukke ut Multitasking og bla ned til du ser overskriften Virtuelle skrivebord.

Her er to alternativer som er enkle å forstå:

  • Det øverste alternativet lar deg bestemme om du vil se ikonene for hvert enkelt åpne program på tvers av oppgavelinjen til hvert skrivebord eller bare på skrivebordet der programmet er åpent.
  • Det andre alternativet er en lignende innstilling for det tidligere nevnte andre+Tab hurtigtast.

Flere stasjonære maskiner er ikke for alle, men hvis du har problemer med å holde programmene organisert i ett arbeidsområde, kan du prøve å opprette to, tre eller fire i Windows 10.


Legg igjen en kommentar