Slik formaterer du et SD-kort på din Mac

Enten du har et helt nytt ut av SD-kortet, eller om du bare har funnet en inne i sofaputene, for å sikre at du ikke mister informasjon som er lagret der, må du formatere den.

Formatering av SD-kortet for Mac vil bety at når data skrives til kortet, vil Mac-en din da kunne lese det. Dette blir veldig viktig når du tenker på at ikke alle datamaskiner kan lese hvert filformat.


Slik sletter eller formaterer du et SD-kort på en Mac

For å formatere SD-kortet er alt du trenger Macbook, et SD-kort og en kortleser. Noen mennesker kan oppdage at Macbook har et SD-spor, i så fall kan du gi avkall på å trenge en kortleser. Før du formaterer SD-kortet, vil du ta bilder eller filer av kortet fordi det forsvinner etter at du er ferdig med omformateringen.

Når du har formatert eller slettet et SD-kort, vil all informasjon på kortet bli slettet. Det er ingen angre, og ingen måte å hente slettede data på!

  1. Åpne Programmeringsmappe fra et Finder-vindu.

  2. Rull ned og åpne Verktøymappe.

  3. Start disk~~POS=TRUNC.

  4. Finn og klikk på din SD-kort på venstre side av skjermen. Med mindre du spesifikt har navngitt den, vil den sannsynligvis vises som UNNAMED eller NO NAME.

    Pass på at du ser under Ekstern området til venstre.

  5. Klikk på Slett. Den ligger øverst på skjermen, mellom partisjon og gjenoppretting.

  6. Velg en nytt format fra hurtigmenyen. På dette tidspunktet kan du også gi nytt navn til SD-kortet til det du foretrekker.

    OS X Extended (Journaled) er standard (og vanligste) Mac-filsystemvalg.

  7. Klikk på Slett for å slette og formatere SD-kortet ditt.


Legg igjen en kommentar