Slik deaktiverer du beskyttet modus i Internet Explorer

Beskyttet modus forhindrer skadelig programvare i å utnytte sårbarheter i Internet Explorer, og beskytter datamaskinen mot de vanligste måtene hackere kan få tilgang til systemet ditt.

Så viktig som beskyttet modus er, har det vært kjent å forårsake problemer i spesifikke situasjoner, så deaktivering av funksjonen kan være gunstig for feilsøking av visse scenarier. Ikke deaktiver det imidlertid med mindre du har grunn til å tro at det forårsaker et stort problem i Internet Explorer. Hvis den ellers oppfører seg normalt, er det tryggest å holde den aktivert.

Følg disse enkle trinnene for å deaktivere Internet Explorer Protected Mode:

Disse trinnene gjelder for Internet Explorer versjoner 7, 8, 9, 10 og 11 når de er installert på Windows 10, Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista.


Internet Explorer-metoden

  1. Åpne Internet Explorer.

    Hvis du helst ikke vil gå gjennom Internet Explorer for å deaktivere beskyttet modus, se tips 2 nederst på denne siden for noen alternative metoder.

  2. Gå til kommandolinjen verktøy > Internett instillinger.

    I Internet Explorer 9, 10 og 11 viser verktøy -menyen avslører når du trykker på andre tasten en gang. Se hvilken versjon av Internet Explorer har jeg? hvis du ikke er sikker.

  3. Velg Sikkerhet fanen.

  4. Fjern merket i nederste halvdel av dette vinduet, rett over de flere knappene du ser Aktiver beskyttet modus.

    Deaktivering av beskyttet modus krever omstart av Internet Explorer, som du kanskje har sett ved siden av avkrysningsruten i dette trinnet.

  5. Plukke ut OK.

  6. Velg OK hvis du blir bedt om en advarsel! dialogboksen, med råd om at De gjeldende sikkerhetsinnstillingene vil sette datamaskinen din i fare.

  7. Lukk Internet Explorer og åpne den igjen.

Bekreftet at beskyttet modus virkelig er deaktivert ved å sjekke innstillingen igjen, men det bør også være en kort melding nederst i Internet Explorer som sier at den er slått av.

Prøv igjen å besøke nettstedene som forårsaket problemene dine, for å se om tilbakestilling av Internet Explorer-sikkerhetsinnstillingene på datamaskinen hjalp.


Windows-registreringsmetode

En avansert måte å deaktivere beskyttet modus i Internet Explorer er gjennom Windows-registeret.

  1. Åpne Registerredigering.

  2. Bruk mappene til venstre for å åpne følgende nøkkel i HKEY_CURRENT_USER-bikuben:

    Programvare Microsoft Windows CurrentVersion Internett-innstillinger

  3. I Internett-innstillinger-tasten åpner du Soner undernøkkel og åpne deretter den nummererte mappen som tilsvarer sonen du vil deaktivere beskyttet modus i.

    • 0: Lokal datamaskin
    • 1: Intranett
    • 2: Pålitelige nettsteder
    • 3: Internett
    • 4: Begrensede nettsteder
  4. Opprett en ny REG_DWORD-verdi kalt 2500 innenfor sonen.

  5. Åpne den nye verdien og sett den som 3 for å deaktivere beskyttet modus (0 muliggjør det).

Les mer om hvordan du administrerer innstillinger for beskyttet modus på denne måten i denne superbrukertråden.


Mer informasjon om IE-beskyttet modus

  1. Beskyttet modus er ikke tilgjengelig med Internet Explorer installert på Windows XP. Windows Vista er det tidligste operativsystemet som støtter det.

  2. Prøv andre måter å åpne Internett-alternativer for å endre innstillingen for beskyttet modus. Den ene er med kontrollpanel, men en enda raskere metode går gjennom en ledetekst eller dialogboksen Kjør, ved hjelp av inetcpl.cpl kommando. En annen er gjennom Internet Explorer menyknapp øverst til høyre i programmet (som du kan utløse med Alt + X hurtigtast).

  3. Du bør alltid holde programvare som Internet Explorer oppdatert. Se Slik oppdaterer du Internet Explorer hvis du trenger hjelp.

  4. Beskyttet modus er deaktivert som standard bare i pålitelige nettsteder og lokale intranettsoner, og det er derfor du må fjerne merket for Aktiver beskyttet modus avkrysningsruten i sonene Internett og begrensede områder.

  5. Noen versjoner av Internet Explorer i noen versjoner av Windows kan bruke det som kalles forbedret beskyttet modus. Dette finnes også i vinduet Alternativer for Internett, men under Avansert kategorien. Hvis du aktiverer utvidet beskyttet modus i Internet Explorer, må du starte datamaskinen på nytt for at den skal tre i kraft.


Legg igjen en kommentar