Hvor er Show Desktop-ikonet i Windows 7 og nyere

Vis Desktop er en snarvei som minimerer alle åpne vinduer for å gjøre skrivebordsbakgrunnen synlig. På den måten kan du raskt hente en fil eller starte enda et program fra den alltid nyttige skrivebordsplassen i Windows.

Lær hvor du finner snarveien til Windows Show Desktop.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvor er Windows Show Desktop Shortcut?

De Vis Desktop -knappen er et lite rektangel i nederste høyre hjørne på Windows-skrivebordet. Det er mye mindre enn det var i Windows 7, men å klikke på flisen på slutten av oppgavelinjen vil minimere alle åpne Windows og gi øyeblikkelig tilgang til Windows-skrivebordet.


Få en titt på skrivebordet

I Windows 7 kan du bare sveve over ikonet, et lite rektangel helt på høyre side av oppgavelinjen, uten å klikke på det for å få et Aero Peek rask oversikt over skrivebordet. Fra og med Windows 8 og fortsetter med Windows 10, Vis Desktop Peek alternativet er deaktivert som standard.

Alternativet for å aktivere Peek å forhåndsvise skrivebordet er i Innstillinger for oppgavelinjen menyen.

  1. Høyreklikk på et ubrukt område på oppgavelinjen. Velge Innstillinger for oppgavelinjen nederst i menyen som vises. De Innstillinger for oppgavelinjen vinduet åpnes.

  2. Bytt bryteren merket Bruk Peek for å forhåndsvise skrivebordet når du beveger musen til Vis desktop-knappen på slutten av oppgavelinjen til On.

  3. Lukk innstillinger vindu. Når du peker på Vis skrivebord-knappen, blir alle åpne vinduer gjennomsiktige, slik at du kan se skrivebordet uten å minimere vinduene.


Windows Show Desktop Tastatursnarvei

Et annet alternativ er å bruke en hurtigtast. I stedet for å trykke på musen, er det bare å trykke på en spesiell tastekombinasjon på tastaturet.

  • I Windows 10 og Windows 7 trykker du på Windows-tast + D for å minimere alle åpne vinduer og vise skrivebordet.
  • I Windows 8 eller 8.1 trykker du på Windows Key + M. for å minimere alle åpne vinduer og vise skrivebordet.

Høyreklikk Windows Show Desktop Shortcut

Hvis det ikke var nok, har Windows 10-brukere også et tredje alternativ for å vise skrivebordet.

  1. Høyreklikk på et ubrukt område på oppgavelinjen.

  2. I hurtigmenyen som vises, velger du Vis skrivebordet. Alle åpne vinduer minimeres og skrivebordet vises.

  3. For å åpne vinduene du brukte, høyreklikker du på oppgavelinjen igjen og velger Vis Åpne Windows.

Du kan bruke Vis skrivebordsgenveier i kombinasjon, for eksempel å høyreklikke på oppgavelinjen for å vise skrivebordet og deretter klikke på Vis Desktop ikonet helt til høyre for å bringe vinduene tilbake. 


Legg igjen en kommentar