Windows 7 Sticky Notes: Post-It Notes for din datamaskin

Da Microsoft la til "Sticky Notes" i Windows Vista, tok selskapet bare igjen hva brukerne hadde brukt tredjepartsprogrammer i årevis. Akkurat som fysiske klistrelapper, gir Windows-versjonen en nyttig måte å skrive ned påminnelser eller raske fakta raskt.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 7 og Windows Vista.

Dorothe / pxhere


Windows 7

Hvis du bruker Windows 7, kan du finne Sticky Notes.

  1. Plukke ut Start

  2. Nederst på skjermen vil det være et vindu som sier Søk etter programmer og filer. Plasser markøren i vinduet og skriv Klistrelapper.

  3. Sticky Notes-programmet vises øverst i søkeresultatene. Velg navnet på programmet for å åpne det.


Windows Vista

Hvis du fortsatt bruker Windows Vista, finner du klistrelapper som en gadget i Windows-sidefeltet.

  1. Åpne sidefeltet ved å gå til Start > Alle programmene.

  2. Plukke ut Tilbehør Og velg Windows Sidebar

  3. Når sidepanelet er åpent, høyreklikk og velg Legg til miniprogrammer.

  4. Plukke ut Merknader. Nå er du klar til å bruke "klistrelapper" i Vista. Du kan enten beholde dem i sidefeltet eller dra notater til det vanlige skrivebordet. 

Når den er åpen, vises en klistrelapp på skjermen. På det tidspunktet kan du begynne å skrive. For å legge til et nytt notat, velg + (pluss tegn) øverst til venstre; det vil legge til et nytt notat uten å slette eller overskrive det forrige notatet. For å slette et notat, klikk på X i øverste høyre hjørne.

For de med Windows 7-nettbrett (de du kan tegne med en pekepenn på) er Sticky Notes enda bedre. Du kan notere informasjonen din bare ved å skrive med pennen.

Sticky Notes varer også over omstart. Så hvis du skriver ut et notat til deg selv, for eksempel "Kjøp smultringer til ettermiddagens personalmøte", vil det notatet fortsatt være der når du slår på datamaskinen dagen etter.

Hvis du finner at du bruker Sticky Notes mye, vil du kanskje legge den til oppgavelinjen for enkel tilgang. Oppgavelinjen er linjen helt nederst på skjermen og inneholder Start-knappen og andre ofte brukte applikasjoner.

Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Høyreklikk de Sticky Notes-ikonet.

  2. Plukke ut Fest dette programmet til oppgavelinjen.

Dette vil legge til Sticky Notes-ikonet på oppgavelinjen, og gir deg øyeblikkelig tilgang til notatene dine når som helst.

Hvis gult ikke er fargen din, kan du også endre notatfargen ved å sveve musen over et notat, høyreklikke på det og velge en annen farge fra hurtigmenyen. Windows 7 tilbyr seks forskjellige farger, inkludert blå, grønn, rosa, lilla, hvit og gul, som nevnt ovenfor. 


Legg igjen en kommentar