Hvordan bruke høyttalernotater i PowerPoint

Høyttalernotater er notater lagt til PowerPoint-presentasjonslysene som referanse for presentatøren. Merknader i et PowerPoint-lysbilde er skjult under presentasjonen og bare synlige for den som presenterer lysbildene. Skriv ut PowerPoint-notatene dine, ledsaget av en miniatyrversjon av riktig lysbilde, for å holde dem som en praktisk referanse når du holder en muntlig presentasjon.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint for Microsoft 365, PowerPoint for Mac og PowerPoint Online.


Hvordan legge til notater i PowerPoint

Hold deg på sporet under lysbildefremvisningen ved å legge til høyttalernotater til hvert lysbilde i presentasjonen. Du trenger ikke å skrive ned alt du vil si, bare legg til nok informasjon for å holde talen flytende.

  1. Gå til Utsikt og velg Normal. I PowerPoint Online kan du slå notatruten av og på ved å velge Utsikt > Merknader.

  2. Velg miniatyrbildet til lysbildet du vil legge til et notat i lysbildefeltet.

  3. Plasser markøren i Merk-ruten. Teksten i Merk-ruten lyder, Klikk for å legge til notater.

    Hvis du ikke ser Notes-ruten, går du til Utsikt og velg Merknader. På en Mac drar du linjen under lysbildet oppover for å avsløre delen om notater.

  4. Skriv eller lim inn notatene dine i Notat-ruten.

  5. Lagre endringene i presentasjonen.


Hvordan se notatene dine under en presentasjon

Hvis datamaskinen din er koblet til en annen skjerm eller projektor, kan du aktivere Presenter View i PowerPoint 2016, 2013 og 2010.

  1. Gå til bilde~~POS=TRUNC og velg Bruk Presentasjonsvisning.

  2. Velg skjermen du vil bruke til å vise høyttalernotatene dine i Skjerminnstillinger dialogboks. Sett en sjekk ved siden av Dette er hovedskjermen min.

  3. Hvis tilgjengelig, velg Fra gjeldende lysbilde, Egendefinert lysbildefremvisning, Present Onlineeller Kringkast lysbildefremvisning. Hver av disse visningene viser lysbildefremvisningene dine under presentasjonen.

PowerPoint for Mac fungerer litt annerledes enn Windows-versjonen. Gå til for å se notatene dine under en presentasjon bilde~~POS=TRUNC og velg Presentasjonsvisning.

PowerPoint Online kan ikke åpne en presentasjon i Presenter View fordi den ikke kan koble til en ekstra skjerm.


Tips og mer informasjon om PowerPoint-notater

Presenter View fungerer bare hvis datamaskinen din er koblet til en annen skjerm. Formålet med Presenter View er å vise noe annet på skjermen enn den som seerne dine ser på.

Mens du er i Presenter View, ser du det gjeldende lysbildet, det kommende lysbildet og notatene dine. Presentator View inneholder en tidtaker og en klokke som viser om presentasjonen din går for kort eller for lang.

Velg for å avslutte Presentatørvisning og avslutte presentasjonen Avslutt lysbildefremvisning øverst på skjermen. Hvis du ikke ser det alternativet, høyreklikker du på lysbildefremvisningen og velger Sluttvisning.

Legg igjen en kommentar