Hvordan lage et nytt dokument i WordPad

Selv om det ofte blir oversett som en tekstbehandler, har WordPad flere nyttige funksjoner. Lær noen enkle måter å finne og bruke applikasjonen på.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Start WordPad ved hjelp av Søk

Hvis du planlegger å jobbe med en lang liste over sitater, avanserte formateringsalternativer og andre funksjoner som finnes i tekstbehandlingsprogrammer med full funksjoner, er Word applikasjonen. Men hvis du leter etter et lett og enkelt å bruke et program for å opprette og redigere dokumenter, vil WordPad være tilstrekkelig.


Komme i gang med WordPad

I denne guiden vil vi bli kjent med WordPad og hvordan du kan begynne å bruke den til å redigere Word-dokumenter og andre tekstbaserte filer.

I denne veiledningen viser vi deg hvordan du oppretter et nytt WordPad-dokument når du åpner programmet, og hvordan du oppretter et nytt dokument ved hjelp av Fil-menyen.

For å lage et nytt dokument i WordPad er alt du trenger å gjøre å starte applikasjonen. Den enkleste metoden for å starte WordPad er å bruke Windows-søk.

  1. Plukke ut Start.
  2. Tast inn "WordPad"i søkefeltet.
  3. En liste over søkeresultater vises på Start-menyen. Velg WordPad app for å starte WordPad.

Hvis WordPad tilfeldigvis er et av de nylig brukte programmene, vises det i listen over applikasjoner på Start-menyen, som du kan starte ved å klikke på WordPad-ikonet.


Bruk WordPad til å jobbe med et tekstbasert dokument

Når WordPad starter, vil du bli presentert for et tomt dokument som du kan bruke til å legge inn informasjon, formatere, legge til bilder og lagre i et format som kan deles med andre.

Nå som du vet hvordan du starter WordPad og bruker det blanke dokumentet som følger med, la oss utforske hvordan du vil lage et annet blankt dokument i WordPad-applikasjonen.

Lag et dokument i WordPad

Hvis du fulgte de foregående trinnene, bør du ha WordPad åpen foran deg. Følg instruksjonene nedenfor for å opprette et nytt dokument i WordPad.

  1. Plukke ut filet.
  2. Velg Ny.

Et tomt dokument skal åpnes som du kan redigere.

Velg alternativt filet Og velg Åpen for å åpne og redigere et eksisterende dokument.

Hvis du jobbet med et annet dokument og gjorde endringer, blir du bedt om å lagre dokumentet før du kan åpne et nytt tomt dokument. Velg et sted å lagre dokumentet, og klikk Spar.


Legg igjen en kommentar