Slik administrerer du surfing i faner i Safari for macOS

Som det er tilfellet med de fleste nettlesere, tilbyr Safari avansert surfing av faner i macOS. Med denne funksjonen kan brukere ha flere nettsider åpne samtidig i samme vindu. Tabbed surfing i Safari er konfigurerbar, slik at du kan kontrollere når og hvordan en fane åpnes. Flere relaterte hurtigtaster er også tilgjengelig. Denne opplæringen lærer deg hvordan du bruker iOS Safari-fanebehandleren, samt hvordan du styrer surfing av faner med snarveier.


Administrer Safari-faner

For å få tilgang til faneinnstillinger i Safari, åpne Preferanser under Safari menyen (eller trykk på Kommando +, (komma) på tastaturet.

Når Innstillinger-menyen åpnes, velger du Tabs.

Åpne nye sider i faner

Det første alternativet i Safari Tabs menyen er en rullegardinmeny merket Åpne sider i faner i stedet for windows. Denne menyen inneholder følgende alternativer:

  • aldri: Med dette alternativet valgt, vil du klikke på en lenke kodet for å åpne et nytt vindu i et eget Safari-vindu.
  • Automatisk: Når dette alternativet er valgt, klikker du på en lenke kodet for å åpne et nytt vindu i de fleste tilfeller. Selv om Safari vil gjøre en innsats for å starte en fane i stedet for et nytt vindu, kan det hende at det ikke alltid lykkes med dette alternativet aktivert.
  • Alltid: Når dette alternativet er valgt, vil du alltid opprette en ny fane ved å klikke på en lenke kodet for å åpne et nytt vindu. Safari overstyrer alle innstillinger og åpner kraftig en ny fane hver gang.

Safari's Tabs Innstillingsdialogboksen inneholder også følgende sett med avkrysningsbokser, hver ledsaget av sin egen innstilling for faner.

  • Kommandoklikk åpner en lenke i en ny fane: Aktivert som standard, dette alternativet gir en hurtigtast (kommando + museklikk) for å tvinge en bestemt lenke til å åpne i en ny fane.
  • Når en ny fane eller et nytt vindu åpnes, gjør det aktivt: Når dette er aktivert, får en ny fane eller et nytt vindu automatisk fokus så snart det åpnes.
  • Bruk Command-1 til Command-9 for å bytte fane: Denne innstillingen er også aktivert som standard, og lar deg hoppe direkte til bestemte åpne faner ved å bruke disse hurtigtastene.

Snarveier

Ved bunnen av Tabs Innstillingsdialogen er noen nyttige hurtigtastkombinasjoner. De er som følger:

  • Kommando + museklikk: Åpner en lenke i en ny fane (bare når den er aktivert; se ovenfor)
  • Kommando + skift + museklikk: Åpner en lenke i en ny fane, og gjør den til den aktive fanen
  • Kommando + alternativ + museklikk: Åpner en lenke i et nytt vindu
  • Kommando + alternativ + skift + museklikk: Åpner en lenke i et nytt vindu, og gjør det til det aktive vinduet

Legg igjen en kommentar