Sennheiser HD 600 Review: Rik lyd for lydfiler

Web / Jason Schneider


Design og oppsettprosess: Stor og klumpete, med tradisjonelle innslag

Utseendet til studiohodetelefoner er nesten alltid sekundært. I flere tiår har denne typen produkter blitt bygget for å se ut som en del: profesjonell og utilitaristisk. Faktisk har mange av de mest kjente, som Sony MDR-linjen og Sennheiser HD-linjen, ikke engang blitt betydelig oppdatert siden begynnelsen av 2000-tallet.

Det første du sannsynligvis vil legge merke til på HD 600 er det gjennomsiktige mesh-utsiden på utsiden av de gigantiske øreklokkene. Dette gir deg et syn på de indre arbeidene på sjåførene inni. Dette er ikke bare et kult utseende (selv om det er en lykkelig bivirkning), dette er fordi Sennheisers er designet som hodetelefoner med åpen rygg. Vi kommer nærmere inn på dette i lydkvalitetsdelen, men dette tjener et formål for å la lyden og lydbildet “puste” litt.

HD 600 ligner på den dyrere HD 650 i design, bortsett fra en viktig ting - det flekkete blå / grå skallet på plastdelene. Sennheiser kaller det “stålblått”. I våre øyne er dette ikke det beste utseendet for et par pro-hodetelefoner, da det kommer litt datert ut, men hvis du ikke er en fan av solide, flate gråtoner og svarte, kan dette være en velkommen funksjon for du.

HD 600 ligner på den dyrere HD 650 i design, bortsett fra en viktig ting - det flekkete blå / grå skallet på plastdelene.

De gigantiske ørekoppene måler omtrent 4.5 inches i diameter på det tykkeste punktet og er ikke spesielt moderne. De sitter i en tilbakevendende vinkel for å gi mer følelse av bevegelse. Sennheiser-logoen er prydet i sølv langs toppen av hodebåndet, og "HD 600" -merket er i lyseblått rett over hver ørekopp. Øreputene er litt over en halv tomme tykke og er dekket av svart fløyel, og det er fire små skumputer langs innsiden av hodebåndet.

Til slutt, fordi ledningene kobles uavhengig til hver side av hodetelefonen, har du ledninger som kommer ut fra begge sider av hodet. De fleste designdesignene er standard for denne klassen, men hvis du ikke liker noe mer standard og utilitaristisk, kan dette ikke gjøre det for deg.

Oppsettet er enkelt. Koble begge kablene til øreklokkene, koble HD 600 til lydinngangskilden, så er du klar. For å få en god opplevelse trenger du selvfølgelig en digital-til-analog-omformer (DAC) og hodetelefonforsterker.

Web / Jason Schneider


Komfort: Tett og koselig, med plysjbelegg

En av de viktigste faktorene i et par studiohodetelefoner er komfortnivået. Lydkvalitet og frekvensrespons er begge avgjørende, men hvis hodetelefonene gjør vondt i hodet, ørene eller med tyngre modeller, nakken, vil du ikke kunne bruke dem lenge nok til å glede deg over dem. Sennheiser HD 600 er midt i pakken for komfort. På den ene siden passer de tett rett ut av esken, noe som er fint å tette ørene dine, men ikke så bra hvis du har et stort hode. De vil mest sannsynlig løsne litt over tid, men det er en viktig merknad å huske på.

På litt over et halvt kilo (Sennheiser klokker dette til 0.57 pund) er disse ikke de tyngste eller de letteste hodetelefonene til studioskjermer vi har prøvd. Men det som er imponerende er at ørekoppene er så store, at passformen er tett og jevn, slik at du kan bære vekten på en mye mer spredt måte. Det betyr at vekten fra et utmattelsesperspektiv ikke vil være en stor faktor.

Det som vil være en faktor er fastheten til skummet Sennheiser pleide å fylle øreputene. Mens vi liker den fløyelsagtige kluten som brukes til å dekke øreputene (det minner om Beyerdynamics ikoniske ørepynt), ser skummet inni å ha en fast, tett sminke. Dette bidrar til den tette passformen, men gir heller ikke mye tilgivelse for området utenfor ørene dine. Samlet sett vil vi gi HD 600s bestått merker på komfortfronten med forsiktighet om at du kan begynne å oppleve ubehag etter en lang periode med bruk.

Web / Jason Schneider


Byggekvalitet: Anstendig bygget, balanserer vekt og stabilitet

Byggekvalitet er enormt viktig, spesielt når du betaler et par hundre dollar for studiohodetelefoner. Du må forestille deg at du vil ta disse på og ta dem av gjentatte ganger under øktene, og hvis disse øktene går langt ut på natten, vil du legge mye på dem.

Sennheiser har gjort en fin jobb her, med fokus på byggematerialet der det teller, og etterlatt de kosmetiske berøringene lett for å redusere vekten. Der vi ser dette mest, er det i metallburet som dekker hoveddelen av ørekoppkonstruksjonen - en funksjon som er designet for å ta godt vare på de følsomme driverne inni. Selv om Sennheiser har brukt plast i det meste av hodebåndet og kappen for å redusere vekten, er plasten tykk og betydelig, så vi har tillit til at det vil ta litt misbruk.

Sennheiser har gjort en fin jobb her, med fokus på byggematerialet der det teller, og etterlatt de kosmetiske berøringene lett for å redusere vekten.

Ulempen med hodebåndet er den tynne metalljusteringsarmen og den vakle følelsen av "øynene" på øreklokkene på denne metaldelen. De fleste øreklokker på hodetelefoner roterer vannrett på et svingbart hengsel for å passe bedre til forskjellige varianter av ørevinkler. HD 600 roterer ikke helt, bare skifter på sporet for å imøtekomme. Dette er en fin løsning for brukbar komfort, men det gjør at forbindelsen virker svak.

Til slutt kommer vi til ledningsnett og driverkomponenter. Fordi driverne inni er så store, og ser ut til å ha ganske mange lag med beskyttende belegg, er vi sikre på at disse hodetelefonene vil vare mange lytteøkter før de begynner å vise lydkunst. Vi elsker også at Sennheiser har valgt avtakbar ledning på hver øretelefon, noe som betyr at en slitt ledning ikke vil tvinge deg til å bytte ut hele hodetelefonenheten. Kabelen føles også ganske solid. Det er ingen grunn til at du ikke skal kunne få flere års bruk ut av HD 600.


Lydkvalitet: Bransjeledende, men veldig spesifikk

Lydkvaliteten til et high-end hodetelefonpar som HD 600 er et komplisert tema som involverer mange faktorer. Den første, og uten tvil det viktigste, er impedans som er et mål på hvor mye kraft det tar å kjøre hodetelefoner. Disse hodetelefonene bruker hele 300 ohm, som er mye høyere enn hva du ser fra forbrukerhodetelefoner som stort sett er mindre enn 50 ohm. Dette betyr at hodetelefonene kan håndtere høyere grad av forsterkning, men det er et tveegget sverd. Du trenger en forsterker eller i det minste en avspillingsenhet som legger ut en god mengde strøm for å få mest mulig ut av hodetelefoner med høy impedans. I utgangspunktet får du ikke massevis av volum og et mye mer begrenset dynamisk område hvis du bare kobler dem til smarttelefonen din.

Dette er ikke overraskende med tanke på at HD 600 er ment å brukes som profesjonelle studioreferansemonitorer. I tillegg til antagelsen om at du vil koble dem til et forsterker- eller lydgrensesnitt, betyr dette også at frekvensspekteret er mye flatere enn noe som et par Beats-hodetelefoner med sin ultra accentuerte bass, eller headsets ment for telefonsamtaler med forsterket diskant for å styrke den talende stemmen.

For den gjennomsnittlige brukeren er HD 600 sannsynligvis for krevende, og høres ikke bra ut i ikke-forsterkede applikasjoner.

Spesielt dekker HD 600 12 til omtrent 39,000 20 Hz frekvens, og de gjør det på en veldig sann og ærlig måte. Dette er bra for produsenter fordi det betyr at det du hører på hodetelefonene er hva din faktiske blanding er. Det er viktig å huske at rekkevidden er overdreven når du tar i betraktning at menneskets hørselsområde bare er teoretisk 20,000–XNUMX XNUMX. Sennheiser ønsket tydelig omfattende dekning.

Anekdotisk hørtes disse hodetelefonene veldig rene og klare ut når de ble brukt i riktig miljø (hjemme, i et stille rom, koblet til en hodetelefonforsterker). For den gjennomsnittlige brukeren er HD 600 sannsynligvis for krevende, og høres ikke bra ut i ikke-forsterkede applikasjoner.


Pris: En fin balanse mellom premium og oppnåelig

HD 600 er ikke Sennheisers rimelige referansemonitorer (se HD800 for det), men de kan tjene som et rimeligere alternativ. Sennheiser listepris er $ 399.95, men mesteparten av tiden ser du dem på Amazon for i underkant av $ 300. Dette er i tråd med konkurransen, og til og med litt rimeligere enn sammenlignbare alternativer. Du kan få en mer allsidig utgave hvis du går opp i pris, dette er en fin mellomting mellom det ublu dyre og midtnivået av profesjonelle, åpne bakskjermer.

Konkurranse: Bare noen få merker å vurdere

Sennheiser HD 650: 650 utvider frekvensspektret litt og gir deg litt bedre byggekvalitet, men du må betale litt mer.

Beyerdynamic DT990: Med lignende fløyelkopper og muligheter for en sammenlignbar ohm-vurdering, kan du komme nær HD 600s ytelse med DT990. Det er også ganske rimeligere.

Sony MDR-7506: Dette er industristandarden for lukkede hodetelefoner og er en god pris billigere med lavere ohm-rangering. Men de gir deg ikke så mye detaljer i forhold til HD 600 (forutsatt at du bruker en hodetelefonforsterker).

Lignende produkter vi har anmeldt:

  • Sennheiser HD 650
  • Sennheiser HD1 Gratis
  • Sennheiser PXC 550

Specs

  • Produktnavn HD 600

  • Produktmerke Sennheiser

  • UPC 615104044654

  • Pris $ 399.95

  • Vekt 0.57 lbs.

  • Produktmål 6.5 x 3.75 x 8 tommer

  • Farge stålblå

  • Kablet / trådløs Kablet

  • Frekvensrespons 12–39000 Hz

  • Impedans 300 ohm

  • Garanti 2 år


Legg igjen en kommentar