Kindle Cloud Reader: Hva det er og hvordan du bruker det

Amazons Kindle Cloud Reader er et webapplikasjon som lar alle med en Amazon-konto få tilgang til og lese e-bøker som er kjøpt på Amazon.

Dette gjør det mulig å lese Amazon Kindle-bøker uten en Kindle-enhet eller den offisielle Kindle-mobilappen. Hvis du bare vil lese en Kindle-bok på din bærbare datamaskin, nettbrett eller smarttelefon så raskt og praktisk som mulig, er alt du trenger å gjøre å åpne nettleseren din, navigere til hovedsiden for Kindle Cloud Reader og logge på kontoen din å begynne å lese.


Fordelene ved å bruke Kindle Cloud Reader

Foruten å tilby en rask og praktisk måte å lese Kindle-bøker på, tilbyr Kindle Cloud Reader mange andre fordeler. Her er noen fordeler du kan forvente å få ut av det når du bruker Kindle Cloud Reader regelmessig som leseverktøy:

  • Bøker blir automatisk lagt til Kindle Cloud Reader-nettappen hver gang du kjøper en ny fra Amazon (kun Kindle-versjonen).
  • Ren, skarp leseopplevelse av høy kvalitet som ser ut og føles som å lese en ekte bok.
  • Frakoblet modus for lesing når du reiser eller på et sted uten internettforbindelse.
  • Synkronisering av alle bøkene dine og leseaktiviteten på tvers av hele kontoen din, samt enhetene du får tilgang til den fra.
  • Ekstra verktøy for å tilpasse leseopplevelsen din, for eksempel bokmerker, tekstheving og notater som tilsvarer spesifikke sider eller seksjoner.
  • Plass spart i hjemmet ditt fra å ikke måtte lagre fysiske bøker.
  • Penger spart siden Kindle-bøker er ofte billigere enn kolleger med innbundet papir eller pocketbok.
  • Redusert papirforbruk ved å velge digitale bøker fremfor fysiske.

Hvordan sette opp Kindle Cloud Reader

Kindle Cloud Reader brukes med din vanlige Amazon-konto. Hvis du allerede har en eksisterende Amazon-konto, er det ikke nødvendig å opprette en ny - med mindre du vil ha en egen konto eksklusivt for å kjøpe og lese Kindle-bøker.

For å opprette en ny Amazon-konto, gå til Amazon.com. Hvis du besøker fra skrivebordet, holder du markøren over Konto og lister menyvalg øverst til høyre, og velg deretter Starter her under den gule påloggingsknappen. Skriv inn dine detaljer i de gitte feltene for å opprette kontoen din. 

Web

Hvis du besøker fra mobilnettet på en smarttelefon eller et nettbrett, velger du menyikonet (angitt med tre horisontale linjer i øverste venstre hjørne) og deretter velger du Konto > Opprett konto og skriv inn informasjonen din.

Amazon sender deg en tekstbekreftelse for å fullføre kontooppsettet.


Hvordan få tilgang til Kindle Cloud Reader

Å få tilgang til Kindle Cloud Reader er utrolig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å åpne din foretrukne nettleser, gå til read.amazon.com og skriv inn påloggingsinformasjonen for Amazon-kontoen.

Hvis du har problemer med å få tilgang til Kindle Cloud Reader, må du kanskje oppdatere eller endre nettleseren. I følge Amazon fungerer Kindle Cloud Reader i alle større nettlesere, inkludert Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge og Safari.

Hvis du logger på med en Amazon-konto der du har kjøpt Kindle-bøker før, vil disse bøkene vises i Kindle Cloud Reader-biblioteket. Hvis dette er første gang du logger på Kindle Cloud Reader, kan du bli spurt om du vil aktivere frakoblet lesing, noe som vil være nyttig når du ikke er koblet til internett.

Hver boks omslag, tittel og forfatter vises i biblioteket ditt. Bøkene du sist åpnet vil bli listet opp først.


Slik legger du til Kindle Books i Kindle Cloud Reader 

Hvis Kindle Cloud Reader-biblioteket ditt for øyeblikket er tomt, er det på tide å kjøpe din første Kindle-bok.

  1. Velg Kindle Store-knapp øverst til høyre for å se hvilke bøker som er populære eller søke etter en bestemt tittel.

  2. Når du kjøper din første bok, må du sørge for at Kindle Edition-alternativet er valgt.

    Web

  3. Før du kjøper, se etter Lever til: alternativet under kjøpsknappen og bruk rullegardinmenyen til å velge Kindle Cloud Reader.

    Web

  4. Nå er du klar til å kjøpe. Den nye Kindle-boken din skal vises i Kindle Cloud Reader-appen kort tid etter at kjøpet ditt er fullført.

Hvis du er Amazon Prime-bruker, bør du også ha tilgang til Amazon Prime Reading, som lar deg lese tusenvis av bøker gratis.


Hvordan lese bøker med Kindle Cloud Reader

For å begynne å lese en Kindle-bok i Kindle Cloud Reader-biblioteket, velger du bare en tittel for å åpne den. Hvis du bestemmer deg for å slutte å lese og dra på en bestemt side, vil Kindle Cloud Reader automatisk åpne på siden der du sluttet å lese neste gang du åpner boken.

Mens du leser, vil topp- og bunnmenyene forsvinne slik at alt du har igjen er bokens innhold, men du kan flytte markøren eller trykke på enheten nær toppen eller bunnen av skjermen for å få disse menyene til å vises igjen. På toppmenyen har du en rekke alternativer for å gjøre leseopplevelsen enda bedre:

  • Gå til menyen (ikon for åpen bok): Se omslaget til boken eller gå til innholdsfortegnelsen, begynnelsen, en bestemt side eller et bestemt sted.

Web

  • Vis innstillinger (store og små bokstaver A-ikon): Tilpass skriftstørrelse, marginer, fargetema, antall lesekolonner og synlighet for lesesteder.

Web

  • Bytt bokmerke (bokmerkeikon): Plasser et bokmerke på hvilken som helst side.

Web

  • Vis notater og merker (notisblokkikon): Vis alle bokmerkede sider, uthevet tekst og notater lagt til. Du kan markere tekst eller legge til et notat ved å bruke markøren til å velge teksten. Et alternativ for høydepunkt og merknad vises.

Web

  • Synkroniser (ikon for sirkulære piler): Synkroniser all leseaktiviteten din på tvers av kontoen din, slik at når du får tilgang til den på en annen enhet, blir alt oppdatert for deg.

Web

Nederste meny viser posisjonen din i boka og en prosentverdi av hvor mye lesing du har fullført basert på hvor du er. Du kan også dra punktet ditt langs posisjonsskalaen for enkelt å bla frem og tilbake gjennom boken din.

For å snu sidene, bruk bare pilene som vises på hver side, eller alternativt bla som på en annen nettleser - ved å bruke styreflaten på den bærbare datamaskinen, rullehjulet på musen eller styreflaten på mobilenheten.

Hvordan administrere Kindle Cloud Reader Library

Du kan se og administrere biblioteket ditt på noen få forskjellige måter. Det kan være lurt å dra nytte av innstillingene for å gjøre den samlede opplevelsen enklere og mer praktisk.

Legg først merke til at du har en Cloud fanen og en Lastet ned kategorien. Hvis du har aktivert lesing uten nett, kan du laste ned bøker slik at de vises i kategorien Lastet ned.

I Cloud-fanen kan du høyreklikke på en hvilken som helst bok og velge Last ned og fest bok. Det blir lagt til nedlastningene dine og festet der til du bestemmer deg for å fjerne det selv.

Web

Bruke Grid View eller Listevisning-knappene å se bøkene dine på to forskjellige måter. I rutenettet kan du bruke Skala for omslagsstørrelse helt til høyre på skjermen for å gjøre hver tittel mindre eller større.

Web

De Nylig knapp lar deg sortere bøkene dine etter Nylig, Forfatter eller Tittel. Velg notisblokknapp for å se alle notatene og høydepunktene. Synkroniser alt på tvers av kontoen din ved å velge runde pileknapp. Få tilgang til innstillingene dine ved å velge girknapp, og søk etter en bok ved å velge forstørrelsesglass-knapp.

Web

Slik sletter du bøker fra Kindle Cloud Reader

Når du skaffer deg flere bøker og biblioteket ditt fortsetter å vokse, kan det være lurt å slette bøker du ikke lenger vil beholde. Dette kan bidra til å holde Kindle Cloud Reader-biblioteket pent og ryddig. Dessverre kan du ikke slette bøker i selve Kindle Cloud Reader.

  1. For å slette bøker, må du logge på kontoen din på Amazon.

  2. Hold markøren over Kontoer og lister og velg Ditt innhold og enheter fra rullegardinmenyen.

    Web

  3. Du får vist en liste over alle bøkene i kontoen din. For å slette en av dem, merker du bare av i avmerkingsboksen ved siden av og velger Delete

    Web

  4. Når du har slettet bøkene du ikke vil ha, vil de forsvinne fra Kindle Cloud Reader.

    Slette en Kindle-bok kan ikke angres. Du må kjøpe en tittel igjen hvis du bestemmer deg for at du vil ha den tilbake.

Hva du ikke kan gjøre med Kindle Cloud Reader

Kindle Cloud Reader er i utgangspunktet en forenklet versjon av den offisielle Kindle-appen. En av de viktigste fordelene som er tilgjengelige på Kindle-appen, men ikke på Kindle Cloud Reader, er muligheten til å lage samlinger for å kategorisere bøkene dine, noe som bidrar til å holde biblioteket organisert når det vokser.

Samlinger kan opprettes fra Kindle-appen ved hjelp av appens hovedmeny eller i Amazon-kontoen din under Konto og lister > Administrer innholdet og enhetene dine. Kindle Cloud Reader støtter dessverre ikke samlingsfunksjonen, så du vil ikke kunne se samlingene du oppretter via Kindle-appen eller i Amazon-kontoen din.

Det ville være fint om Kindle Cloud Reader støttet samlinger, men ikke bekymre deg - alle bøkene dine (inkludert de du har organisert i samlinger) vil fremdeles bli oppført i Kindle Cloud Reader-nettappen. De blir ganske enkelt katalogisert sammen i biblioteket ditt som en omfattende liste.


Legg igjen en kommentar