Seks enkle tips for strømbrukere for Windows 7, 8.1 og 10

Windows har en endeløs tilførsel av tips og triks som kan bidra til å effektivisere bruken av systemet. Jo mer du lærer, jo nærmere setter du deg selv på veien mot å bli en strømbruker.

En strømbruker er bare noen som har brukt Windows lenge nok og med nok interesse til å samle et mentalt bibliotek med tips, triks og problemløsende trinn (for eksempel å vite hvordan du fikser en sidelengs skjerm).

Hvis du alltid har ønsket å være strømbruker, men ikke var sikker på hvor du skal begynne, er det seks tips for å komme i gang.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Start-x

Med alle versjoner av Windows (unntatt Windows 8), er Start-menyen din startsted for å åpne apper og få tilgang til systemverktøy. Visste du at du har tilgang til mange av de viktige systemverktøyene uten å åpne Start-menyen?

Høyreklikk på Start knappen for å få frem en høyreklikk hurtigmeny. Herfra kan du raskt åpne oppgavebehandling, kontrollpanel, kjøredialogboksen, enhetsbehandling, en ledetekst og andre viktige funksjoner. Det er enda et raskt alternativ å slå av eller starte PCen på nytt.

Hvis du heller vil bruke en hurtigtast for å åpne den skjulte menyen, trykker du på Windows-logoen nøkkel+x, der kommer navnet 'Start-x'.


En massiv "Send til" -meny

Har du noen gang brukt Send til høyreklikk menyalternativ for filer og mapper? Som navnet antyder, er det en rask og enkel måte å flytte filer rundt systemet ditt til bestemte mapper eller apper.

Valget av alternativer for Send til menyen er begrenset - med mindre du vet hvordan du får Windows til å vise deg flere alternativer, altså. Før du høyreklikker på en fil eller mappe, holder du nede Skift knappen på tastaturet.

Høyreklikk nå og hold markøren over Send til alternativ i hurtigmenyen. En massiv liste vil dukke opp med stort sett alle større mapper på PC-en din. Du finner ikke undermapper som dokumenter > Min store mappe, men hvis du raskt trenger å sende en film til videomappen eller OneDrive, Send til pluss alternativ Skift kan få det gjort.


Legg til flere klokker

Som standard viser Windows deg gjeldende tid helt til høyre på oppgavelinjen. Det er flott å holde styr på lokal tid, men noen ganger må du holde rede på flere tidssoner samtidig for forretninger eller holde kontakten med familien.

Å legge til flere klokker på oppgavelinjen er enkelt. Instruksjonene her er for Windows 10, men prosessen er lik for andre versjoner av Windows.

 1. Skriv inn "kontroll Panel"i Windows-søkefeltet eller i Start-menysøket og velg kontroll Panel i resultatene.

 2. Når kontrollpanelet åpnes, må du kontrollere at Vis etter alternativet i øvre høyre hjørne er satt til Kategori alternativet.

 3. Velg nå Klokke, språk og område > Legg til klokker for forskjellige tidssoner.

 4. I vinduet som åpnes, velger du Ytterligere Klokker fanen.

 5. Klikk nå på boksen ved siden av en av Vis denne klokken alternativer.

 6. Velg deretter tidssonen din fra rullegardinmenyen, og gi klokken et navn i tekstinntastingsboksen merket Skriv inn visningsnavnet.

 7. Når det er gjort, velg Søke om, deretter OK.

For å se om den nye klokken vises, kan du enten holde musepekeren over oppgavelinjen for å få en popup med flere klokker, eller klikke på tiden for å se fullversjonen.


Volummikser (Windows 7 og oppover)

Når du vil redusere volumet, klikker du bare på volumikonet i systemstatusfeltet (helt til høyre på oppgavelinjen) eller trykker på en spesialtast på tastaturet. Men hvis du åpner Volume Mixer, får du langt mer kontroll over systemets lydnivåer, inkludert en spesiell innstilling for systemvarsler.

Hvis du er lei av at alle tingene og pingene smekker deg i trommehinnen, kan du fikse det.

 1. Høyreklikk på Windows 8.1 og 10 volum ikonet og velg Åpne volummiksere. I Windows 7 klikker du på volum icon og klikk deretter på Mixer rett under den generelle volumkontrollen.

 2. På Windows 8.1 og 10, senk innstillingen som heter Systemlyder til et mer behagelig nivå - på Windows 7 kan innstillingen også kalles Windows lyder.


Fest favorittmappene dine til File Explorer (Windows 7 og oppover)

Windows 7, 8.1 og 10 har alle en måte å plassere mappene du bruker oftest på et spesielt sted i File Explorer (Windows Explorer i Windows 7). I Windows 8.1 og 10 kalles den plasseringen Quick Access, mens Windows 7 kaller det favoritter. Uansett er begge seksjonene på samme sted helt øverst i navigasjonsruten i Filutforsker/Windows Explorer vinduet.

For å legge til en mappe på denne plasseringen, kan du enten dra og slippe den rett inn i seksjonen, eller høyreklikke mappen du vil legge til, og velge Pin til hurtig tilgang/Legg til gjeldende plassering til i favoritter.

Endre låseskjermbildet (Windows 10)

Windows 10 lar deg tilpasse låseskjermbildet på PC-en i stedet for å bruke de generiske bildene Microsoft leverer som standard.

 1. Kom i gang med å gå til Start > innstillinger > Tilpassing > låseskjermen.

 2. Klikk nå på rullegardinmenyen under Bakgrunn og velg bilde.

 3. Neste, under Velg bildet dittKlikk på Søk -knappen for å finne bildet på systemet du vil bruke.

 4. Når du har valgt bildet, kan det ta noen sekunder å dukke opp øverst på innstillinger vindu under Forhåndsvisning. Når den er der, kan du lukke Innstillinger-appen.

For å teste om du har riktig bilde, trykk på Windows-logoen nøkkel+L for å vise låseskjermen.


Legg igjen en kommentar