Hvordan forhindre at programmer stjeler fokus i Windows

Har du noen gang irritert deg over et program som dukker opp foran det du holder på med, uten at du har valgt noe? Med andre ord ... uten din tillatelse?

Det kalles stjele fokus, og det er mye som å bli fotobombet rett på dataskjermen!

Noen ganger skyldes stjeling av fokus ondsinnet programmering av programvareutvikleren som gjør det. Mesteparten av tiden er det imidlertid bare buggy-programvare eller operativsystematferd som du trenger å slå fast og prøve å fikse eller unngå.

I tidlige versjoner av Windows, spesielt i Windows XP, var det faktisk en innstilling som enten tillot eller forhindret programmer fra å stjele fokus. Se mer om stjele fokus i Windows XP nedenfor feilsøkingstrinnene.

Fokus stjele var absolutt mer av et problem i eldre versjoner av Windows som Windows XP, men det kan og skjer også i Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.


Hvordan forhindre at programmer stjeler fokus i Windows

Det er ikke mulig for Windows å blokkere alle programmer fra å stjele fokus og fortsatt fungere skikkelig - det er bare ikke bygget med hjernen for å forstå det.

Ideelt sett vil ikke noe annet program enn det du jobber med, godta mus og tastaturinngang, og vinduet vil holde seg på toppen av alle de andre du ikke bruker for øyeblikket.

Målet her er å identifisere programmet som ikke burde gjøre dette, og deretter finne ut hva du skal gjøre med det.

Du vet kanskje hvilket program som fortsetter å stjele fokus, men hvis ikke, er det det første du må bestemme. Hvis du har problemer med å finne ut av det, kan et gratis verktøy som heter Window Focus Logger hjelpe.

Når du vet hvilket program som har skylden for at fokuset stjeler, kan du prøve feilsøking nedenfor for å få det til å slutte for alltid:

  1. Avinstaller det krenkende programmet. Helt ærlig, den enkleste måten å løse et problem med et program som stjeler fokus, er å fjerne det.

    Du kan fjerne programmer i Windows fra Kontrollpanel med Programmer og funksjoner-appleten, men gratis avinstalleringsverktøy fungerer også.

    Hvis fokus stjeler programmet er en bakgrunnsprosess, kan du deaktivere prosessen i Tjenester, som ligger i Administrative verktøy i alle versjoner av Windows. Gratis programmer som CCleaner gir også enkle måter å deaktivere programmer som starter automatisk med Windows.

  2. Installer programmet som er skylden. Forutsatt at du trenger programmet som stjeler fokus, og det ikke gjør det ondsinnet, kan det bare løse problemet hvis du installerer det på nytt.

    Hvis det er en nyere versjon av programmet tilgjengelig, kan du laste ned den versjonen for å installere den på nytt. Programvareutviklere utsteder regelmessig oppdateringer for programmene sine, hvorav den ene kan ha vært å stoppe programmet fra å stjele fokus.

  3. Sjekk programmets alternativer for innstillinger som kan føre til at fokus stjeler, og deaktiver dem. En programvareprodusent kan se en fullskjermsbryter til programmet hans som en "varslingsfunksjon" du vil ha, men du ser det som et uvelkommen avbrudd.

  4. Kontakt programvareprodusenten og gi dem beskjed om at programmet deres stjeler fokus. Gi så mye informasjon du kan om situasjonen (e) der dette skjer, og spør om de har en løsning.

    Les gjennom How to Talk to Tech Support for hjelp til korrekt kommunikasjon av problemet.

  5. Sist, men ikke minst, kan du alltid prøve et tredjeparts, anti-fokus-stjele verktøy, som det er noen av:

    • DeskPins er helt gratis, og la deg "feste" ethvert vindu, og holde det på toppen av alle andre, uansett hva. Festede vinduer er merket med en rød pinne og kan "automatisk festes" basert på vinduets tittel.
    • Window On Top er et annet gratis program som fungerer på samme måte. Bare dra musepekeren fra Window On Top og slipp den på et vindu for å få den til å holde seg på toppen. Eller trykk på Ctrl + F8 hurtigtast.
    • Always On Top er en til som er et bærbart program aktivert av Ctrl + mellomrom hurtigtast. Trykk på disse tastene når vinduet er i fokus, og det vil forbli på toppen av hvert annet vindu til tastene blir slått igjen.
  6. Windows bør nå slutte å stjele fokus mens du ikke bruker dem.


Mer om å stjele fokus i Windows XP

Som nevnt i begynnelsen av dette stykket tillot Windows XP faktisk å stjele fokus hvis en bestemt verdi i Windows-registeret ble satt på en bestemt måte.

Etter den korte veiledningen nedenfor kan du endre denne verdien manuelt til den som forhindrer at programmer stjeler fokus i Windows XP.

Endringer i Windows-registeret gjøres i disse trinnene. Vær veldig forsiktig med å gjøre bare endringene beskrevet nedenfor. Det anbefales at du sikkerhetskopierer registernøklene du endrer i disse trinnene som en ekstra forholdsregel.

  1. Åpne Registerredigering.

  2. Finn HKEY_CURRENT_USER bikuben under Min datamaskin og velg (+) signer deretter mappenavnet for å utvide mappen.

  3. Fortsett å utvide mapper til du kommer til HKEY_CURRENT_USER Kontrollpanel registernøkkel.

  4. Velg desktop tasten under Kontrollpanel.

  5. På høyre side av Registerredigering-verktøyet, finn og dobbeltklikk på Groundlock DWORD.

  6. I vinduet Rediger DWORD-verdi som vises, angir du Verdidata: -feltet til 30d40.

    Forsikre deg om at Base-alternativet er satt til Heksadesimal når du skriver inn DWORD-verdien.

    Dette er nuller i den verdien, ikke bokstaver. Hexadecimal inkluderer ikke bokstaven o og slik at de ikke ville bli akseptert, men det bør likevel nevnes.

  7. Plukke ut OK og lukk deretter Registerredigering.

  8. Start datamaskinen på nytt slik at endringene du har gjort, kan tre i kraft.

Fra dette tidspunktet og fremover skal ikke programmer du kjører i Windows XP lenger stjele fokus fra vinduet du jobber med.

Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre manuelle endringer i Windows-registret selv, kan et program fra Microsoft kalt Tweak UI gjøre det for deg. Når du er installert, går du til Focus under området Generelt og merker av for Forhindre at applikasjoner stjeler fokus.

Ærlig talt, hvis du er forsiktig, er den registerbaserte prosessen som er forklart ovenfor, helt trygg og effektiv. Du kan alltid bruke sikkerhetskopien du har laget for å gjenopprette registret hvis ting ikke ordner seg.


Legg igjen en kommentar