Hvordan vite når noen leser tekstmeldingen din

Har du sendt en tekstmelding og lurt på om mottakeren så den eller leste den? Noen ganger er det vanskelig å fortelle om noen er opptatt, lurer på deg eller ikke har sett meldingen din. Slik forteller du om noen leser teksten din på Android- og iOS-smarttelefoner eller i Messenger- og WhatsApp-direktemeldingsappene.

Denne informasjonen dekker Android Messages, Messages-appen for iOS og WhatsApp- og Messenger-direktemeldingsappene.


Les kvitteringer på iPhone

På en iPhone er lesekvitteringer den eneste måten å fortelle om noen leser en tekst du sendte fra Meldinger, standard SMS-appen for iOS. Hvis du og mottakeren din begge bruker Apple iMessage-tjenesten og aktiverte lesekvitteringer, ser du ordet Lese under den siste meldingen til mottakeren, sammen med tidspunktet meldingen ble lest.

Hvis du ikke vil at folk skal vite at du leser meldingene deres, må du slå av lesekvitteringer.

Slik aktiverer eller deaktiverer du lesemottak i Meldinger for iOS:

Lesekvitteringer fungerer bare når både du og mottakeren din aktiverer iMessage fra Meldingsinnstillinger. Lesekvitteringer fungerer ikke hvis du bruker SMS-meldinger eller hvis mottakeren ikke bruker en iOS-enhet.

 1. Åpen innstillinger.

 2. Pek meldinger (det grønne ikonet med en hvit tekstboble inni).

 3. Slå på Send Les kvitteringer.

 4. Andre får beskjed når du leser meldingene deres. Hvis mottakeren også aktiverte lesekvitteringer, ser du det Lese under meldingen din sammen med tiden den ble lest.


Les kvitteringer på Android-smarttelefoner

Situasjonen er lik på Android-telefoner. Android Messages-appen støtter lesekvitteringer, men operatøren må også støtte denne funksjonen. Mottakeren din må ha lest kvitteringer aktivert for at du skal kunne se om de leser meldingen din.

Slik slår du på lesekvitteringer på Android-telefoner:

Veibeskrivelsen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc. Det kan imidlertid være små variasjoner avhengig av Android-versjonen.

 1. Åpne fra tekstmeldingsappen innstillinger. Hvis du ikke ser det innstillinger, trykk på de tre vertikale prikkene eller linjene øverst på skjermen. 

 2. Gå til Chat-funksjonerTekstmeldingereller samtaler. Hvis dette alternativet ikke er på den første siden som vises, trykker du på Flere innstillinger.

 3. Slå på (eller slå av) Les kvitteringer, Send Les kvitteringereller Be om kvittering vippebrytere, avhengig av telefonen din og hva du vil gjøre.

 4. Slå på Leveringskvitteringer for å finne ut om tekstmeldingen ble levert til mottakeren. (Dette alternativet forteller deg ikke om meldingen ble lest.) På nyere telefoner åpner du Meldinger-appen og går til innstillinger > Avansert > Få SMS-leveringsrapporter.


WhatsApp Les kvitteringer

WhatsApp bruker innebygde lesekvitteringer i form av hakemerker ved siden av meldinger. En grå hake betyr at meldingen ble sendt, to grå haker betyr at meldingen ble levert, og to blå haker betyr at meldingen ble lest.

Hvis du ikke vil at avsendere skal vite om du leser meldingene deres, kan du deaktivere lesekvitteringer i WhatsApp:

I WhatsApp er lesekvitteringer en toveis gate. Hvis du deaktiverer kvitteringer for å forhindre at andre vet at du leser meldingene deres, vet du ikke når de leser dine.

 1. Åpne WhatsApp og trykk på innstillinger (tannhjulikon) nederst til høyre.

 2. Pek Konto.

 3. Pek Privatliv.

 4. Slå av Les kvitteringer vippebryter for å forhindre at den andre personen vet når du har lest en melding.

 5. Lukke innstillinger. Lesekvitteringer er deaktivert, og de to blå hakene vises ikke på meldinger du sender eller leser.

  Du kan ikke slå av lesekvitteringer i gruppemeldinger på WhatsApp.

WhatsApp-meldingsdetaljer

Hvis du leter etter spesifikk informasjon om WhatsApp-meldinger du har sendt, kan du se meldingsdetaljene dine her.

 1. Åpne WhatsApp og trykk på en prat.

 2. Sveip til venstre på en melding for å åpne Melding Info skjermen.

  Alternativt kan du trykke og holde på meldingen og velge info.

 3. Hvis lesekvitteringer ikke er deaktivert, ser du nøyaktig tidspunktet meldingen ble levert og lest.


Messenger-indikatorer

Messenger har ikke lest kvitteringer. I stedet viser det ikoner som avslører når meldingen sender, når det er sendt, når den er levert, og når den er lest.

Når meldingen din sendes, vil du kort se en blå sirkel. Når den sendes, ser du en blå sirkel med et hake. Når den er levert, ser du en utfylt blå sirkel. Til slutt, når den er lest, ser du en liten versjon av mottakerens profilbilde under meldingen.

For å lese en Messenger-melding uten å fortelle avsenderen at du har lest den, les den på varslingsskjermen i stedet for å åpne meldingen.

Legg igjen en kommentar