PPSX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med PPSX-filtypen er en Microsoft PowerPoint Slide Show-fil. Den fungerer som en oppdatering til PPS, et format som brukes til samme formål i MS Office-versjoner 2007 og tidligere.

Disse filene åpnes direkte for presentasjonen fordi de er ment å brukes bare for å presentere lysbildeserien. PowerPoint-filer som åpnes direkte i redigeringsmodus, lagres med PPTX-utvidelsen.

PPSX-filer bruker XML og ZIP for å organisere og komprimere de forskjellige delene av filen, akkurat som Microsofts DOCX- og XLSX-filformater.


Hvordan åpne en PPSX-fil

Microsofts gratis PowerPoint Viewer kan åpne en hvis du bare trenger å se presentasjonen og ikke redigere. Selvfølgelig fungerer PowerPoint også for både visning og redigering av det, og det samme gjør Microsofts gratis online PowerPoint-verktøy.

Hvis du bruker en versjon av PowerPoint eldre enn 2010, kan du bare åpne PPSX-filen hvis Microsoft Office Compatibility Pack er installert.

Siden filen åpnes i presentasjonsmodus i stedet for til skjermen som er ment for redigering, kan du ikke bare dobbeltklikke eller dobbeltklikke på filen for å redigere den med PowerPoint. I stedet må du først åpne programmet og deretter bruke filet menyen for å bla etter filen. Deretter kan du redigere den akkurat som du kan PPTX-filer eller andre PowerPoint-filer.

Den gratis WPS Office-presentasjonen og LibreOffice Impress kan også åpne PPSX-filer. OpenOffice Impress støtter også formatet, men du må kanskje åpne programmet først, og deretter velge "Microsoft PowerPoint 2007 XML" -alternativet når du leter etter filen.

Selv om det ikke er gratis (men det er et prøvevalg), er Ability Office et annet program som støtter dette formatet.


Hvordan konvertere en PPSX-fil

Ved å bruke en av gratis seere eller redaktører ovenfra kan du konvertere en PPSX til PPTX, PDF, SWF, GIF og mange andre formater. Noen av disse formatene kan bare sees fra en Eksport menyen, ikke den vanlige Lagre som menyen.

For eksempel kan PowerPoint eksportere en PPSX-fil til MP4 eller WMV gjennom filet > Eksport > Lag en video menyen.

En gratis filkonverter er en annen måte du kan konvertere filen til et nytt format. Disse er nyttige hvis du ikke har noen av programmene nevnt ovenfor. Zamzar, DocsPal og CoolUtils.com er alle online-omformere som kan lagre filen i formater som PPT, DOCX, PNG og JPG.

Siden de to formatene er så like, kan det være like enkelt som å endre filtypen fra .PPSX til .PPTX for å behandle filen som en PPTX-fil. Men siden endring av filtypen faktisk ikke konverterer filen, kan det hende at noen programmer ikke gjenkjenner den som en gyldig presentasjonsfil.


Legg igjen en kommentar