Hvordan vise eller skjule skjulte filer og mapper i Windows

Skjulte filer blir vanligvis skjult med god grunn - de er ofte veldig viktige filer, og det er vanskeligere å endre eller slette hvis de er skjult for visning.

Men hva om du vil se de skjulte filene?

Det er mange gode grunner til at du kanskje vil vise skjulte filer og mapper i søkene og mappevisningene dine, men mesteparten av tiden er det fordi du har å gjøre med et Windows-problem, og du trenger tilgang til en av disse viktige filene for å redigere eller slette .

På den annen side, hvis skjulte filer faktisk viser, men du i stedet vil skjule dem, er det bare å snu bryteren.

Heldigvis er det veldig enkelt å vise eller skjule skjulte filer og mapper i Windows.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvordan vise eller skjule skjulte filer og mapper i Windows

  1. Åpne Kontrollpanel. 

    Hvis du er komfortabel med kommandolinjen, er det en raskere måte å få dette til. Se delen Mer hjelp ... nederst på siden, og hopp ned til trinn 4.

  2. Velg Utseende og personalisering lenke. 

    Hvis du ser på Kontrollpanel på en måte der du ser alle koblingene og ikonene, men ingen av dem er kategorisert, vil du ikke se denne lenken - hopp ned til trinn 3.

  3. Velg Filutforskeralternativer (Windows 10) eller mappe~~POS=TRUNC (Windows 8/7) lenke.

  4. Velg Utsikt i kategorien Alternativer for Filutforsker eller Mappealternativer.

  5. Avansert innstillinger: seksjon, finn Skjulte filer og mapper kategori

    Du bør kunne se kategorien Skjulte filer og mapper nederst i Avanserte innstillinger: tekstområdet uten å rulle nedover. Du bør se to alternativer under mappen.

  6. Velg hvilket alternativ du vil bruke. Ikke vis skjulte filer, mapper eller stasjoner vil skjule filene, mappene og stasjonene som har det skjulte attributtet slått på. Vis skjulte filer, mapper og stasjoner lar deg se de skjulte dataene.

  7. Plukke ut OK nederst i vinduet Alternativer for filutforsker eller mappealternativer.

  8. Du kan teste for å se om skjulte filer faktisk blir skjult i Windows 10/8/7 ved å bla til C: -stasjonen. Hvis du gjør ikke se en mappe som heter ProgramData, så skjulte filer og mapper blir skjult fra visningen.

Disse $ NtUninstallKB-mappene inneholder informasjon som trengs for å avinstallere oppdateringer du har mottatt fra Microsoft. Selv om det er lite sannsynlig, er det mulig at du kanskje ikke ser disse mappene, men at du fremdeles kan være konfigurert riktig for å se skjulte mapper og filer. Dette kan være tilfellet hvis du aldri har installert noen oppdateringer til operativsystemet.


Mer hjelp med skjulte filinnstillinger

En raskere måte å åpne File Explorer Options (Windows 10) eller Folder Options (Windows 8/7 / Vista / XP) er å skrive inn kommandoen kontrollmapper inn i dialogboksen Kjør. Du kan åpne dialogboksen Kjør den samme i alle versjoner av Windows - med Windows Nøkkel + R tastekombinasjon.

Den samme kommandoen kan kjøres fra ledeteksten.

Vær også oppmerksom på at skjulte filer og mapper ikke er det samme som å slette dem. Filer og mapper som er merket som skjult, er rett og slett ikke lenger synlige - de er ikke borte.

Legg igjen en kommentar