Finne delte Windows-mapper

Med Microsoft Windows kan mapper deles i et nettverk slik at stasjonære og bærbare datamaskiner får tilgang til filene i disse mappene uten fysisk tilgang til datamaskinen der mappene er lagret. Når en mappe med dokumenter eller videoer deles, kan alle med tilgang åpne, redigere, lagre og muligens slette filene og mappene hvis tillatelsene tillater det.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvor går delte mapper?

Den enkleste måten å finne en liste over nettverksaksjer er å bruke Windows Utforsker.

  1. Gå til Windows Search og søk etter Network. Eller åpne Windows File Explorer, gå til mapper og velg Network.

  2. Velg datamaskinen som har de delte mappene du vil bla gjennom. I eldre versjoner av Windows, åpne Hele nettverket og velg Microsoft Windows Network å se aksjer.

  3. Eventuelle ikke-administrative Windows-aksjer som er angitt på den datamaskinen, vises i venstre rute. Hvis ingen elementer vises, blir ingenting delt. Mapper som vises i dette vinduet er koblet til de delte mappene.

Mappeinnholdet er det samme som på den delte datamaskinen. Mappestiene kan imidlertid variere hvis personen som delte dataene valgte et unikt delingsnavn. For eksempel peker stien MYPC Files med dobbel tilbakeslag til mappen på MYPC-datamaskinen, men den faktiske mappestien på den datamaskinen er C: Backup 2018 Files .


Bruk Net Share Command

Bruk nettkommandoen til å finne plasseringen til fildelinger, inkludert administrative delinger. I kommandoprompt skriver du inn netto andel kommando for å vise delingsnavnet som kan brukes til å få tilgang til aksjen pluss ressursen, som er aksjens sanne plassering.

Aksjer med dollartegn ($) på slutten av navnet er de administrative aksjene, som ikke bør endres. Roten til hver harddisk, skriverdrivermappen og C: Windows deles som standard som administrative delinger. Du kan bare åpne administrative aksjer via navn + $ syntaks med administratorlegitimasjon, for eksempel MYPC C $ eller MYPC ADMIN $.

Legg igjen en kommentar