Hvordan laste ned apper på en Fire TV Stick

Når du først aktiverer en Fire TV-enhet som Fire TV Stick, er funksjonaliteten ganske begrenset. Hvis du vil gjøre noe annet enn å se og lytte til innhold fra Amazon-tjenester, må du laste ned flere apper til din Fire TV Stick.


Hva slags apper kan du laste ned på en Fire TV-pinne?

Fire TV Stick-apper er primært fokusert på å levere videoinnhold, og alle de store streamingtjenestene har apper. Du kan få apper for Netflix, Hulu, CBS All Access, HBO Go og HBO Now og de fleste andre streamingtjenester.

Du finner også apper for musikk, som Spotify, apper for sport, nyheter og de fleste andre typer innhold som du kan streame på en datamaskin og andre enheter. Det er til og med nettlesere, som Firefox, som du kan bruke på din Fire TV Stick, og noen spill også.

De fleste Fire TV Stick-apper er gratis, men det er noen som krever et forhåndskjøp, og andre fungerer bare hvis du betaler en månedlig avgift eller har et kabelabonnement.

Følgende instruksjoner gjelder for alle Fire TV-enheter, inkludert Fire TV Stick, Fire TV Cube og Fire TV 4K.


Hvordan laste ned apper på en Fire TV Stick

Fire TV-apper lastes ned direkte til enheten, med samme internettforbindelse som enheten bruker for å streame, så prosessen er veldig enkel. Du kan faktisk søke etter og laste ned apper direkte på Fire TV-enheten din, eller bruke en nettleser til å køe nedlastinger eksternt.

Hvis du er villig til å gjøre noe ekstra arbeid, og du er komfortabel med å grave deg rundt under hetten på Fire TV Stick, kan du også sidelaste apper. Dette er en litt mer komplisert prosess, men de fleste brukere trenger aldri å bruke den.


Hvordan bla gjennom og laste ned nye apper på din Fire TV Stick

Den enkleste måten å laste ned apper på din Fire TV Stick er å navigere til appdelen, finne en app du vil ha, og laste den ned. Det er virkelig så enkelt.

App-delen av Fire TV Stick-grensesnittet er organisert etter kategori, noe som gjør det relativt enkelt å finne det du leter etter mesteparten av tiden. Bare bla gjennom kategoriene, og se om noe vekker interessen din.

Fire TV Stick må være koblet til internett, ellers kan den ikke laste ned apper. Vær oppmerksom på at nedlasting av apper vil forbruke data, så husk det hvis du har en begrenset dataplan.

Her er en rask gjennomgang som viser hvordan du laster ned apper på din Fire TV Stick eller annen Fire TV-enhet.

  1. Naviger til startskjermen av din Fire TV-enhet.

  2. Trykk høyre på fjernkontrollen til du kommer til Apps seksjon.

  3. Trykk ned på fjernkontrollen for å gå inn i Apps delen, og bruk deretter retningstasten for å finne en app du er interessert i.

    Når denne appen er uthevet, trykker du på knappen i midten av retningspaden for å velge appen.

  4. Med valgt, trykker du på knappen i midten av retningsknappen.

  5. Vent til nedlastingen er fullført for å starte appen, eller gå tilbake til Apps delen senere for å bruke appen når som helst.

Hvis du har plassert fjernkontrollen for din Fire TV Stick, kan du alltid bruke telefonen som fjernkontroll til du finner den igjen. Du må installere en app for det, men det er enkelt å installere og bruke.


Hvordan bruke søkefunksjonen til å finne og laste ned apper på en Fire TV-pinne

Hvis du ikke ser appen du leter etter i App-delen av Fire TV-grensesnittet, kan du bruke søkefunksjonen til å lete etter bestemte apper. Du kan også bruke denne funksjonen hvis du har en bredere appkategori du leter etter.

Hvis du ikke husker navnet på en app, men du kan huske hva den gjør, eller hvilken type innhold den har, kan du også søke etter det.

Slik bruker du søkefunksjonen på en Fire TV Stick eller en hvilken som helst annen Fire TV-enhet for å finne og laste ned apper:

  1. Naviger til startskjermen på Fire TV Stick eller en hvilken som helst annen Fire TV-enhet.

  2. Trykk venstre på retningstasten for å gå inn i søkeseksjonen.

    Søkseksjonen er representert med et forstørrelsesglass. Hvis du har en Fire TV-fjernkontroll med innebygd mikrofon, kan du også utføre søk ved å trykke på mikrofonknappen på fjernkontrollen.

  3. Bruk retningstasten til å skrive inn navnet på appen du leter etter, og velg den deretter fra listen.

    Det kan hende at du ikke trenger å skrive inn hele navnet på appen. Hvis du ser appen du leter etter, og du ikke er ferdig med å skrive, er det bare å trykke ned på retningstastaturet til du når navnet på appen du vil ha.

  4. Finn appen du er interessert i, og trykk på knappen i midten av retningstastaturet for å velge den.

  5. Med valgt, trykk på knappen i midten av retningstastaturet for å laste ned appen.

  6. Vent til appen lastes ned og start den, eller gå tilbake til Apps delen senere for å bruke den når du vil.


Slik laster du ned apper til en Fire TV-pinne ved hjelp av Amazon-nettstedet

Den andre måten å finne og laste ned apper for Fire TV-enheter er å bruke Amazon-nettstedet. Denne metoden er noe mindre praktisk, fordi du må bruke en datamaskin i stedet for din Fire TV Stick. Det er imidlertid også lettere fordi du ikke trenger å bruke Fire TV-tastaturet på skjermen til å utføre søk.

Når du bruker denne metoden, finner du en app på Amazon-nettstedet og forteller Amazon hvilken enhet som skal laste ned appen. Alt er automatisert utover det, så du trenger ikke å bekymre deg for ytterligere kompliserte trinn.

Slik finner og laster du ned Fire TV-apper ved hjelp av Amazon-nettstedet:

  1. Bruk nettleseren du velger, og naviger til amazon.com/appstore.

    Du kan også bare søke etter appen din på Amazon-nettstedet, men å navigere direkte til appbutikken gir mer relevante søkeresultater.

  2. Rull ned til du finner Fire TV Model delen i venstre sidefelt, og klikk avkrysningsruten ved siden av typen Fire TV-enhet du har.

    Hvis du ikke vet hvilken type brann-TV du har, kan du hoppe over dette trinnet. Søkeresultater kan vise deg apper som ikke er kompatible med enheten din, men du kan finne ut av det før du prøver å kjøpe eller laste ned noe.

  3. Finn en app du er interessert i, og klikk på den.

    Hvis du leter etter en bestemt type app, eller har en bestemt app i bakhodet, kan du begrense omfanget av resultatene ved å velge en kategori fra venstre sidefelt eller søke etter en app ved hjelp av søkefeltet øverst på side.

  4. Klikk på ned-ned-boksen rett under Lever til.

  5. Velg Brann-TV at du vil laste ned appen, og klikk på den.

    Hvis du ikke ser Fire TV-enheten din i denne menyen, må du sørge for at du er logget på riktig Amazon-konto. Hvis du er logget på riktig konto, er ikke appen kompatibel med din Fire TV-enhet. Noen apper er bare designet for å fungere med Fire-nettbrett.

  6. Klikk Få App.

    

  7. Vent på at Fire TV-en din laster ned appen, og se etter den i Apps seksjon.


Legg igjen en kommentar